Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'prezervatif' tartışması - Son Dakika
Politika

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'prezervatif' tartışması

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AK Partili Emin Kurt, "Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur?" diyerek belediyenin prezervatif dağıtmasına tepki gösterdi. Belediye Başkanı Vahap Seçer de AIDS'le mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığı ile protokol yapıldığını hatırlatarak eleştirilerin haksız olduğunu belirtti.

14.12.2019 11:20  Güncelleme: 12:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda, prezervatif tartışması yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, belediyenin prezervatif dağıtmasını eleştirdi. CHP'li Belediye Başkanı Vahap Seçer ise Sağlık Bakanlığı ile yürüttükleri proje kapsamında dağıtım yaptıklarını söyledi. Seçer, "Bundan sonra protokol yapmayız. Bizi de kurtarın bu işten. Cahil insanlar bize her şeyi söylüyor" diyerek isyan etti.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV), Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) ve Mersin Üniversitesi tarafından Gönüllü Danışmanlık ve Test Merkezleri (GDTM) için 'İş birliğini Geliştirme ve Danışmanlık Desteği Çalıştayı' düzenlendi. Dünya AIDS Günü dolayısıyla üniversitede düzenlenen çalıştaya, alanında uzman isimler konuşmacı olarak katıldı. AIDS ve HIV ile mücadele yöntemlerinin masaya yatırıldığı çalıştayda, ayrıca prezervatif dağıtıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'prezervatif' tartışması

"ÖRF VE ADETLERİMİZE UYGUN MUDUR?"

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Meclis Toplantısı'nda ise üniversitede prezervatif dağıtımı eleştirildi. AK Partili Meclis Üyesi Mehmet Emin Kurt, "Sağlık Daire Başkanlığımız sağ olsun gitti, Mersin Üniversitesi'nin içinde prezervatif dağıttı. Bu bizim toplumumuzun örf ve adetlerine uygun mudur?" diye sordu.

"SAĞLIK BAKANLIĞI BİZİMLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ YAPTI"

Belediye Başkanı Vahap Seçer de Sağlık Bakanlığı ile yaptıkları projenin ardından prezervatifleri dağıttıklarını söyledi. Bunun üzerine Sağlık Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, proje hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'prezervatif' tartışması

Projeyi, Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin birlikte yürüttüğünü belirten Atila, şunları söyledi: "HIV, AIDS alanında Mersin Üniversitesi, Birleşmiş Milletler ve özellikle de Sağlık Bakanlığı bizimle iş birliği protokolü yaptı. Burada kullanılan tüm materyaller belediye dışında bize hibe olarak geldi."

"BİZİ DE KURTARIN BU İŞTEN"

Dr. Hülya Atila'nın bilgilendirmesinin ardından bir kez daha söz alan Başkan Seçer, "Bundan sonra protokol yapmayız. Sağlık Bakanlığı gelir standı kendi kurar. Arkadaşlarımız söylenecek sözleri o zaman söyler. Bizi de kurtarın bu işten. Cahil insanlar bize her şeyi söylüyor. Ama siz meclis üyesisiniz, araştırın da gelin" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi\'nde \'prezervatif\' tartışması
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 'prezervatif' tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor
    16:59 Emeklilerin Yaşam Koşulları Gittikçe Zorlaşıyor

    Tüm Emeklilerin Sendikası, Kızılay'da basın açıklaması yaparak emeklilerin yaşam koşullarının giderek zorlaştığını belirtti. Emeklilerin beslenme, alışveriş yapma ve sağlık hizmetlerine erişim gibi temel ihtiyaçlarının karşılanamadığı vurgulandı. Sendika üyeleri, taleplerinin dikkate alınmaması halinde mitingler düzenleyeceklerini açıkladı.

  • Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor
    16:59 Muratpaşa'da Siyasi Ayrımlar Kırılıyor: CHP'ye Katılımlar Devam Ediyor

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, CHP'ye katılan İYİ Parti üyelerine rozetlerini takarak siyasi ayrımları kırdıklarını ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, ırkçılık ve bölücülükte kendi geçmişiyle yarışıyor
    16:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP, ırkçılık ve bölücülükte kendi geçmişiyle yarışıyor

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mamak Yeşilbayır Mahallesi'nde yaptığı konuşmada, CHP'nin ırkçılık, ayrımcılık ve bölücülükte kendi geçmişiyle yarıştığını söyledi. Erdoğan, Ankara'nın son 5 yılda hizmetsizlik ve esersizlik girdabına düştüğünü belirterek, 31 Mart seçimlerinin büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.

  • İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı
    16:55 İstanbul'un Yıldızları: Bir Mutluluk Hareketi Beşiktaş'ta Basın Açıklaması Yaptı

    Mega kentin trafiğin yoğun olduğu noktalarda bir anda ortaya çıkarak sürücüleri şaşırtan 'İstanbul'un Yıldızları' grubu, Beşiktaş'ta basın açıklaması yaptı. Grup, İstanbul'un karşı karşıya olduğu sorunlara çözümler getirecek bir dönüm noktası olan 31 Mart seçimlerinde Murat Kurum'a destek verdiklerini belirtti. Ayrıca, İstanbul'un deprem gerçeğiyle yüzleştiğini ve Murat Kurum'u depreme hazırlıkta bir şans olarak gördüklerini ifade ettiler.

  • Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:51 Erzincan'da 'Huzur İçin Erzincan' Projesi Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi

    Vali Hamza Aydoğdu'nun başkanlığında düzenlenen toplantıda, 'Huzur İçin Erzincan' projesinin üçüncü toplantısı Vali Yardımcısı Yusuf İzci başkalığında gerçekleştirildi. Proje kapsamında, toplumsal bilinçlendirme ve pozitif kültürel değişim hedefleniyor. Erzincan'ı suç oranlarında daha iyi bir noktaya getirmek için paydaş kurumlarla birlikte faaliyetler görüşüldü.

  • Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mirhat Tekin Brusk Projelerini Açıkladı
    16:50 Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mirhat Tekin Brusk Projelerini Açıkladı

    Bağımsız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mirhat Tekin Brusk, yaşam hikayesini anlatırken, bazı projelerine değindi. Projeleri arasında üniversite öğrencilerine ücretsiz konutlar, sanatçılara konaklama ve atölye desteği, kentsel dönüşümün hızlandırılması gibi konular yer alıyor.

  • Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Anahtar Teslimi Yapıldı
    16:48 Kahramanmaraş'ta Deprem Konutları Anahtar Teslimi Yapıldı

    Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası yapımı tamamlanan ikinci etap deprem konutlarında hak sahiplerine anahtar teslimi yapıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı törende, depremzedelerin mutluluğu gözlerinden okundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beklentiler karşılanmayınca suçu millete atmak yok
    16:48 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Beklentiler karşılanmayınca suçu millete atmak yok

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim siyaset geleneğimizde beklentiler karşılanmayınca muhalefetin yaptığı gibi suçu, hatayı, kusuru millete atmak yoktur" dedi.

  • İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kahramanmaraş'ta Bütün Konutlar Teslim Edilecek
    16:45 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Kahramanmaraş'ta Bütün Konutlar Teslim Edilecek

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kahramanmaraş'ta devam eden konutların bu yıl sonu ve 2025 yılı başında tamamının teslim edileceğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'nde yaptığı konuşmada, depremzedelere verilen sözün yerine getirileceğini belirtti. Ayrıca, Kahramanmaraş'ın modern bir şehir haline getirileceğini ve yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarına destek çağrısı yaptı.

  • Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak
    16:44 Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşım 31 Mart'a kadar ücretsiz olacak

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattında ulaşımın 31 Mart Pazar gününe kadar ücretsiz olacağını bildirdi.

  • ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filipinler'de protesto edildi
    16:42 ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Filipinler'de protesto edildi

    ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Filipinler'in başkenti Manila'da ziyaret gerçekleştirirken, 'Savaş suçlusu, hoş gelmedin' yazılı pankart taşıyan göstericiler tarafından protesto edildi. Blinken, ziyaret kapsamında Filipinler Dışişleri Bakanı ile görüştü ve Gazze'deki insani duruma dikkat çekti.


Advertisement