Bu Casusların İstanbul Aşkı Bambaşka! - Son Dakika
Magazin

Bu Casusların İstanbul Aşkı Bambaşka!

Bu Casusların İstanbul Aşkı Bambaşka!

Casus filmlerinin gözdesi İstanbul oldu.

04.10.2011 03:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hollywood'un ünlü isimleri, konu casusluk filmi olunca soluğu İstanbul'da almaya başladı. 1999 yılında gösterime giren, Pierce Brosnan'la Sophie Marceau'nun oynadığı 'Dünya Yetmez' ve 2001'de izlediğimiz Jackie Chan'in oynadığı 'Altın Yumruk İstanbul'da'dan sonra gelecek yıl da 'Bond 23' ve 'Topkapı Affair' isimli filmlerin çekimleri İstanbul'da yapılacak. Amerikalı film yapımcıları Barbara Broccoli ve Michael Wilson, geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı makamında ziyaret etti. İki ünlü yapımcı James Bond filmlerinin 50'inci yıldönümü nedeniyle çekilecek olan Daniel Craig'li 'Bond 23' isimli filmin çekimlerinin İstanbul Sultanahmet Camii'nde gerçekleşeceğini, Türkiye'nin reklamı açısından önemli olduğunu söyledi.

BOĞAZ'DA YÜZMÜŞTÜ

Bond yapımcıları, daha önce de 1999 yılında gösterime giren 'Dünya Yetmez' (World Is Not Enough ) isimli filmde İstanbul Kız Kulesi'ni kullanmışlardı. Filmde Pierce Brosnan, rol arkadaşı Dennis Richards ile peşlerindeki katillerden kaçarken Kız Kulesi'nin açıklarında yüzmüştü. O dönemde Pierce Brosnan, çekimler esnasında Türkiye'den oldukça etkilendiğini söylemişti. 2012 yılında çekilmesi planlanan 'Topkapı Affair' isimli filmde casusluk eğitimi almış zengin bir hırsız olan 'Thomas Crown'un hikayesi anlatılacak.

CHAN KAPALIÇARŞI'DA

Dövüştü 2001 yılında Uzakdoğu sporlarının usta ismi Jackie Chan'in 'Altın 'Yumruk İstanbul'da' (Accidental Spy) isimli filmi de Kapalıçarşı ve Mısır Çarşısı'nda çekilmişti. Chan, filmde oldukça hareketli sahnelerde rol almış, Mısır Çarşısı'nda casuslarla çıplak bir halde dövüşüp Türk hamamında yıkanmıştı.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Bu Casusların İstanbul Aşkı Bambaşka! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement