Çaldıran'da Şehitler ve Gaziler Haftası Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Çaldıran'da Şehitler ve Gaziler Haftası Kutlandı

Çaldıran\'da Şehitler ve Gaziler Haftası Kutlandı

Van'ın Çaldıran ilçesinde Şehitler ve Gaziler Haftası nedeniyle tören düzenlendi.törene başlandı.

19.09.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Çaldıran ilçesinde Şehitler ve Gaziler Haftası nedeniyle tören düzenlendi.

Çaldıran Kaymakamlığı karşısında bulunan Atatürk büstüne çelenklerin bırakılmasının ardından bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından

törene başlandı. Çeşitli okul öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasının ardından bir konuşma yapan Çaldıran 1. Hudut Tabur Komutanlığı'nda görevli Piyade Teğmen Emre Tomas, "Türkiye Cumhuriyeti doğuşu sürecinde yaşadıklarımızı ve bu süreçte bizlerin refah ve mutluluğu için kendilerini feda eden bir neslin dramını genç belleklere onların özümseyebilecekleri bir şekilde algılamakta ve anlamakta zorlanıyoruz. Böyle bir ortamda bir ulusun var oluşunun birlik ve beraberliğinin ve yurt sevgisinin yaşayan anıtları siz gezilerimizin geçmişle gelecek arasında olması gereken güçlü bağın ve toplumda ulus bilincini oluşturan değerlerin merkezinde yer almaktadır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anarken, hayatta olan gezilerimize ve onların değerli ailelerine ve yüce ulusumuza saygılar sunarım" dedi.

Çaldıran Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Abdurrahman Çınarağaç ise konuşmasında "Unutmayalım bayrağımız hür bir şekilde dalgalanıyorsa, başımızı yastığa koyup huzur içinde uyuyorsak biliniz ki bunları gazilerimize ve güvenlik güçlerimize borçluyuz. Dün olduğu gibi bugün de aynı inançla bu aziz vatanın birliği ve bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı kanımızı akıtmaya canımızı feda etmeye hazırız.Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir mertebe olamaz" diye konuştu.

Tören bitiminde şehit yakınları, gaziler ve kamu kurum amirleri ile Çaldıran 1.Hudut Tabur Komutanlığı'nda verilen yemekte bir araya gelen İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, konuklarla ayrı ayrı ilgilenirken, yaptığı konuşmada "Aziz şehitlerimizi şükranla anarken şehit yakınları ve gazilerimizle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet olarak her zaman şehit ve gazilerimiz içimizde yaşadılar ve yaşayacaklardır. Devlet olarak her zaman şehit aileleri ve gazilerimizin yanındayız. Bu ülkemiz için yapılan fedakarca davranışları gelecek nesillerimize hep örnek olmuştur, olamaya da devam edecektir. Her zaman ülke olarak şehit ve gazilerimizle gurur duymuştur. Şehitlerimizi rahmetle anarken, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize sağlık sıhhat afiyetler diliyorum" dedi.

Çaldıran Kaymakamlığı tarafından şehit ve gazi ailelerine nakit para yardımında bulunulurken çocuklarına ise oyuncaklar hediye edildi.

Törene, İlçe Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım,

Çaldıran Cumhuriyet Başsavcısı Arzu Mermer, 1. Hudut Tabur Komutanı Piyade Yarbay Gürbüz Demirtaş, kamu kurum amirleri, gaziler ve yakınları ile şehit aileleri katıldı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çaldıran'da Şehitler ve Gaziler Haftası Kutlandı - Son Dakika


Advertisement