Bayram Tatilcilerine Sıra Dışı Seçenekler - Son Dakika
Kültür Sanat

Bayram Tatilcilerine Sıra Dışı Seçenekler

Bayram Tatilcilerine Sıra Dışı Seçenekler

Tur operatörleri, 'bu bayram tatilim farklı olsun' diyenler için Afrika'da safariden Pasifik'in çöl görünümlü kıyılarına kadar farklı seçenekler sunuyor.

30.07.2013 11:50  Güncelleme: 01:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞENAY ÜNAL - Ramazan Bayramı'nda, geleneksel bayramların aksine hafızalarda kalacak ilginç bir tatil yaşamak, değişik kültürleri tanımak isteyenler için Afrika'da safariden Pasifik'in çöl görünümlü kıyılarına, egzotik Endonezya'dan buzullar ve volkanlar ülkesi İzlanda'ya kadar farklı seçenekler bulunuyor.

Son yıllarda kalkınmışlığa paralel olarak alım gücü artan Türk halkı, artık eskisinden daha fazla yurt dışı seyahatine çıkıyor. Bunu göz önünde bulunduran tur firmaları da özellikle yakın coğrafyaları tercih eden yerli tatilciler için Ramazan Bayramı'na farklı fiyat aralıklarında seyahat programları hazırladı.

-Egzotik Endonezya

AA muhabirinin bayram turlarından yaptığı derlemeye göre, dileyen turistler, 4 bin 550 avroya, 15 günlük egzotik Endonezya turuna çıkabilir.

Bu tura katılanlar, Java, Sulawesi ve Bali hattında UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan dünyanın en büyük Budist Stupası Borobudur ve Prambanan tapınağı kompleksini, 17 binden fazla adasıyla Endonezya'yı, kaya mezarları ve ilginç gelenekleriyle Toraca ülkesini, sayısız tapınak ve heykellerin bulunduğu Bali'yi ve geleneksel yerli köyleri ve yaşantılarını görme imkanı bulabilecek.

- Polonya'da tarih ve sanat

Ağustos ayında başlayan ve 10 gün sürecek Polonya turunda gezginler Krakov'u, dünyanın en eski tuz madenlerinden Wieliczka Tuz Madeni'ni, Nazi Almanyası tarafından II. Dünya Savaşı döneminde yapılan nazi kampı Auschwitz'i, eski Varşovayı, Malbork ve Nicolaus Copernicus'un doğduğu Ortaçağ Kenti Torun'u, tarihin en önemli dönemeçlerine tanıklık eden Polonya kalelerini, 2 bin 700 yıllık bir arkeoloji rezervi olan Biskupin kasabasını görebilecek. Piyanoya adanmış hayatıyla Frederic Chopin'in günümüze ulaşan tınılarının eşlik edeceği gezi 2 bin avrodan başlıyor.

-Bayrama Afrika'da safari

Afrika'nın vahşi doğasında tatilini unutulmaz kılmak isteyenler için 5 bin 650 dolara Kenya, Tanzanya ve Zanzibar turlarına katılabilecek. Ngorongoro krateri, Serengeti Ulusal Parkı'nı görebilme, safari gezisi yapma fırsatına sahip olabilecek. Masai Mara'da "beş büyük" olarak nitelendirilen aslan, leopar, fil, bufalo ve gergedanın bir arada seyredilebileceği seyahatte, geleneklerine bağlı Masailer ile Kenya, Tanzanya ve uzun sahilleriyle Zanzibar keşfedilebilecek.

-Fiyordların çevrelediği bir dünyaya yolculuk

Sıcaklardan bunalan ve deniz yoluyla seyahat etmek isteyenler için de Kuzey Avrupa'nın gözbebeği Norveç fiyortlarını 6 bin 250 dolara gezmek mümkün. Bir hafta sürecek gezide, dünyanın en büyük ikinci fiyordu Sogne, romantik dönemin bestekarı Edvard Greig'in ilham kaynağı ve dünyanın en büyük üçüncü fiyordu olan Hardanger ziyaret edilebilecek.

- Osmanlı'nın izinde Romanya

Hem Balkan hem de Avrupa kültürünü bünyesinde barındıran bir ülke olan Romanya, ortak kültürü keşfetmek isteyenleri bayramda bir haftalığına misafirliğe bekliyor. Bin 500 avro ödeyerek seyahate çıkacaklar Maramuş'taki ahşap kiliseleri, tarihi Sighişoara şehrini, Tuna deltasını, Romanya Dobrucası'nı, Tulça Sancağını, Sarı Saltuk, Babadağ, Köstence, Çavuşesku'yu ve Drakula'nın, Kazıklı Voyvoda'nın yurdu Transilvanya'yı gezebilecek.

- İpekyolu macerası sürüyor

Tatilde İpekyolu turunu seçenler de UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Türk mutasavvıflarından Hoca Ahmed Yesevi'nin türbesini, tunç devrinden kalan ve arkeolojik resim sanatının İpekyolu'ndaki en önemli sığınağı sayılan Tamgalı örenyerini görebilecek. Turistler, Sovyetlerin doğudaki sınır kalesi Almati ve Orta Asya Çölü'nün ortasındaki eski Sovyet cenneti Bişkek'i gezme şansını yakalayacak, Alaş Han ve Kazak Han'ın torunlarıyla tanışabilecek.

- Helsinki - Tallinn - Riga

Baltık denizinde kilometrelerce uzanan sahiliyle Helsinki, Avrupa Ortaçağı'nın en iyi korunmuş kentlerinden olan Tallinn, mimarisi ve gelişmiş altyapısıyla Riga, bin 195 avroya 3 günde keşfedilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bayram Tatilcilerine Sıra Dışı Seçenekler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement