Batur'dan TEMAD Bina Açılışı - Son Dakika
Güncel

Batur'dan TEMAD Bina Açılışı

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, bir süredir fiziki yetersizliklerinden dolayı sıkıntı yaşayan ve daha geniş bir tesis ihtiyacı olan, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Narlıdere şubesi binası tadilatını tamamladı.

17.02.2015 08:51

Tadilatı tamamlanan TEMAD Narlıdere Şubesinin açılışı Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur tarafından gerçekleştirildi. Narlıdere Pir Sultan Abdal parkı içerisinde bulunan derneğin yeni ek hizmet binası açılışı gerçekleştirildi. Narlıdere Belediyesinin hazırladığı proje ile mevcut binanın tadilatı ve TEMAD kadın kollarının faaliyetlerini gerçekleştirilmesi amacı ile genişletilen ek hizmet binası yapılan törenle hizmete açıldı. Törene Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, İstihkam okul eğitim merkez komutanı Tümgeneral Sadık Çelik Örs, Ege Ordu komutanlığı kurmay başkanı ve Ege ordu komutan vekili Tümgeneral Memduh Hakbilen, CHP Narlıdere İlçe Başkanı Cafer Esen, Belediye meclis üyeleri, TEMAD Başkanı Necdet Akyüz, TEMAD kadın kolları başkanı Meral Şapar ve dernek temsilcileri katıldı.

Ben yolumdan dönmem

Tesis açılışında bir konuşma yapan Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerken, Narlıdere'de her türlü entrikayı çevrilmesine rağmen toplumun her kesimi ile her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olacaklarını ifade etti. Batur "Narlıdere'de sivil toplum örgütleri ve derneklerle Narlıdere Belediye başkanının kendine özgü bir bağı var. 1999 yılından bugüne Narlıdere'de yapılan tüm projelerde ve çalışmalarda beraber olduk. Narlıdere'ye hizmet ettiğimiz bu 15 yıllık süreçte sizlerin büyük bir emeği var. Narlıdere'deki sivil toplum örgütlerinin içinde Astsubaylar derneğinin çok ayrı bir yeri var. Şerefli ordumuzun her kademesinde, ülkemizin her yöresinde görev yapan arkadaşlarımızın Narlıdere'de bir araya gelerek oluşturdukları bu derneğin kendi içerisindeki birlik, beraberlik ve dayanışması tüm derneklere örnek olmuştur. Burası 2002 yılında Narlıdere Atatürkçü Düşünce Derneği ve TEMAD için tahsis ettiğimiz bir binaydı. Yıllar içinde Narlıdere büyüdükçe burasıda büyüdü. Bir önceki başkan Hıdır Özdemir ile görüşmüştük dernek binası için Necdet Akyüz şimdi bayrağı aldı eline. Ancak dernek binasını kadın kolları bize burası yetmiyor deyince yaptık bu ek binayı. Kadınlarımız bu binada bir araya gelecek, sosyal çalışmalarını gerçekleştirecek, faaliyetlerde bulunacak. Sizler için ne yapsak az. Narlıdere Belediye seçimlerinde de bana ve meclis üyelerimize göstermiş olduğunuz destek için teşekkür ederim. Bizim en büyük özelliğimiz Cumhuriyet ve onun ilkelerine olan bağlılığımız, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından bize emanet edilen Cumhuriyete, sonuna kadar sahip çıkacak olan anlayışımızdır. Bu yoldan bizi hiçbir baskı döndüremez. Narlıdere halkı yapılan her türlü entrikaya her seçimde olduğu gibi bu seçimde de cevabını vermiştir ve vermeye devam edecektir. Halkın oyuyla gelenlere herkes saygı duymalıdır. Biz halkın oyuyla geliyoruz. Biz doğru bildiğimiz kararları Belediye olarak almaya devam edeceğiz. Ne demiş Banazlı koca haydar 'Kadılar müftüler fetva yazarsa, İşte kemend, işte boynum asarsa, İşte hançer, işte kellem keserse, Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan'. Bizde yolumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Banazlı koca Haydar'lar, Pir Sultan Abdallar ve asla izinden, ışığından ayrılmayacağımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yolunda devam edeceğiz" dedi.

Yeni binada yok yok

Açılış töreni sonunda dernek yönetimi tarafından Başkan Batur'a derneğe yaptığı katkılardan dolayı plaket verildi. Narlıdere Belediye Meclis üyesi Yüksel Alev ise derneğe katkılarından dolayı teşekkür belgesi aldı. Narlıdere Belediye başkanı Abdül Batur'un açılışını gerçekleştirdiği Narlıdere Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'nin yeni binası 1.000'in üzerinde olan üye sayısının ihtiyaçlarını karşılayacak. Dernek binası ve sosyal tesisleri belediye tarafından hazırlanan proje ile bir kısmı tadilat diğer bir kısmı ise ek bina şeklinde yeniden düzenlendi. Yeni binada Engelli tuvaleti, Mutfak ortak kullanım alanları bulunuyor. Yaklaşık 120 m2 'lik ek alan, dernek kadın kolları için kullanım alanı olarak kazanıldı. Bu proje ile üyelerin daha sağlıklı olarak dernek çalışmalarına katılımları sağlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Batur'dan TEMAD Bina Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement