Başkan Karaosmanoğlu, Sakarya Şehrengizi'ne Katıldı - Son Dakika
Yerel

Başkan Karaosmanoğlu, Sakarya Şehrengizi'ne Katıldı

Başkan Karaosmanoğlu, Sakarya Şehrengizi\'ne Katıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen Türk-İslam Şehirleri Sakarya Şehrengizi'ne katıldı.

29.10.2013 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB) Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İstanbul'da düzenlenen Türk-İslam Şehirleri Sakarya Şehrengizi'ne katıldı. İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlenen programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, ortak tarih ve kültürel değerlere sahip Avrasya coğrafyasındaki Türk mimarisinin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine değindi.

Eskişehir'de başlayan ve İstanbul'da tamamlanan Türk-İslam Şehirleri Sakarya Şehrengizi programının son gününe katılan Başkan Karaosmanoğlu, etkinlikte bir konuşma yaptı. Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) tarafından Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşen programda konuşan Başkan Karaosmanoğlu, Marmaray Projesi'nin önemine değindi.

Avrupa ile Asya'yı birleştirecek olan Marmaray Projesi'nin aynı zamanda Uzak Doğu'dan Avrupa'ya uzanan tarihi İpek Yolu'nun yeniden dirilmesine öncülük edeceğine değinen Başkan Karaosmanoğlu, "Bu büyük başarı 90'ıncı yılını iftiharla kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti'nindir. Aynı zamanda Türkiye'nin en büyük otoyolu olacak proje çerçevesinde Kocaeli'ne dünyanın en uzun asma köprüsü yapılacak. Gebze-İzmit Otoyolu projesinin İzmit Körfez Köprüsü geçişi de yakında hizmete açılacak" ifadesini kullandı.

Programda katılımcılara seslenen Çevre eski Bakanı ve TDMMB İstanbul Şube Başkanı Ali Talip Özdemir, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin başarılarını takdirle takip ettiğini aktardı. Birliğin genel başkanı ve Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan da, İzmit Körfez Köprüsü geçişinin önemine değindi. Programın sonunda Başkan Karaosmanoğlu'na TÜRKSOY'un 20. yıl madalyası takdim edildi. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Karaosmanoğlu, Sakarya Şehrengizi'ne Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement