Bekoloji'nin Koşucuları Levent Kültür Merkezi'nde - Son Dakika
Güncel

Bekoloji'nin Koşucuları Levent Kültür Merkezi'nde

Bekoloji\'nin Koşucuları Levent Kültür Merkezi\'nde

Yoksulluk, açlık, sefaletten olimpiyat madalyalarına uzanan bir başarı öyküsü.

05.02.2013 10:42

Bekojili atletlerin başarısı Levent Kültür Merkezi'nde…

Beşiktaş Belediyesi'nin Türkiye Gazeteciler Cemiyeti ve Belgesel Sinemacılar Birliği ile birlikte düzenlediği "Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" etkinliğinde 6 Şubat 2013 Çarşamba günü yönetmenliğini Jerry Rothwell'in yaptığı "Koşucuların Şehri" isimli belgesel gösteriliyor.

Habeşistan'daki Bekoji'den yetişen atletlerden dördü Pekin Olimpiyatları'ndaki uzun mesafe koşularında dört altın birden kazandılar. Yönetmen Jerry Rothwell Bekoji'nin atletizmdeki sırrını perdeye taşıyor.

"Bir Belgesel, Bir Gazeteci, Çay ve Simit" 13 Şubat 2013 Çarşamba günü Tania Khalaf'ın yönetmenliğini üstlendiği "Gazze Kalkanı" belgeseliyle devam edecek.

6 Şubat 2013, Çarşamba, 19:00

"KOŞUCULARIN ŞEHRİ"

TOWN OF RUNNERS

Yönetmen: Jerry Rothwell

Birleşik Krallık-Etiyopya/ 2012/ 86'/ HD/ 16:9/ Renkli/ Habeşistan dili-İngilizce/ Türkçe altyazılı

Belgesel hakkında

Uzun mesafe koşuculuğu, Habeşistan'ın Arsi bölgesinde bir yaşam tarzıdır. Uzun zamandır yoksulluk, açlık ve savaşla bağdaştırılmış bu ülkede, dünya rekortmeni atletler gurur kaynağıdır. Dünya'nın muazzam atletlerinin çoğu güneydeki dağlık bölgelerde, uzak bir kasaba olan Bekoji'den gelmektedirler. Bekoji'li atletler, Pekin Olimpiyatları'nda uzun mesafe koşularda dört altın madalyanın hepsini birden aldılar. Bu madalya sayısı çoğu endüstriyel ülkenin aldığından çok daha fazladır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bekoloji'nin Koşucuları Levent Kültür Merkezi'nde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement