Billboard ve Raketler Spilaş'a Geçti - Son Dakika
Yerel

Billboard ve Raketler Spilaş'a Geçti

Billboard ve Raketler Spilaş\'a Geçti

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Valilik bünyesinde oluşturulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu’nun billboard ve raketler konusunda kararını verdiğini söyledi.

25.11.2015 13:41

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Valilik bünyesinde oluşturulan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu'nun billboard ve raketler konusunda kararını verdiğini söyledi. Başkan Ergün Manisa genelinde bu reklam materyallerin üç yıllığına Spilaş'a devrinin yapıldığını söyledi.

Manisa'da uzun süre gündemi meşgul eden billboard ve raketlerin kullanım hakları Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne ait Spilaş'a devroldu. Valilik devir tasfiye ve paylaştırma komisyonu Manisa genelinde bulunan billboard ve raketlerin kullanım haklarını üç yıllığına Spilaş'a verdi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, ETV'de yayınlanan "Gündem Özel" programında Manisa'da gündemi uzun süre meşgul eden billboard ve raket konusunda önemli bir açıklama yaptı. Bu materyallerin kullanım haklarının kanunen kendilerinde olduğunu sürekli dile getirdiklerini ifade eden Başkan Ergün, "Raket ve Bilboardların kullanımı noktasında Belediye Başkanı Bülent Kar döneminde beş yıllık bir ihale yapılmış. İhale bittiğinde kanunen bize devri yapılması gerekiyordu. İlçe belediyelerinin böyle bir görevi yok. Ancak firma bunları ilçe belediyelerine bırakmış. Tabi Bu süreç devam ederken yasa bizim lehimize olmasına rağmen, Valilik devir tasfiye ve paylaşım komisyonunu bir daha topladı. Komisyon Nisan ayında Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan karar sonucunda ilçe sınırlarında kalan bu materyalleri ilçe belediyelerinin sorumluluğuna bıraktı. Bizde bunun üzerine girişimlerimizi yaptık. Bu girişimlerimizin sonucunda billboard ve raketler üç yıllığına yeniden Spilaş devredildi. Bunların kullanımı artık üç yıllığına Spilaş'a aittir. Ancak burada bir not düşülmüş. Biz ilçe belediyeleri sınırlarında kalanlar için Şehzadeler ve Yunusemre belediyelerine kullanım kirası ödeyeceğiz. Bunu da kabul ettik. Artık billboard ve raketlerin kullanım hakları tamamen bizim uhdemize geçmiştir" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Billboard ve Raketler Spilaş'a Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement