Burdur'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Burdur'dan Kısa Kısa

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, halk oylaması çalışmaları kapsamında Karamanlı ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

27.03.2017 18:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, halk oylaması çalışmaları kapsamında Karamanlı ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Burdur İl Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Milletvekili Özçelik, halk oylamasıyla ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Karamanlı ilçesinde vatandaşlarla bir araya gelen Özçelik, yaptığı konuşmada, Burdur'un en ücra köşelerine kadar gidip, çalmadık kapı bırakmayacaklarını ifade etti.

Yeni anayasaya FETÖ, PKK, DHKP-C, Almanya, Hollanda'nın karşı çıktığını anımsatan Özçelik, şunları kaydetti:

"Bunların karşı çıkmasıyla ne kadar doğru yolda olduğumuzu daha da iyi anlıyoruz. Sıkıntılı süreçlerin bitebilmesi, sağlam bir iradeyle ve terörden uzak, kendi öz kaynaklarını kendi ülkesine harcayabilmesi için, tamamı milli ve sivil olan bu anayasaya destek vermek için bütün arkadaşlarımızın sandığa gitmesi ve kendi iradesini sandığa yansıtması gerekiyor."

Özçelik, daha sonra ilçede bulunan esnafları ziyaret ederek, esnafların sorunlarını dinledi.

53. Kütüphaneler Haftası

Burdur'da, 53. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından etkinlik düzenlendi.

Burdur Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Burdur Öğretmenevi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, en çok ödünç kitap alan okuyucular ve hafta dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere Burdur Valisi Şerif Yılmaz tarafından ödülleri verildi.

Vali Yılmaz, etkinlikte yaptığı konuşmada, kütüphaneden aldığı 193 ödünç kitapla, ödül almaya hak kazan küçük öğrenciyi tebrik ederek, tüm öğrencilerin bol bol kitap okumalarını istedi.

Program, Burdur Sanat Tiyatrosu tarafından, kitap okumaya başlayan bir çocuğun hayatında yaşanan değişikliği konu alan tiyatro gösterimi ve kütüphanelerde değişen hayatları anlatan "Sıra Dışı Okurlar" belgesel filminin izlenmesiyle sona erdi.

İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in, İzmir'de bu yıl 23.'sü düzenlenen İzmir Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'na katıldı.

Burdur Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Ercengiz, fuarda Burdurlu firmaları ziyaret ederek destek verdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ercengiz, mermercilik fuarında Burdur mermerinin dünya tarafından kabul gördüğünü ifade etti.

Burdur mermerinin aranan bir mermer olduğunu aktaran Ercegiz, şunları kaydetti:

"Özellikle blok mermer satışının halen revaçta olduğunu ve işlenmiş mermer hacminin yeterli olmadığını üzülerek gözlemledim. Umudum ve talebim ilimizden çıkarılan mermerin işlenmesi bu sayede hem istihdamı arttırması hem de daha fazla katma değer yaratılması. Bu yıl ki TÜİK verilerine göre 180 milyon dolar olan ihracat hacmimizin gerçek rakamları yansıtmadığını düşünüyorum. Sektörde çok farklı mermer firmalarının bulunması ve bazı firmaların ilimiz merkezli olmaması sebebiyle bu rakamlar ihracat hacmimizin yüzde 50'sini yansıtmaktadır."

Ercengiz, Burdur'da mermer ihracat hacminin en az 300 milyon dolar olduğuna inandığını belirterek, girişimcileri, yatırımcıları ve iş adamlarını Burdur'a daha fazla yatırım yapmaya davet ettiğini kaydetti.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement