Belediyeler Polemiğe Girmek Yerine Hizmet Üretmeliler - Son Dakika
Yerel

Belediyeler Polemiğe Girmek Yerine Hizmet Üretmeliler

Belediyeler Polemiğe Girmek Yerine Hizmet Üretmeliler

Foça Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından ilçe merkezinde gerçekleştirilen Basın toplantısına, köy muhtarları, esnaf, vatandaş ve partililer katıldı.

29.01.2012 16:29

Foça Ak Parti İlçe Teşkilatı tarafından ilçe merkezinde gerçekleştirilen Basın toplantısına, köy muhtarları, esnaf, vatandaş ve partililer katıldı.

Ak Parti Foça İlçe Başkanı Av.Kadir Özgirgin Açılış konuşmasında; "İlçe için verilen sözlerin bir bir tamamlanıyor olması bizi mutlu ediyor. Lise konusunda sona ulaşıldığını inşaata başlanılacak duruma geldiğini ve yine TOKİ ve Tatil köyü ve duble yol ile ilgili çalışmaların sonuçlanmak üzere olduğunu Yeni Foça duble yolunun ihale edildiğini bu konularda her türlü desteği bize veren ve bizi ziyaret edip her zaman yanımızda olan sayın Vekilimize hoş geldin diyoruz. Kendileri şu anda ilçemizin sorunlarını yerinde incelemek ve yatırım planına alınan yeni hastane konusunda incelemelerde bulunmak üzere ilçemizi ziyaret etmektedir. İzmir için verilen sözler yerine getirilirken Foça'ya 35 gölet kapsamında bir gölet yapılacak olması da bizi ayrıca heyecanlandırmıştır. Her zaman bizim dertlerimizle dertlenen bizim sorunlarımız kendi sorunları kabul eden onların çözümü için her şeyi yapan Sayın vekilimizin huzurunda tüm vekil ve ilgililere teşekkür ediyorum" dedi.

Nesrin Ulema yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "Kongreden sonra ilk ziyaretim görev alan arkadaşlarımıza Foça'nın yeni ekibine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başkanımız özetledi 6 ay boyunca Foça ile ile ilgili her konuda problemleri sıkıntıları ve sizlerden gelen istekleri çözüme ulaştıracak vekiliniz benim 6 ay sonra başka arkadaşımız devam edecek. Öncelikle şunu belirteyim eskiden beri Foça'ya çok sık gelip gidiyorum. Başkanımız iyi bir dosya hazırlamış tüm sorunlar ve konular detaylı olarak yazılmış. Tatil köyü ile ilgili yıllardır süre gelen bir sorun var, yat limanı yapımı, ilçenin İzmir- Çanakkale yolu ile bağlantısı, lise yapımı gibi konuların 2012 programı içine alındı. Sorunları yerinde inceledim Foça lisemiz ile ilgili sorunlar ortadan kalktı. İlçede tam teşekküllü bir devlet hastanesine ihtiyaç var ve yer belirlenmesinin ardından çalışmalara başlayacağız. TOKİ'nin çalışmalara başladı ama Van depremi nedeni ile tüm yoğunluk şu an oraya verildi. O nedenle biraz gecikme oldu. İzmir Adnan Menderes Havalimanın iç hatlar terminaliyle ilgili bir ihalemiz vardı bu ihale yapılır yapılmaz çalışmalarımız başladı. Çandarlı limanıyla ilgili çalışmalar, İzmir-Ankara arası hızlı tren projemiz, İzmir-İstanbul Otoyolu çalışmaları hızlı şekilde yürütülüyor. 9 projenin startının verilmiş olması, bize seçim öncesi yöneltilen eleştirilere en güzel cevaptır. İl merkezi ve ilçelerde yeterli çalışma yürütülmüyor İzmir Büyükşehir ve Foça Belediyelerini çalışmıyor, polemiğe girmek yerine hizmet üretmeliler. Ülkedeki problemleri çözmek, insanların sorunlarını çözmek, bir nebze azalmasını sağlamak için çalışan tek partinin, AK Parti olduğunu gördüm. 2014 yerel seçimleri için çalışmaları başlattık. 2 yıl olmasına rağmen sıkı çalışmalıyız. Önümüzdeki dönemde Ak partili bir belediye ile Ak partinin hizmetlerini Foça ile kucaklaştıracağız kaynaştıracağız. İzmir büyükşehir belediyesi ve İzmir'in tüm ilçeleri için iddialıyız. 3 gün Ankara'da 4 gün İzmir'deyiz ve bu 4 gün de sahada çalışıyoruz esnaf ve vatandaş ziyaretleri yapıyoruz. Vatandaşlardan duyduğumuz bütün şikayetler yerel hizmetlerle yani belediyeler ile ilgili.

Ben inanıyorum ki bu dönem İzmirli ve Foçalı seçmenler hizmeti kimin getireceğine bakacak. Seçimlerde önce bakanlarımız ile birlikte 35 proje 35 İzmir ile vatandaşımızın karşına çıktık, seçmeni kandırıyorsunuz dediler. Bizde dedik ki bizim başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. 13 Haziran günü projeler başladı, 9 proje başladı, kazmalar vuruldu. İzmirlilere hizmeti belediyeler veremiyorsa biz vereceğiz devlet olarak bunu gösterdik. Bu projeleri durdurmak için bir takım davalar açılsa da bir takım engellemeler konsada hizmete hazırız" şeklinde konuştu.

Benim milletvekili olarak ilk dönemim, seçilip meclise gittiğimde şok yaşadım, problemleri çözmek içi bir tek Ak partinin gayreti olduğunu gördüm. Saat 13 de meclis açılıyor saat 18 e kadar görüşme yapılamıyor. Muhalefet yapıcı olmaktansa yıkıcı olmayı tercih ediyor.

Meclis iç tüzüğünü değiştireceğiz, meclisi çalışır hale getireceğiz.2023 Türkiye'sini hep birlikte oluşturacağız. Bizim amacımız dünyada lider ülke olmak, İzmir'i Marka şehir yapmak.

Nesrin Ulema Toplantı ardından Foça gezisine başladı. Çarşı boyunca esnafı ziyaret etti, kafeteryalarda oturan vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlarca ilgi ile karşılanan Ulema birçok konuda sorulan soruları da yanıtladı. Vatandaşların sıcak ilgisi ile karşılaşan nesrin Ulema'ya en çok da emekliler intibak ve maaş artışlarını soruldu.

Foça devlet Hastane gezen Ulema hasta ve yakınları ile sohbet etti. Yeni Hastane yeri ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Yeni hastane yerinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Yaşlılar evini ziyaret eden Ulema tek tek yaşlılarla ilgilendi, istekleri not aldırdı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediyeler Polemiğe Girmek Yerine Hizmet Üretmeliler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement