Berfe'nin Umuda Yolculuğu Başladı - Son Dakika
Güncel

Berfe'nin Umuda Yolculuğu Başladı

Berfe\'nin Umuda Yolculuğu Başladı

Antalya'da Çekilen Beyin Mr'ı Sonucu Başında Milyonda Bir Görülen 'Beyin Sapı Tümörü' Oluşan ve Bir An Önce Ameliyat Olaması Gereken 12 Yaşındaki Berfe Ekin, Doktorların Çağrısı Üzerine Tam Donanımlı Ambulansla İstanbul'a Gitti.

29.11.2009 17:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da çekilen beyin MR'ı sonucu başında milyonda bir görülen ‘beyin sapı tümörü' oluşan ve bir an önce ameliyat olaması gereken 12 yaşındaki Berfe Ekin, doktorların çağrısı üzerine tam donanımlı ambulansla İstanbul'a gitti. Berfe'in tedavisi için gereken 32 bin lirayı toplamak için kampanya açan okul arkadaşyları ancak 4 bin lira toplayabildi. Berfe'nin babası Beşir Ekin, “Birkaç gün içerisinde ameliyat olmazsa kızımı kaybetmekten korkuyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLARLA BERFE EKİN

Antalya Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Berfe Ekin, 1 yıl önce dayanılmaz baş ağrıları çekmeye başladı. İlk muayeneyi yapan doktorlar, Berfe'nin üşütmüş olabileceğini söyledi. Atatürk Devlet Hastanesi'nde beyin MR'ı çekilen Berfe'nin başında beyin sapı tümörü oluştuğu belirlendi.

Beyin ve beyincik arasında oluşan tümöre biyopsi yapılabilmesi için Berfe'yi Ankara Gazi Üniversitesi'ne götüren babası M.Beşir Ekin, beyin damarında çatlak teşhisi konulduğu için biyopsi gerçekleştirilemeden Antalya'ya döndü. Araştırmalarını sürdüren M.Beşir Ekin, çocuğunun ameliyatının İstanbul'daki Acıbadem Hastanesi'nde yapılabileceğini öğrenince buraya gidip görüştü. Küçük kızı muayene eden Prof. Dr. Mehmet Özek, Berfin'in beyin sapında oluşan tümörün çok büyüdüğünü ve son safhaya gelindiğini belirterek, en geç 4 Aralık gününe kadar ameliyat olması gerektiğini söyledi.

Antalya'da bir kasapta işçi olarak çalışan M. Beşir Ekin'e ameliyat masrafının da 32 bin lira olduğu söylendi. Berfe'nin Mareşal Fevzi Çakmak İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşları ve öğretmenleri ise tedavi giderlerinin karşılanabilmesi için gerekli olan parayı bir araya getirmek için kampanya başlattı. Kampanya sonunda ancak 4 bin lira toplanabildi.

İSTANBUL'A GÖNDERİLDİ

Prof. Dr. Mehmet Özek'in gözetim altında tutulması için küçük Berfe'nin hastaneye getirilmesi çağrısı üzerine ailesi, bu sabah küçük kızı İstanbul'a götürdü.

Durumu her geçen gün kötüleşen Berfe, gözetim altında tutulduğu Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Beyin Cerrahi Servisi'nden sabah saatlerinde alınarak 112'ye ait tam donanımlı ambulans ile umuda yolculuğa çıktı. Ameliyat için gerekli olan 32 bin lirayı denkleştiremeyen ancak doktorların daveti üzerine kızını İstanbul'a götürdüğünü belirten M. Beşir Ekin, “Kızım gözümün önünde eriyor. Çaresizlik beni ve ailemi kahrediyor. Kızımın durumu git gide kötüleşti, birkaç gün içerisinde ameliyat olmazsa kaybetmekten korkuyoruz” dedi.

ÖĞRETMENİ: BİZİM GÜCÜMÜZ YETMEDİ

Sekiz çocuklu ailenin 7'nci çocuğu olan Berfe'nin öğretmeni Recep Kücü ise “Berfe'nin yaşaması için tüm okul seferber oldu. Bu kadar parayı kendi imkanlarımızla birkaç gün içinde bulmamıza imkan yok” diye konuştu.

Berfe'nin ablası Bahar Ekin ise kardeşinin beynindeki tümörün sürekli büyüdüğünü, ameliyat olmaması durumunda Berfe'nin yaşam savaşını kaybedeceğini belirterek, “Bir ay öncesine kadar yürümesi ve konuşması iyiydi ama şimdi elleri ve ayaklarını sürekli hareket ettiriyor. Kalp atışları hızlandı. Sol eli tutmaz oldu. Durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor. Artık yürüyemiyor. Hafızasını kaybetmeye başladı” dedi.

Zaman zaman hafızası yerine gelen Berfe Ekin ise iyileşerek arkadaşlarının arasına dönmek istediğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berfe'nin Umuda Yolculuğu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement