Bu Hafta 9 Film Vizyona Girecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Bu Hafta 9 Film Vizyona Girecek

Bu Hafta 9 Film Vizyona Girecek

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 9 film vizyona girecek.

11.05.2017 08:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 6'sı yerli 9 film vizyona girecek.

Guy Ritchie'nin yönettiği ve Charlie Hunnam, Jude Law, Astrid Berges Frisbey, Eric Bana ile Djimon Hounsou'nun oynadığı " Kral Arthur: Kılıç Efsanesi" izleyici ile buluşacak.

Üç boyutlu olarak izleyicinin beğenisine sunulacak olan fantastik macera türündeki film, Kral Arthur'un kılıcı "Excalibur"un efsanesini ve taht için ailesi öldürülen bir adamın, sokaklardan krallığa giden zorlu yolculuğunu konu alıyor.

Filmin yönetmeni Guy Ritchie'nin senaryosunu, Joby Harold ve Lionel Wigram ile kaleme aldığı filmin hikayesi David Dobkin ve Joby Harold'a ait.

"Tuz ve Ateş"

Veronica Ferres, Michael Shannon, Gael Garcia Bernal, Volker Michalowski, Lawrence Krauss ve Anita Briem'in oynadığı "Tuz ve Ateş"in yönetmen koltuğunda Werner Herzog oturuyor.

İlk özel gösterimi Toronto Film Festivali'nde yapılan ABD, Fransa, Almanya ve Meksika ortak yapımı film, Güney Amerika'da yaşanan bir çevre felaketi üzerinden, doğanın ve insanlığın hayatta kalma mücadelesini anlatıyor.

"Yaratık: Covenant"

Ridley Scott'ın yönettiği ve uzayın derinliklerine doğru yeni bir yolculuğu konu alan "Yaratık: Covenant", 2012 yapımı "Prometheus"un devamı niteliğinde bir hikaye ile izleyicinin karşısına çıkacak.

Michael Fassbender, Noomi Rapace, Katherine Waterston, Carmen Ejogo, Guy Pearce, Billy Crudup, Danny McBride ve Demian Bichir gibi isimlerin rol aldığı filmin senaryosu Michael Green, Jack Paglen ve John Logan üçlüsüne ait.

"Kaygı"

Ceylan Özgün Özçelik'in Berlin Film Festivali'nde prömiyeri gerçekleştiren ilk uzun metraj filmi "Kaygı", bir haber kanalında kurgucu olarak çalışan genç bir kızın kabusları üzerinden toplumsal hafızanın bireye etkisini irdeliyor.

Algı Eke'nin başrolünde oynadığı filmde, genç oyuncuya Özgür Çevik, Kadir Çermik, Leyla Selen Uçer, Nazan Kesal ve Taner Birsel gibi isimler eşlik ediyor.

"Ağustos Böcekleri ve Karıncalar"

Gün Koper, Bennu Yıldırımlar, Erdem Akakçe, Özer Arslan, Gözde Kocaoğlu ve Yücel Erten'in rol aldığı "Ağustos Böcekleri ve Karıncalar" adlı filmin yönetmenliğini Erhan Tuncer yaptı.

Prömiyeri Adana Film Festivali'nde yapılan dram türündeki film, ölmek üzere olan babaları üzerinden kendi geçmişleriyle hesaplaşmak zorunda kalan ve miras kavgasına düşen 4 kardeşin acıklı durumunu konu ediniyor.

"4N1K"

Deniz Coşkun'un yönettiği "4N1K" adlı filmin başrollerinde Gözde Mutluer, Hasan Denizyaran, Burak Yörük ve Sine Özer gibi isimler oynuyor.

Lise öğrencisi genç bir kızın hikayesini odağına alan film özetle şöyle:

"Yaprak (Gözde Mutluer) çocukluk yıllarından beri yedikleri içtikleri ayrı gitmeyen 5 kişilik arkadaş grubundaki tek kızdır. Ali, Sinan, Gökhan ve Oğuz'un yanında adeta erkek gibi büyüyen Yaprak, Barış (Burak Yörük) ile tanışmasının ardından bambaşka bir dünyayla tanışır. Yaşıtı genç kızların dünyasını ve kendisini daha iyi tanıması gereken Yaprak, bu durum karşısında bir seçim yapma aşamasına gelecektir."

"Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı"

Burak Serbest'in yazıp yönettiği "Yeni Başlayanlar İçin Hayatta Kalma Sanatı", intihar etmeyi düşünen genç bir kızın, son bir kez babaannesini görmek için çıktığı yolculukta yaşadıklarını beyaz perdeye taşıyor.

Dram türündeki filmin başrollerinde Edip Tepeli, Doğa Nalbantoğlu, Açelya Devrim Yılhan, Sema Şimşek, Volkan Ünal ve Suna Selen rol aldı.

"Geri Döndü"

İbrahim Vurmaz'ın senaryosunu yazdığı ve Kamil Burak'ın yönettiği "Geri Döndü", ölümden dönerek intikam arayan bir kadının hikayesini anlatıyor.

Korku ve gerilim türündeki filmde; İbrahim Vurmaz, Çağrı Tokalı, Selin Selvi, Fatih Özaşar, Gökhan Koç ve Belma Mamati gibi isimler rol aldı.

"Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu"

Günay Köker'in yönettiği, Seda Güven, Anıl İlter, Ali Uyandıran, Balım Gaye Bayrak ve Şahan Yıldırım'ın oynadığı "Nane ile Limon: Kayıp Zaman Yolcusu", animasyonla canlı çekimin bir araya geldiği bir çocuk filmi olarak izleyicinin beğenisine sunulacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Bu Hafta 9 Film Vizyona Girecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu
    10:38 Hatay'da İsa Mesih Kilisesi Vakfı Kuruldu

    Hatay'da kurulan İsa Mesih Kilisesi Vakfı, Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafı olduğu Uluslararası Sözleşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, kanunları ve tüm mevzuat hükümlerine uygun olarak Hıristiyan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve usulüne uygun olarak ikamet eden yabancı uyruklu Hıristiyanlar'ın temel kurallara uygun olan dini, sosyal, kültürel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumda sevgi ve dayanışmayı sağlamak amacıyla kurulmuştur.

  • Eskişehir'de Kızının Öldürülmesinin Ardından Açılan Resim Sergisi
    10:31 Eskişehir'de Kızının Öldürülmesinin Ardından Açılan Resim Sergisi

    Eskişehir'de kızının eski sevgilisi tarafından öldürülmesinin ardından psikolojik destek almak amacıyla gittiği resim kursunda ortaya çıkarttığı eserlerle sergi açan Mesut Çolakoğlu, 'Elimizden geldiği kadar diğer kadınlarımızı da dile getirmeye çalıştık, bu tür cinayetlerin artık bir son bulmasını istiyorum' dedi. Ayşenur Çolakoğlu adına açılan 'Ayşenur Resim Sergisi', ziyaretçilere büyük duygu yoğunluğu yaşattı. Sergi, Ayşenur Çolakoğlu'nun ve diğer cinayete kurban giden kadınların hayallerini ve yapacaklarını yansıtan resimlerle doluydu.

  • Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı
    09:49 Eskişehir'de öldürülen genç kızın babası sergi açtı

    Eskişehir'de erkek arkadaşı tarafından öldürülen Ayşenur Çolakoğlu'nun babası, kızının hayallerini gerçekleştirmek ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla resim sergisi açtı. Sergide, baba ve kursiyerlerin Ayşenur Çolakoğlu anısına yaptığı 35 parça eser yer alıyor.

  • İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı
    09:38 İzmir Devlet Opera ve Balesi, konserle şehitleri andı

    İzmir Devlet Opera ve Balesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla Elhamra Sahnesi'nde seyirciyle buluştu.

  • İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi
    01:45 İmamoğlu, genç belediye başkan adaylarıyla bir araya geldi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin genç belediye başkan adaylarıyla İstanbul'daki Dijital Deneyim Müzesi'nde düzenlenen programda bir araya geldi. İmamoğlu, genç yöneticilerin yeni nesil belediyecilik taleplerine hızlı ve pratik çözümler üretebileceğini belirtti. Ayrıca, İmamoğlu konuşmasında gençlere yönelik yapılan hizmetlerden ve gelecek hedeflerinden de bahsetti.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı
    00:09 Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun Başrolünde Olduğu Eflatun Filminin Galası Yapıldı

    Kerem Bürsin ve İrem Helvacıoğlu'nun başrollerini paylaştığı Eflatun filminin galası Torun Center'da gerçekleştirildi. Yönetmen Cüneyt Karakuş, filmin senaryosunun 2013'te kaleme alındığını ve pandemi öncesi çekimlerin tamamlandığını belirtti. Film, görme engelli bir kadının saf ve gerçek aşkı bulma hikayesini anlatıyor. Ayrıca, film Japonya, Kırgızistan, Bangladeş ve Fransa gibi ülkelerde de gösterildi.

  • Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi
    23:04 Kahramanmaraş'ta Depremzedeler İçin Karagöz-Hacivat Gösterisi Düzenlendi

    Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, depremzede çocuklar için Karagöz-Hacivat gösterisi düzenlendi. Gölge oyunu sanatçısı Hüseyin Yozgatlı tarafından sunulan gösteri, çocuklar tarafından ilgiyle takip edildi. Gösteriyle çocukların yüzleri güldürülmeye çalışıldı.


Advertisement