Deniz Baykal'dan Kılıçdardoğlu'na: Ya Aday Ol Ya Da Çekil - Son Dakika
Güncel

Deniz Baykal'dan Kılıçdardoğlu'na: Ya Aday Ol Ya Da Çekil

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimi için CHP adayının belirlenmesi gerektiğini söyleyerek, Kılıçdaroğlu'na "Ya aday ol, ya çekil." dedi.

01.05.2017 23:17  Güncelleme: 07:49

CNN Türk'te yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Deniz Baykal, referandumun ardından artık yeni bir döneme girildiğini söyledi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun 2019'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması halinde kendisinin arkasında olduğunu söyleyen Baykal, eğer aday olmayacaksa genel başkanlıktan çekilmesi gerektiğini ifade etti.

Baykal, belirlenecek cumhurbaşkanı adayının Cumhuriyet Halk Partisinin başına geçmesi gerektiğini de iddia etti.

"SADECE ÇEKİLSİN DEMİYORUM"

Baykal, programın moderatörü Ahmet Hakan'ın "Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığına eğer aday olmayacaksa çekilsin mi?" sözlerine şöyle yanıt verdi:

"Sadece çekilsin demiyorum. Cumhurbaşkanı adayını Genel Başkan olarak Cumhuriyet Halk Partisi kurultayı seçsin diyorum."

"BAŞKA ÇIKIŞ YOLU YOK"

Hakan, "Kemal Bey'in bunun için bırakması gerekmiyor mu?" şeklindeki sorsuna ise Baykal, "Elbette. O çağıracak zaten. Başka çıkış yolu yok. Yalın gerçek bu. Bu bazıları için üzüntü verici olabilir, tedirginlik yaratıcı olabilir. Ama olay bu. Bunu söylemek de benim görevim." diye cevap verdi.

"GÜL İLE TEMASIM OLMADI"

Geçtiğimiz hafta, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le gizlice görüştüğü iddiası gündeme gelen CHP eski Genel Başkanı ve Antalya milletvekili Deniz Baykal, "Benim hiçbir temasım olmadı." dedi.

Ancak Gül için çoksıcak mesajlar veren Baykal, Ahmet Hakan'ın "Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması halinde Erdoğan karşısında çok büyük bir başarı şansı olur." iddiasını sorması üzerine "Eğer çıkar ise bu ciddi bir tablodur. Sayın Gül Cumhurbaşkanı adayı olmayı, bu söylediğim siyasi bağlantıları dikkate alarak, bu 49'u rencide etmeyecek bir anlayış içinde aday olarak çıkma eğilimini sergilerse bu değerlendirilmesi gereken bir durumdur. Abdullah Gül ismi geçerse ben ciddiye alırım. Çok gecikmemesi lazım. Süreç başlayacak çünkü." dedi.

Deniz Baykal\'dan Kılıçdardoğlu\'na: Ya Aday Ol Ya Da Çekil

Son Dakika Güncel Deniz Baykal'dan Kılıçdardoğlu'na: Ya Aday Ol Ya Da Çekil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement