Çanakkale Şehidi Teğmenin Günlüğü Engelliler İçin Sesli Kitap Oldu - Son Dakika
Güncel

Çanakkale Şehidi Teğmenin Günlüğü Engelliler İçin Sesli Kitap Oldu

Çanakkale Şehidi Teğmenin Günlüğü Engelliler İçin Sesli Kitap Oldu

Çanakkale Savaşı şehidi Teğmen İbrahim Naci'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bir süre önce "Allahaısmarladık, Çanakkale Savaşı'nda Bir Şehidin Günlüğü" adıyla kitap haline getirilen anıları şimdi de görme engeliler için sesli kitap...

31.05.2013 12:44

Çanakkale Savaşı şehidi Teğmen İbrahim Naci'nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından bir süre önce "Allahaısmarladık, Çanakkale Savaşı'nda Bir Şehidin Günlüğü" adıyla kitap haline getirilen anıları şimdi de görme engeliler için sesli kitap olarak hazırlandı.

Çanakkale'de 98 yıl önce vatanı için çarpışan Şehit Teğmen İbrahim Naci'nin muharebeler sırasında 29 gün boyunca tuttuğu günlüğü, 14 Mart 2013'te Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürlüğü'nün projesiyle, "Allahaısmarladık, Çanakkale Savaşı'nda Bir Şehidin Günlüğü" adı altında kitap oldu. İlk olarak 97 bin basılan ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı'nı gezmeye gelen öğrencilere dağıtılan kitap, artık görme engelliler içinde okunabilir hale geldi. Bakanlık tarafından sesli kitap haline getirilen Şehit Teğmen İbrahim Naci'nin anıları, Türkiye genelinde toplam 72 görme engelli derneği ve şubelerine her birinde 88 sesli kitabın yer aldığı koliler şeklinde dağıtıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 3'üncü Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan da, Çanakkale Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Uğur Karabıyık'a Şehit Teğmen İbrahim Naci'nin anılarının yer aldığı sesli kitabı teslim etti. Talep üzerine görme engelliler için sesli kitap dağıtımının süreceğini belirten 3'üncü Bölge Müdürü Erdoğan, "Engellilerimizin de Çanakkale ruhunu gerçek anılarda yaşamalarını ve bu kitaptan mahrum kalmamalarını arzuladığımız için sesli kitap olarak hazırladık" dedi.

Çanakkale Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Uğur Karabıyık ise Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kendilerini de düşünmelerinin sevindirici olduğuna belirterek, "Görme engelli olduğumuz için sürekli sesli kitap dinliyoruz. Her şeyi dinleyerek anlamaya çalışıyoruz. Bu kitap bizim için biçilmiş bir kaftan olacak. Çanakkale Savaşları'nı da içeriğini de o mücadelenin nasıl ne şartlarda zorluklarda kazanıldığını da bu sesli kitap ile daha iyi anlayabileceğiz ve öğreneceğiz" diye konuştu. - Çanakkale

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çanakkale Şehidi Teğmenin Günlüğü Engelliler İçin Sesli Kitap Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement