Berberoğlu Dosyasının İstinafa İade Edilmesi - Son Dakika
Politika

Berberoğlu Dosyasının İstinafa İade Edilmesi

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki kararına ilişkin, "Şimdi iki hakim heyeti arasında bir tepişme, kapris söz konusudur.

08.11.2017 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkındaki kararına ilişkin, "Şimdi iki hakim heyeti arasında bir tepişme, kapris söz konusudur." dedi.

Aldan, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve çok sayıda CHP'li milletvekilinin katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Berberoğlu hakkında verdiği 25 yıllık hapis cezasını bozan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinin kararını usul ve yasaya aykırı bularak, dosyayı iade etmesini değerlendirdi.

Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 284. maddesinin, "Bölge adliye mahkemesinin karar ve hükümlerine karşı direnilemez." hükmünü içerdiğini belirten Aldan, duruşma açması gereken İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kanuna açıkça aykırı davrandığını savundu.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesinin, yerel mahkemenin kararını çok noktadan 'böyle bir karar olamaz' anlamında bozduğuna dikkati çeken Aldan, şöyle konuştu:

"Şimdi iki hakim heyeti arasında bir tepişme söz konusudur, kapris söz konusudur. Bu kaprisin cezasını, mahkumiyetini, mahrumiyetini Sayın Berberoğlu çekmektedir. Buna hiç hakları yoktur. 14. Ağır Ceza Mahkemesi tutukluluğa ilişkin herhangi bir ibareye yer vermemiştir. Bu durum doğrudan görevi kötüye kullanmanın ötesinde hürriyeti tahdit suçunu oluşturur. Bunlarla ilgili HSK gereğini yapmak zorundadır. Bu yok hükmünde olan bir karardır. Bu tutukluluk kesinlikle hukuksal bir tutukluluk hali değildir. Bunu kabul etmek de mümkün değildir. Hakimler arasındaki kaprisleşmenin bir an evvel son bulmasını talep ediyoruz."

"Bu karar keyfidir, hukuk dışıdır, adaletsizdir"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi kararının, Enis Berberoğlu için esarete dönüşen bir karar olduğunu öne sürdü.

Mahkemenin, CMK'nın 284. maddesini tanımadığını iddia eden Tanal, "Mahkeme kendisini kanun koyucu yerine koymaktadır. Bu karar keyfidir, hukuk dışıdır, adaletsizdir ve siyasidir. Hukuk fakültelerinde Ceza Muhakemesi dersi öğretilir. Bu mahkeme heyeti sınava girse sınıfta kalır. Hiçbir hoca bunlara geçer not vermez." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Berberoğlu Dosyasının İstinafa İade Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement