Beşiktaş Ezeli Rakiplerine Ders Verdi! - Son Dakika
Spor

Beşiktaş Ezeli Rakiplerine Ders Verdi!

Beşiktaş, sezon başında aldığı oyuncularla G.Saray ve F.Bahçe'ye büyük bir ders verdi.

09.12.2014 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzonspor'u Torku Arena'da 36 bin taraftarı ile eze eze deviren Beşiktaş'ta yüzler gülüyor. Müthiş bir grafik sergileyerek ligde üç haftadır zirvede olan Siyah-Beyazlılar'ın bu başarısı tesadüf değil. Fikret Orman'ın başkanlığında yönetimsel olarak farklı bir yol izleyen Beşiktaş, yaptığı isabetli transferler ile de bunu kanıtladı… Geçen sezon üçüncü olmasına rağmen Teknik Direktör Slaven Bilic'e çok güvenen yönetim, sezon başından yaptığı transferlerde yüzde 100 başarı sağladı.

DEMBA BA ŞİMDİDEN TARİHE GEÇTİ

Hırvat Hoca'nın raporu doğrultusunda Demba Ba, Jose Sosa, Cenk Tosun ile geçen sezon kiralık olarak forma giyen Gökhan Töre ve Roman Motta toplam 13 milyon euroya transfer edildi. 5 oyuncu, sezon başından bu yana Kartal'a büyük katkı sağladı. Oyuncular toplam 24 gol, 14 asist ile Beşiktaş'a zirveyi getiren en büyük etken oldu. Bu yıldızlar arasında ise en çok Demba dikkat çekti. Almeida'nın yerine Chelsea'den 6 milyon euro bonservis bedeli ile transfer edilen Senegalli forvet, 18 resmi maçta 16 gol, 2 asist yaptı.

TÖRE SAHADA HERKESE CEVAP VERDİ

Fernandes'in yerine alınan Jose Sosa ise 8 maçta 5 asist yaptı ve '10 numara' olduğunu kanıtladı. 4.5 milyon euro Rubin Kazan'dan kadroya dahil olan Gökhan Töre ise büyük sıkıntılar yaşamasına rağmen 17 maçta 3 gol, 6 asistlik performansı ile göz kamaştırdı. Bonservissiz alınan Cenk Tosun ise sonradan oyuna girmesine rağmen 4 gollük bir katkı yaptı. Sol bek Ramon Motta ise 1 gol, 1 asist ile oynadı.

EZELİ RAKİPLERİN TRANSFERLERİ FİYASKO

Beşiktaş transfer yüzde 100 başarı sağlarken ezeli rakipleri G. Saray ile F.Bahçe, tam bir fiyasko yaşadı. Son şampiyon F.Bahçe, kadrosuna Beşiktaş'ın çok istediği Diego Ribas'ı kattı. Sambacı 8 maçta ne gol attı, ne de asist yaptı. G.Saray ise F.Bahçe'den daha da kötü. Sarı-Kırmızılılar, sezon başından Olcan, Dzemaili, Pandev, Tarık ve Yasin Öztekin'i toplamda 13 milyon 600 bin euroya transfer etti. Ama bu 5 oyuncu G.Saray'a 1 gol, 3 asistlik katkı yaptı.

BEŞİKTAŞ

OYUNCU MAÇ GOL ASİST

FENERBAHÇE

OYUNCU MAÇ GOL ASİST

GALATASARAY

OYUNCU MAÇ GOL ASİST

KAYNAK: AKŞAM

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Beşiktaş Ezeli Rakiplerine Ders Verdi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement