Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinde Büyük Türkiye Buluşması Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinde Büyük Türkiye Buluşması Gerçekleşti

Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinde Büyük Türkiye Buluşması Gerçekleşti

Bilecik’in Bozüyük ilçesindeki İMKB Anadolu Lisesi, Türkiye çapında düzenlediği “Kitap Okuma Yarışması”nın ikincisini başarıyla gerçekleştirdi.

21.05.2015 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki İMKB Anadolu Lisesi, Türkiye çapında düzenlediği "Kitap Okuma Yarışması"nın ikincisini başarıyla gerçekleştirdi.

2013 yılında Bilecik genelinde kitap okuma yarışması düzenleyen Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi, geçtiğimiz yıl bu etkinliğini Türkiye geneline taşıyarak 44 ilden 150 okulun katılımıyla gerçekleştirmişti. Bu yıl festival niteliği kazandırdığı yarışmaya, yine 44 ilden 160 okul katıldı. Okulun Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nedim Uzsoy'un katkılarıyla 2013 yılından itibaren başlatılan "Kitap Okuma Yarışması" her geçen yıl katılımcıların da artmasıyla Türkiye genelinde adından övgüyle söz edilir bir etkinliğe dönüştü. 2014 yılında ilk defa Türkiye genelinde düzenlenen "Kitap Okuma Yarışması"nda ilçeyi ve Bilecik'i başarıyla temsil eden Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi "Kitap Okuma Yarışması"nı, düzenlediği diğer faaliyetlerle festival niteliğine dönüştürdü. 19 - 20 Mayıs 2015 tarihlerinde gerçekleşen festival için katılımcılar 19 Mayıs günü ilçemize gelmeye başladılar. 250 katılımcı, bir akşam Bozüyük'te misafir edildi. Konaklama ve yemek giderleri de organizasyon bütçesince karşılandı. Festival kapsamında 19 Mayıs günü Bilecik ili ve Söğüt ilçesinde Tarih Öğretmeni Adil Uğur'un rehberlik ettiği kültür turu düzenlenerek Ertuğrul Gazi Türbesi ile Şeyh Edebali Türbesi'ne ziyaretler gerçekleştirildi. Aynı günün akşamı yine Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi Tiyatro Kulübü tarafından Güngör Dilmen'e ait "Kursan" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Yönetmenliğini Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Nedim Uzsoy'un yaptığı, müziklerini de Müzik Öğretmeni Can Uyar'ın düzenlediği tiyatro oyunu katılımcılar tarafından beğeniyle izlendi.

20 Mayıs günü öğrenciler yarışma sınavında ter dökerken, Belediye Kültür Merkezi'nde de yarışmada kitabı olan yazarlardan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim üyelerinden Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün tarafından katılımcı öğretmenlere yönelik "İnsanlar ve Nesneler: Hayata Dokunan Yönüyle Din" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşinin bitiminde Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün okurları için kitaplarını imzaladı. Bu yıl da 44 ilden 160 okulun, 160 öğretmenini ve 250 öğrencisini misafir eden Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi; yarışma hazırlıklarına 2014 yılı Kasım ayı içerisinde başladı. Ocak ayında, Türkiye genelinde duyurusu yapılan yarışmaya 2014 yayın tarihli yerli yazarlarımıza ait 8 adet kitap dahil edildi. Şule Gürbüz'e ait "Coşkuyla Ölmek", Ayfer Tunç'a ait "Dünya Ağrısı", İskender Pala'ya ait "Efsane", Nazan Bekiroğlu'na ait "Kelime Defteri", Şaban Ali Düzgün'e ait "Sarp Yokuşun Eteğinde İnsan", İhsan Oktay Anar'a ait "Galiz Kahraman", Feridun Emecan'a ait " Fetih ve Kıyamet", Nazlı Eray'a ait "Aydaki Adam Tanpınar" adlı kitapların içeriğiyle ilgili 90 soruluk bir sınav yapıldı. Belediye Kültür Merkezi'ndeki yarışmanın ödül törenine İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şaban Ali Düzgün, İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Coşkun Bakırtaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, yarışma için gelen öğretmen ve öğrencilerle davetliler katıldı.

Ödül töreninde konuşma yapan Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi Müdürü Halil Ünal, yarışmaya katılan tüm öğretmen ve öğrencilere kendilerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek yarışmanın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Belediye Başkanı Fatih Bakıcı da yaptığı konuşmada "Bir okul, müdürü kadar okuldur. Okul müdürümüz ve öğretmenlerimiz bu yarışmayı gerçekleştirmekle sadece eğitime değil aynı zamanda ilçemizin tanıtımına da büyük katkı sağlamış oldular. Yarışmada emeği geçen bütün öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

İlçe Kaymakamı Köksal Şakalar, törende yaptığı konuşmada, ülke olarak içinde bulundukları seçim sürecinde bu yarışmanın Türkiye'nin dört bir yanından insanları buluşturarak birlik ve beraberliğin sağlanması hususunda güzel bir model oluşturduğunu söyledi. Şakalar, yarışmayı düzenleyen Bozüyük İMKB Anadolu Lisesi idarecilerine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Yarışmada; Birinciliği, Sakarya Ali Dilmen Anadolu Lisesi öğrencisi Kübra Yenice, ikinciliği Şanlıurfa Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cebrail Kalkan, üçüncülüğü Aydın Fen Lisesi öğrencisi Fatma Nur Oğuz, dördüncülüğü: Aydın Sosyal Bilimler Lisesi öğrencisi Elif Sayın kazandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. İlk 10'a giren diğer katılımcılara da mansiyon ödülleri verildi. Ödül töreninden sonra bir önceki gün Bilecik-Söğüt kültür gezisine katılamayan misafirler için gezinin ikincisi gerçekleştirildi. Gezinin ardından Bozüyük'e gelen katılımcıların şehirlerine uğurlanmasıyla Kitap Festivali sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük İMKB Anadolu Lisesinde Büyük Türkiye Buluşması Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement