Belediyelerden "Barış Pınarı Harekatı"na destek - Son Dakika
Güncel

Belediyelerden "Barış Pınarı Harekatı"na destek

Belediyelerden "Barış Pınarı Harekatı"na destek

Niğde'de AK Partili 18 belediye başkanı "Barış Pınarı Harekatı"na destek verdi.

18.10.2019 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de AK Partili 18 belediye başkanı "Barış Pınarı Harekatı"na destek verdi.

AK Parti İl Başkanlığında bir araya gelen Niğde ile ilçe ve belde belediye başkanları ortak basın açıklaması yaptı.

Açıklamayı okuyan AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, operasyonun amacının bölgeyi teröristlerden temizleyerek yurtlarından edilen Suriyelileri ülkelerine geri göndermek olduğu söyledi.

ABD'nin anlaşma yoluna giderek YPG'nin çekilme sözü verdiğini anımsatan Peşin, " Türkiye, ABD başta olmak üzere batıya karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Türkiye istediği her şeyi aldı. O yüzden kazanan tarafın Türkiye olduğu çok net ortada. YPG/ PKK sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve bölgede kurulacak güvenli bölge öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak." ifadelerini kullandı.

Peşin, sahada büyük bir kahramanlık yazan Mehmetçiğin, diplomatik yollarla bu başarıya imza atan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve diplomatların Türkiye'nin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya ispatladığına dikkati çekti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise Barış Pınarı Harekatı'nda gelinen son noktada herhangi bir ateşkes ilan edilmediğini vurgulayarak, "Karşımızda ateşkes ilan edilecek bir devlet yoktur. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde askerimizin kahramanca operasyonları sonucunda da hem sahada hem de masada büyük kazanımlar elde edilmiştir. Bu 5 günlük süre içerisinde taahhütler yerine geldiği takdirde elbette gereğini Cumhurbaşkanımız, Dışişleri Bakanımız ve Milli Savunma Bakanımız açıklayacaktır." diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ile görüşmesini hatırlatarak, "5 günlük süre verdik. Bu 5 günlük sürede YPG'li, PKK'lı teröristler oradan çekilecekler. Yaklaşık 32 kilometrelik derinlikte güvenli bölgeyi oluşturacağız. Daha ileriki dönemlerde burada bir yaşam alanı oluşturarak, ülkemizde yaşayan yaklaşık 2 milyon Suriyeliyi oraya geri göndereceğiz." şeklinde konuştu.

Öte yandan, olağanüstü toplanan Niğde Belediye Meclisi'nde de "Barış Pınarı Harekatı"na destek bildirisi, AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Belediyelerden 'Barış Pınarı Harekatı'na destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi
    10:41 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak sporculara başarılar diledi

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenecek olan Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları'nda yarışacak milli sporculara başarılar diledi. Oyunlarda mücadele edecek tüm sporculara başarılar dileyen Bakan Bak, down sendromlu sporcuların kazanma azmi ve centilmence mücadelelerinin tüm madalya ve kupaların üzerinde olduğunu belirtti.

  • Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği
    10:40 Elazığ'da Ramazan Ayında Camilerde Mukabele Geleneği

    Elazığ'da Ramazan ayında camilerde mukabele geleneği devam ediyor. Hz. Muhammed ve Hz. Cebrail'in Kur'an-ı Kerim'i karşılıklı okumaları anlamına gelen mukabele geleneği, İmam-ı Azam ve İzzet Paşa ile Saray camilerinde yaşatılıyor. Genç hafızlar ve öğrencilerin de katıldığı mukabele, camii cemaati tarafından büyük ilgiyle takip ediliyor.

  • Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı
    10:40 Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Dilencilere Karşı Çalışma Başlattı

    Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Ramazan ayında çarşıda ve cami önlerinde dilenenlere yönelik çalışma başlattı. Denetimlerde yakalanan 2 dilenci idari para cezasıyla gönderildi.

  • Adana'da Günübirlik Kiralık Dairede Cinayet: 2 Tutuklama
    10:39 Adana'da Günübirlik Kiralık Dairede Cinayet: 2 Tutuklama

    Adana'da günübirlik kiralık dairede kalan bir kişi tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu. İlgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

  • Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı
    10:39 Fenerbahçe Sportif Direktörü: Oyuncularımız hayati tehlike yaşadı

    Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, Trabzonspor maçı sonrası oyuncularının hayati tehlike yaşadığını ve kendilerini savunduklarını söyledi. Branco, oyuncularının nefsi müdafaa içinde hareket ettiğini ve suçlamaların temelsiz olduğunu belirtti.

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

  • Mustafa Bozbey: Kayapa'da çöplük yapılmayacak
    10:37 Mustafa Bozbey: Kayapa'da çöplük yapılmayacak

    CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, Kayapa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek, Kayapa'da çöplük yapılmayacağını söyledi. Bozbey, çöp alanının rehabilite edilerek yeşil bir alan yapılacağını belirtti.

  • Kocaeli'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sertifikalı Hibrit Karpuz Tohumu Desteği
    10:37 Kocaeli'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sertifikalı Hibrit Karpuz Tohumu Desteği

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, atıl durumdaki arazilerin tarıma kazandırılması amacıyla üreticilere yüzde 50 hibeli sertifikalı hibrit karpuz tohumu desteği sağlayacak.


Advertisement