Balyoz Planı Davası Yargıtay'da(5/son) Sanık Avukatı Güleşen'den Oscar Ödüllü Philadelphia... - Son Dakika
Güncel

Balyoz Planı Davası Yargıtay'da(5/son) Sanık Avukatı Güleşen'den Oscar Ödüllü Philadelphia...

Balyoz Planı Davası Yargıtay\'da(5/son) Sanık Avukatı Güleşen\'den Oscar Ödüllü Philadelphia...

361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9.Ceza Dairesi'nde devam edildi.15 sanığın Avukatı Nevzat Güleşen, "bir avukatın homoseksüel olduğu gerekçesiyle"...

23.07.2013 19:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9 361 sanıklı Balyoz Planı Davası'nın temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde devam edildi. 15 sanığın Avukatı Nevzat Güleşen, "bir avukatın homoseksüel olduğu gerekçesiyle işten atılmasıyla başlattığı hukuk mücadelesinin' anlatıldığı Oscar ödüllü "Philadelphia" filminden bir dakikalık görüntüyü heyete izletti. Oyuncu Tom Hanks'in bu pasajda, "Zaman zaman her zaman değil ama adaletin gerçekleşmesine bir katkınız oluyor bu gerçekleştiği zaman insan büyük bir heyecan duyuyor" dediğini aktaran Güleşen, "Bizde burada adaletin gerçekleşmesi için heyecan içindeyiz" dedi. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan subayların kendine nasıl tuzak kurulacağını beklemeye başladığını ifade eden Güleşen, "Tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personeli son derece umutsuz. Art arda herkese komplolar kurdular" dedi.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde Balyoz Davası'nda Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'ya 20 yıl hapis kararı çıkmıştı. 361 sanıklı Balyoz davasının temyiz duruşmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nde devam edildi. Sanık Bülent Ömer Mimiroğlu'nun Avukatı Kazım Gözüşirin, müvekkiline Edirne Alay Komutanlığı'nda görev yaptığı sırada bir takım listeler hazırlamak suretiyle darbe planına destek vermekle suçlandığını anımsattı.

CD'lerin üzerindeki yazıların farlı olduğunun gözle dahi görülebildiğini bu nedenle bilirkişi raporuna gerek olmadığını savunan Gözüşirin, "Balyoz Davasında ilgili ilgisiz tüm evraklar dosyaya konuldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin saldırı savunma planları ele güne, düşmana açılmıştır. CD'nin dışı sahte içini ne araştıracağım. 11 No'lu CD'nin paçavra olduğu belli" dedi.

-"TEREDDÜT EDİYORUM, DIŞARIDAKİLERE GÜVENİM KALMADI"-

CD'lerin imajının alınmadığını savunan Gözüşirin, müvekkili Mimiroğlu'nun Yargıtay'daki savunma için kendisine yazdığı mektubu okudu. Avukat Gözüşirin, Mimiroğlu'nun mektubunda, "İşte hepsi bu. Eğer buna rağmen Yargıtay tahliye etmeyip, onayacaksa, onaylasın ne yapayım. Allah her şeyi biliyor. Senden tek isteğim savunmayı kısa yapman, agresif olma, senin üzerine düşeni yaptığını biliyorum. Allah insanlara sabırlı olmalarını söylüyor, sabredelim, mükafatını alacağız. Artık hep Ankara'da olacağım. İnşallah Dilek'in (kızı) istediği gibi Ankara Üniversitesi olur. Tereddüt ediyorum, dışarıdakilere güvenim kalmadı. Bu ülkeye olan bağlarımı onaramıyorum. Artık tüm insanlık benim memleketim, vatanım ise tüm topraklar. Bayrağım, marşım, tarihimin benim için değeri kalmadı tek arzum sevdiklerimle yaşamak. Bu güne kadar oy vermedim, vermeyeceğim de" dediğini aktardı.

Mimiroğlu'nun dağda terörle mücadele ettiğini, gizli gizli namazını kıldığını, ibadetini Allah'la kendi arasında sakladığını belirten Gözüşirin, "Her fırsatta memleketini düşünen bir Paşa'ya neden yazdırıyoruz. biz bu insanın 950 günün nasıl vereceğiz 13-14 yaşından beri arkadaşım. Adamın ruhunu biliyorum. Bu adamı küstürdük. Allah her şeyi biliyor" dedi.

-"TÜRK ORDUSU BÜYÜK DARBE ALMIŞTIR"-

Turgay Bülent Göktürk'ün Avukatı Cafer Gül, müvekkilinin eylemlere katılmadığını, bunu ispat ettiklerini savunarak, hakkındaki kararın bozulmasını istedi.

Delil kabul edilen verilerde kendileri açısından çelişkili durumları anlatan Gül, tanık beyanlarının iddiaların asılsızlığı yönünde olmasına karşın bunun mahkeme tarafından değerlendirilmediğini savundu. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, plana ait olduğu iddia edilen bilgi ve belgeleri mahkemeye gönderdiği haberlerini yalanladığını anlatan Gül, "Türk ordusu büyük darbe almıştır. Türk ordusunun beyin takımı etkisiz hale getirilir getirilmez. Müvekkilim Kara Harp Akademisi Öğretim Üyesidir, albay rütbesinde görev yapmıştır. Harp akademileri bir eğitim kurumudur. ast birlik değildir, birinci orduya da bağlı değildir. Birinci ordu akademideki subaylarla ilgili bir görevlendirme yapamaz. Bu nedenle iddia tamamen asılsızdır" ifadelerini kullandı.

-"OSCAR ÖDÜLLÜ "PHİLADELPHİA'LI SAVUNMA"-

Ahmet Dikmen, Aşkın Öztürk, Doğan Uysal, Erdinç Altıner, Fikret Güneş Hasan Hoşgit, Haydar Mücahit Şişlioğlu, Hannan Şayan, Hüseyin Hoşgit, İsmail Taylan Mehmet Baybars Küçükatay, Murat Özenalp, Onur Ulucak, Ökkeş Alp Kırıkkanat ve Yavuz Kılıç'ın Avukatı Nevzat Güleşen, Wilyams Shakespeeare'nin hayatını anlatıldığı filmin afişinde "Kelimeler dünyayı değiştirir" yazdığını anlattı. Güleşen, slayttan "bir avukatın homoseksüel olduğu gerekçesiyle işten atılmasıyla başlattığı hukuk mücadelesinin' anlatıldığı Oscar ödüllü "Philadelphia" filminden bir dakikalık savunmayı izletti. Oyuncu Tom Hanks'in bu pasajda, "Zaman zaman her zaman değil ama adaletin gerçekleşmesine bir katkınız oluyor bu gerçekleştiği zaman insan büyük bir heyecan duyuyor' dediğini aktaran Güleşen, "Bizde burada adaletin gerçekleşmesi için heyecan içindeyiz" dedi. Davanın geçmişini görsel olarak anlatan Güleşen, 4 CD bir flash bellek, bir hard disk ile 5 bin 300 yıl hapis cezası verildiğini anlatan Güleşen, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir mahkeme bu kadar ağır bir ceza vermedi. Müvekkillere milattan önce 3 bin 300 de başlayan ve milattan sonra 2 bin yılına sürecek kadar ceza verdiler" değerlendirmesinde bulundu. Mecelle'nin ilkelerine atıfta bulunan Güleşen bugünkü hukuk sisteminde de bunun kullanıldığını belirterek, "Bir zanlının haklı olduğu açıksa ona hiçbir şekilde itibar edilmez" dedi. Güleşen, Alman atasözü olan "tek bir bozuk yumurta bile yemeğin tadını bozar' sözüne dikkat çekerek, "Bu davada pek çok bozuk yumurta var" dedi.

-"SİZ NE KADAR BABACANSINIZ"-

"Şimdi gerçek bir mahkemenin karşısındayız" diyen Güleşen, müvekillerinin hiç birinin seminere katılmadığını belirtti. Birleşmiş Milletler Keyfi Tutuklamalar Çalışma Grubu'nun kararına atıfta bulunan Güleşen, "Kararda Balyoz tutuklularının hak ihlalinin giderilmesini istedi. Kararla 890-900 gün ödenebilir mi?" diye sordu.

Alman hukukçu Gunter Jakops'ın fotoğrafını göstererek, "Bu adam çok çirkin, siz ne kadar yakışıklı ve babacansınız (heyete). Bu adamın fikirleri de çok çirkin. Bazıları için yurtdaş hukuk bazıları için ise düşman hukuk uygulanabilir fikrini savunuyor. Bize de yurttaş hukuku uygulanmadı düşman hukuk uygulandı. İtirazlarda bulunan tüm sanık avukatlarına dava açıldı" değerlendirmesinde bulundu. Seminerlerde konuşulanları Türkiye haritası üzerinde anlatan Güleşen, ABD ve İsrail'in Türkiye toprakları üzerinde planları olduğunu, bunun da siber saldırı ile yapılacağını savundu.

- "TSK PERSONELİ ÇOK UMUTSUZ"-

Yerel mahkemenin kararına itiraz ettiklerini söyleyen Güleşen, 10 Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaşadıklarını anlatacaklarını ifade etti. Yargıtay ile ABD yüksek mahkemesi arasında farkı dikkat çeken Güleşen, ABD Yüksek Mahkemesi'nin zencilerin üniversitede beyazlarla aynı konumda olmadan okuyabileceğine ilişkin bir karar verdiğini ifade ederek, "Bu iğrenç kararı bir düşünün, bir de bizim Yargıtay'ımızı düşünün. Yargıtay'ın kararında hiçbir zaman böyle bir kara leke olmadı. Eğer bu dava bozulmaz ve onanırsa gelecek nesillere karşı çok mahçub olacağız. Böyle bir kara lekeye izin vermeyin" dedi. Davaya rağmen TSK'ya yüzde 84 güvenildiğini yargıya güvenin ise yüzde 68'e gerilediğini anlatan Güleşen, kralların askeri denizci üniformaları giyerek katıldığını ve deniz subayının iyi bir meslek olduğunu anlatarak, "Hoolywodd'da denizcilerin ne kadar onurlu olduğuna dair bir çok film çekilmiştir. Bunlardan biri "Subay ve Jentilmen'dir. Asla Polis ve Jentilmen' filmini göremezsiniz" değerlendirmesinde bulundu. Deniz subaylarının çocuklarının doğumlarında bulunamadığını, 6 ay sefere gittiklerini, denizle çarpıştıklarını, anlatan Güleşen, "Sonra birileri bu davayla sizi onursuzlaştırmaya çalışır" dedi. Deniz Subaylığı'nın yeminin okuyan Güleşen, yeminde "kanunlara amirlere itaat edeceğime' dendiğini müvekkillerinin de amirlerine itaat ettiklerini belirtti. Güleşen, Abdullah Öcalan'ın İmralı'ya basın turu istediğini anımsatarak, "Hadlerini bu kadar aştılar" ifadesini kullandı. Güleşen, Daire Başkanı Ertuğrul'a "Evinizdeki bilgisayar mutlaka hacklanecek. Bir virüs girecek. Çocuklarınız virüs programı koyacak ama ona rağmen hacklaneceksiniz, kredi kartı dolandırıcılığı ile karşı karşıya kalacaksınız" dedi. Artık Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapan subayların kendine nasıl tuzak kurulacağını beklemeye başladığını ifade eden Güleşen, "Tüm Türk Silahlı Kuvvetleri personeli son derece umutsuz. Art arda herkese komplolar kurdular" değerlendirmesinde bulundu.

28 sanık avukatının savunmasını tamamladığı duruşmada, Avukat Nevzat Güleşen savunmasına kaldığı yerden devam edecek.

- Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Balyoz Planı Davası Yargıtay'da(5/son) Sanık Avukatı Güleşen'den Oscar Ödüllü Philadelphia... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement