Belediye Personelinden Başkan Bozkuş'a Seçim Öncesinde Destek - Son Dakika
Yerel

Belediye Personelinden Başkan Bozkuş'a Seçim Öncesinde Destek

Belediye Personelinden Başkan Bozkuş\'a Seçim Öncesinde Destek

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, seçimlere sayılı günler kala belediye personeliyle bir araya geldi.

27.03.2014 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, seçimlere sayılı günler kala belediye personeliyle bir araya geldi.

Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde belediye çalışanlarıyla bir araya gelen Bozkuş'a, personel sevgi gösterisinde bulundu.

Başkan Bozkuş, burada yaptığı konuşmada, "Biz 2009 aday olduğumuzda sizleri tanıyorduk. Sizlerde bizi tanımıyordunuz. Seçilip geldiğimizde size bir söz verdik. İşine bakan, çalışan, kim olursa olsun bizim başımızın tacıdır dedik. ve yine ne dedik biz var olduğumuz sürece ücretlerinizi kesintisiz olarak alacaksınız. 60 aydır size maaş ödüyoruz. Bu belediyenin başlı başına bir problemiydi. Bu sözü de verdik yerine getirdik. Bizim bir tek eksiğimiz var. İşçi statüsünde çalışan arkadaşlarımızın sosyal anlamda alacakları var. Bunu da inkar etmiyoruz. Biz iki bankadan kredi almıştık. Bir bankanın sadece bir taksiti kaldı. Diğer bankanın da borcunu ödedik. Sizlerle ilgili borç almıştık. Bunları ödedik. Şimdi gerek bankalardan alacağımız kredinin önü açık. Gerekse de yapmış olduğumuz bir projemiz vardı. Bununla ilgili ödenek sağlandı. Yani bu arkadaşlarımızın da en kısa süre içerisinde sosyal haklarını vereceğiz. Bunun dışında personelimizin her hangi bir alacağı bizden yoktur. Ama ben bir şeyi çok önemsiyorum. Diyor ki atalarımız; 'Aslan yattığı yerden belli olur' biz bir iş merkezin üzerinde yerelde protokolde 3'ncü sırada olan bir belediyenin bir iş merkezinin üzerinde hizmet vermesini çok doğru bulmuyordum ve kabullenemiyordum. Size layık olan bir belediye binası yaptık. Bundan sonra eşiniz, dostunuz, kardeşiniz ve arkadaşınız geldiğinde en azından kimlikli bir binada oturduğumuzu görecekler. Yarın öbürsü gün Allah kısmet ederse yemekhanesi ile lokali ile AŞ evi ile devreye sokacağız" dedi.

"BİR BAŞKA PARTİDEN BİRİSİNİN SEÇİLMESİ BU KENTE GELECEK YATIRIMIN ÖNÜNÜ KESECEK"

Biz geldik birçok arkadaşımızın haklı olarak esnafa, şuraya buraya borçları vardı. ve sıkıntılarının olduğunu biz gördük tespit ettik diyen Belediye Başkanı Bozkuş, "Ama çok şükür şimdi çalışan arkadaşlarımız ve bizim kurumdan diğer kurumlara geçen arkadaşlarımızın 22 lira olan yevmiyesi vardı. 30 lira yevmiyesi olan vardı. ve bu arkadaşlarımızın hepsinin yevmiyelerini yükselttik. Olması gereken bir seviyeye getirdik. Memurlarımızla ilgili olarak belediyenizde ilk defa olarak yine biz sendika ile sözleşme imzaladık. Bunları biz gerçekleştirdik. Yani biz çalışanın her zaman yanındayız. ve başımızın tacıdır bunu net olarak vurguluyorum. Seçimden dolayı şu veya bu şekilde tavır içerisine arkadaşlarımızın girmesine gerek yok. Biz seçileceğiz bunu herkes bilsin. Dolayısıyla nerede kaldıysak birlikte yolumuza devam edeceğiz. Şehrin sorunlarını yine birlikte çözeceğiz. Ama şunu net olarak söyleyeyim. Bir başka partiden birinsin seçilmesi bu kente gelecek yatırımın önünü kesecek. Bakın yine maaş alamayacaksınız. Yine ikramiyelerinizi alamayacaksınız? Bunu böyle bilin ve şehre de hiçbir şekilde hizmet gelmez. Bunun için doğrusu ne ise onu yapın. Herkes birilerinin sözüne inanmasın. Kafalarını karıştırmasın. Bakın biz geldik 300 arkadaşımızı başka kurumlara gönderdik. Onlarında yevmiyelerini giderken artırdık. Şimdi birçok kurum da karşılaştık herkes hayatından memnun hem onları kurtardık. Hem belediyeyi kurtardık hem de 300 civarında belediyeye girip çalışan arkadaşlara iş imkanı olanağı sağladık. Şimdi bunu net olarak herkes kafasına koysun. Bir başka belediye yönetimi özellikle şirketlerde çalışanlarla ilgili farklı düşünür. Bunu bilesiniz diye söylüyorum. Niye sizler nevzat Bozkuş, döneminde işe girdiniz diye" diye konuştu.

" KARS'A YERELDE 300 TRİLYON TL.'LİK YATIRIM YAPILMIŞTIR. BU İKTİDAR PARTİSİNİN DESTEKLERİYLE OLMUŞTUR. BAŞKA BİR PARTİNİN DESTEKLERİYLE OLMAZ"

Başkan Bozkuş, "Biz yönetime geldiğimizde kentte her şeyin değişeceğini, eskisi gibi olmayacağının altını çizmiştik. Bunu daha da artırarak devem ettireceğiz bunu herkes bilsin. Hizmet noktasında Kars olması gereken noktaya gitmek zorunda çünkü bizim partimiz iktidar partisi, muhalefet değil. Bundan dolayı arkadaşlar bugüne kadar sizin hem maaşlarınız ödenmiştir. Hem da Kars'a yerelde 300 trilyon TL.'lik yatırım yapılmıştır. Bu iktidar partisinin destekleriyle olmuştur. Başka bir partinin destekleriyle olmaz. Olamaz. Zaten Kars'ın geri kalış nedeni, bugüne kadar sıkıntıların büyük boyutlara gelmesinin nedeni hep muhalefete yönelik hareket etmişiz belediyelerde, iktidar partisinden uzak durmuşuz. Ama şimdi iktidar partisi bizim partimiz özellikle yerel yönetimlerde kalkınmayı sağlayacaklarını vurguladıkları gibi, örnek olarak İstanbul, Ankara, Kayseri, Bursa, Kocaeli bütün bu büyük kentleri ele aldığınızda gelişmiş ve kalkınmışlar. Bizim kentimiz neden gelişmesin? Niye kalkınmasın? Bunun için sadece belediyedeki durumundan dolayı da değil bakın. Kars'ta yaşayan akrabalarınız için, çoluk çocuğunuzun geleceği için muhakkak iktidar partisiyle birlikte hareket etmek lazım. 40 kilometre asfalt yaptık. İçme suyu arıtma tesisini yaptık. Belediye binasını yaptık. Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi'ni başlattık. 20 kilometre kanalizasyon şebekesi yaptık. Asfalt tesisini kurduk. Hayvan pazarı8nı yaptık. Asri mezarlık projesini hayata geçirdik. Mezbahası, halk ekmek fabrikası hayvan barınağı ile bunlar bizim 5 yılda 24 aydır inşaat sezonu bu sürece sığdırdık ve yaptık. Ama bunlar yapılırken belediyenin geliri belli, gideri belli. Biz 2008'de devraldığımızda gelirimiz 25 trilyon, giderimiz 40 trilyondu. Bize verilen rapor buydu. Şimdi ise gelir 40 trilyon oldu. Gider 37 trilyon. Gelir gider arasında denge sağlanmış. Ama biraz önce saydığım tesislerin hayata geçmesinde belediyemizin imkanlarını kullanmadık. Biz hükümetimizin partimizin destekleriyle bakanlıklarımızın destekleriyle bu işleri yaptık. Bunun ötesinde bir başka partiden seçilecek belediyenin bu söylediğimiz işleri ne yapma ne gücü olabilir, nede olanağı olabilir" şeklinde konuştu.

Bakın biz geldiğimizde haftalık akaryakıt alınırdı. Şimdi ise tamamıyla değişti. Niye? Paralarını ödediğimiz için. 26 tane araç aldık. Bunlar ne ile oldu? Yine imkan ve olanaklarla oldu. Bunları hep dikkate aldığımızda arkadaşlar muhakkak iktidar partisinden yana tavrımızı koyacağız. Sadece Nevzat Bozkuş'un belediye başkanı seçilmesi değil. Aynı zamanda sizlerinde iktidarda olmanız, iktidarın gücünü yanınızda hissetmeniz, iktidarın gücünün Kars'ta olmasının gerektiğini ifade eden Nevzat Bozkuş, şunları söyledi:

"Biz insanlara anlı açık bir şekilde yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatıyoruz. Bunları anlatırken de hükümetin muhakkak destelerinin yanında olmasını söylüyoruz. Başkaları ne söyleyecek onu bilmiyoruz. Bir millet bahçesinde 4 bin kişilik amfi tiyatro salonunun temelini attık. 700 metre karelik restorandı var, 60 metre karelik kafeteryası var. 60 tane kamelya yerleştirdik. Yürüyüş alanları var. Hastanenin yerini söktük tematik park yapıyoruz. Stadyumu kaldıracağız. Oranın bir kısmını meydana katacağız. ve orada özellikle öğrencilere yönelik, üniversite öğrencilerine yönelik tesisler yapacağız. İşte bakın Kentsel Tasarım Projesi kapsamında gerek Ordu Caddesi'ni, gerek GAMP Caddesi'ni, Hulusi Aytekin buraların İstanbul Teknik Üniversitesi'ne uygulama projelerini çizdirdik. Kars Çayı'nın çevre düzenin uygulama projeleri bitmek üzere bunlar tamamlanıyor. Kalkınma Bakanlığı'na gittik Kars'ın cazibe merkezi statüsüne alınmasını istiyoruz. Niye çünkü Kars'ta çok kültürel varlık var. Devletin Kalkınma Bakanlığı her yıl yatırım programına alsın ve çok büyük ödenekler ayırsın. Çünkü; Kars gerçekten açık hava müzesi bir kent. Buna sahip çıkarsak çok sayıda turist gelir herkese iş ve AŞ çıkar. Organize Sanayi Bölgesine ahırları çıkarıyoruz. Hayvancılık orada yapılacak. ve orada entegre tesisi kuracağız. Birçok gencimize iş imkanı doğacak. İşte hükümetimizin Uluslar arası projesi Kars-Tiflis-Bakü demiryolu, İpek Yolu projesi burada Lojistik Merkez yapılıyor. 4-5 bin kişiye iş imkanı çıkacak. Bu iktidar partisinin ilimiz vermiş olduğu değerdir. ve 10 yıl içerisinde 4.7 katrilyon TL. Hizmet gelmiş. Onun için biz yerelde ne kadar güçlü olursak yukarıya gittiğimizde isteklerimiz yerine gelecek."

Başkan Bozkuş, daha sonra belediye çalışanlarıyla bir süre sohbet etti. Bozkuş, belediye personelin yoğun ilgisi karşısında duygulu anlar yaşadı. Belediye çalışanları toplantı sonrasından Başkan Bozkuş'a tam destek sözü verdi. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Personelinden Başkan Bozkuş'a Seçim Öncesinde Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement