"Barış, Adalet ve Kardeşlik" İçin Yürüyecekler - Son Dakika
Güncel

"Barış, Adalet ve Kardeşlik" İçin Yürüyecekler

"Barış, Adalet ve Kardeşlik" İçin Yürüyecekler

Haber.Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera.

16.11.2011 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: İdris TİFTİKÇİ/ İstanbul DHA

Barış inisiyatifleri, 26 Kasım'da Tünel'den Taksim'e kadar yapılacak "Kardeşlik, Adalet ve Barış yürüyüşü"yle ilgili bir basın toplantısı düzenledi. Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu ( KESK ), Küresel Eylem Grubu, Mazlum - Der ve Türkiye Yazarlar Sendikası gibi birçok kuruluşun biraraya gelerek oluşturduğu Barış İnisiyatifleri, "kardeşlik, adalet barış diye haykırmak istiyoruz" çağrısı yaptı.

Basın toplantısına BDP eski milletvekili Ufuk Uras, Mazlum - Der İstanbul Şube Başkanı Cünyet Sarıyaşar, İlkay Akkaya ve Zeynep Tanbay gibi isimler katıldı

YENİ ANAYASA ÇAğrıSI

Basın açıklamasını Küresel Barış ve Adalet Koalisyonundan Zeynep Tanbay okudu.

Tanbay, " Biz barış istiyoruz biz kardeşlik istiyoruz, biz adalet istiyoruz.Eşit koşullarda kardeşlik, mutlak adalet, onurlu barış istiyoruz. Çözüm diyalogta çözüm müzakerede diye haykırıyoruz. Barışın formülü çok da karmaşı çok da belirsiz değil diyoruz.Birçok mecrada birçok kesim uzun süredir dile getiriyor biz tekrarlıyoruz. KCK adı altında tutuklanan siyasetçiler serbest bırakılsın.Terörle Mücadele Kanunu ve özel yetkili ağır ceza mahkemeler yürürlükten kaldırılsın. Yeni anayasayı hiçbir baskıyla karşılaşmadan özgürce tartışabilmek için, mutlak ifade özgürlüğü yasalarla güvence altına alınsın. Bu adımların yaratacağı pozitif dalgayla yeni anayasa gerçek bir barış anayasası olabilir. Çok geniş kesimler sürece katılabilir " dedi.

YÜRÜYÜŞ 26 KASIM'DA YAPILACAK

Mazlum - Der İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar ise, " Van depremi bir gerçeği ortaya koydu. Bizim sesimizin ne kadar gür olduğunu sözümüzün ne kadar doğru olduğunu Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, İslamcısıyla, Komünistiyle hatta Ulusalcı ve Kemalistiyle, Van depreminde insanlar insanlık için biraraya geldiler. Öyle veya böyle kendi uğraşlarını ortaya koydular. Birkaç arıza sözün karşısında toplumun birlikteliğini hep beraber gördük. İşte biz biraraya gelen kurumlar İstiklal caddesindeki bu sesin bu çağrının bu çığlığın duyulması çabası içindeyiz. Orada bu sesi tekrar dillendirmek istiyoruz " diye konuştu.

Sanatçı İlkay Akkaya da, " Son dönemde yaşananlar kadar öncesindekileri de kattığımız zaman beni bu kadar etkileyen bir dönemden geçmedik. O nedenle bu biraraya gelişi kutlamak istiyorum. Barışa yürümek istiyorum " şeklinde konuştu.

Kardeşlik, Adalet ve Barış yürüyüşü 26 Kasım Cumartesi günü saat 15.00'de Tünel'den başlayacak; Taksim Meydanı'nda son bulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Barış, Adalet ve Kardeşlik' İçin Yürüyecekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement