BBP'den 'Teröre Karşı Birlik Mitingi' (2) - Son Dakika
Politika

BBP'den 'Teröre Karşı Birlik Mitingi' (2)

BBP\'den \'Teröre Karşı Birlik Mitingi\' (2)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu millet bize yetki versin o teröristi idam sehpasına çıkarmazsak bize de BBP'nın dava adamı demesinler" dedi.

02.09.2012 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bu millet bize yetki versin o teröristi idam sehpasına çıkarmazsak bize de BBP'nın dava adamı demesinler" dedi.

BPP, Tandoğan Meydanı'nda "Teröre Karşı Birlik Mitingi" düzenledi. Mehteran Takımı'nın gösterisinin başlayan ve Kur'an-ı Kerim Tilaveti ve şehitlere dua ile devam eden mitingde bir konuşma yapan Genel Başkanı Destici, terörle mücadelede bugüne kadar yapılmayanları sıralayarak, 30 yıldır devleti yönetenlerin topyekün olarak terörle mücadele etmediğini iddia etti. Destici, terörle mücadelede asker-sivil işbirliğine vurgu yaparak, 28 yıldır terörle mücadele için eğitimli birliklerin kurulmadığını, 21 günlük, sadece yanaşık düzen eğitimi almış askerlerin terör örgütünün kucağına itildiğini dile getirdi.

Terör örgütünün yapacağı eylemlerin önceden tespit edilmesi için devletin özel bir istihbarat biriminin bulunmadığına işaret eden Destici, " PKK'nın finans kaynaklarının kesecek bir devlet birimi de yok. Nasıl oluyor da halen PKK mazot, sigara gibi mallarla kaçakçılık yapabiliyor anlamış değilim" dedi.

Gaziantep'teki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristi idam sehpasına çıkaracaklarını da söyleyen Destici, "Bu millet bize yetki versin o teröristi idam sehpasına çıkarmazsak bize de BBP'nın dava adamı demesinler" diye konuştu.

"Terör bölgesinde birçok öğretmen ve imamın terör örgütüne destek verdiğini biliyoruz" diyen Destici, "Milli Eğitim Bakanlığı bu anlamda üzerine düşeni yapmalıdır" dedi.

Terörle mücadelede özel harekat polislerinin daha aktif rol alması gerektiğine söyleyen Başkan Destici, " Türkiye'de toplam 7 bin civarında özel harekat polisi var. Bu polislerin ellerindeki silahlar 1994 yapımı silahlardır ve bu polisler bu silahları nöbetleşe kullanıyorlar. Terörle aktif mücadele için bu tür olumsuzluklar ortadan kaldırılmalıdır" ifadelerini kullandı.

Miting, Destici'nin konuşmasının ardından Sanatçı Osman Öztunç konseriyle sona erdi. Öte yandan mitinge helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ve çocukları da katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika BBP'den 'Teröre Karşı Birlik Mitingi' (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement