Canlandıranlar Festivali'nde Proday - Son Dakika
Kültür Sanat

Canlandıranlar Festivali'nde Proday

Canlandıranlar Festivali\'nde Proday

İstanbul ve Ankara'da gerçekleştirilecek Canlandıranlar Festivali, animasyon sektörü profesyonellerini PRODAY'de buluşturuyor.

18.03.2013 08:30  Güncelleme: 07:30

Canlandıranlar Derneği tarafından, Puruli Kültür Sanat işbirliğiyle 24 – 28 Nisan tarihleri arasında İstanbul'da, 16 – 19 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da gerçekleştirilecek Canlandıranlar Festivali, animasyon sektörü profesyonellerini PRODAY'de buluşturuyor.

PRODAY Nedir? Kimler Katılacak?

PRODAY, animasyon alanında faaliyet gösteren kurum ve profesyonellerle, animasyon sektörünün önde gelen bir ismini buluşturmak için düzenleniyor. PRODAY'de her sene animasyon sinemasının bir ustası ağırlanacak ve bu usta, sahip olduğu birikimi PRODAY katılımcılarına aktaracak. PRODAY'de düzenlenecek Canlı Podyum seansı ile taze yetenekler PRODAY konuğuna portfolyo sunumlarını yapacaklar. PRODAY ayrıca Türkiye'deki animasyon sektörünün gelişmesine yönelik panellere ev sahipliği yapacak.

PRODAY'e katılan şirketlerin bilgileri, Canlandıranlar Festivali kataloğunda yer alacak. Bu katalog yurt içinde faaliyet gösteren yapım ve dağıtım şirketleri, festivaller ve sinema ile ilgili kuruluşlara, yurt dışında ise dünyanın en büyük animasyon ağı olan ASIFA'nın üyelerine ve önemli animasyon festivallerine dağıtılacak.

26 Nisan 2013 Cuma günü Reklamcılar Derneği'nde gerçekleşecek bu etkinliğe katılım sınırlıdır.

PRODAY'in ilk konuğu: Nelson Shin

Reklamcılar Derneği'nde bir tam gün sürecek PRODAY etkinliği bu sene, uluslararası başarılara imza atmış, önemli Hollywood animasyonlarında yönetmenlik ve yapımcılık yapmış, AKOM Stüdyolarının CEO'su Nelson Shin'i ağırlıyor.

Nelson Shin, Pembe Panter serisinde çizer olarak başladığı kariyerinde, ışın kılıcının yaratıcısı olarak tanındı. Çalışmalarını üç ülkede sinema ve bilgisayar oyunu endüstrileri için animasyon üreten AKOM Stüdyoları'nın CEO'su olarak sürdüren Nelson Shin aynı zamanda 58 ülkeden 5000'i aşkın canlandırma sanatçısının üyesi olduğu bir kuruluş olan ASIFA'nın Kore temsilciliği ASIFA Kore'nin başkanı.

Nelson Shin PRODAY'de Türkiye'den sektör profesyonelleri ile tanışacak, onların sunumlarını dinleyerek değerlendirme yapacak, tavsiyelerde bulunacak ve A.B.D., Kore ve Çin'de faaliyet gösteren bir animasyon stüdyosu olarak AKOM'u ve uluslararası başarı kazanan yapımların üretim sürecini anlatacak.

Transformers, Pembe Panter, The Simpsons

AKOM Stüdyoları, tüm dünyada milyonlarca kişi tarafından takip edilen çizgi dizilere, filmlere, hafızalara kazınmış pek çok karaktere hayat verdi. 1985 yılında Nelson Shin tarafından kurulan AKOM Stüdyoları, şimdiye dek 2000'den fazla televizyon dizisine imza attı. Warner Bros, Universal Studios, Columbia Tri-Star, Gaumont, Dream Works TV Animation, Film Roman, Saban Entertainment, Marathon, Sunbow Entertainment gibi animasyon dünyasının devleriyle çalıştı. Batman, Taz-mania, Tiny-Toons, Transformers, Muppet Babies, Animaniacs, G.I. Joe, The Casper, Dilbert, Silver Surfer gibi dizilerin yapımını üstlendi. 23 yıl boyunca Fox Stüdyosu ile birlikte The Simpsons'ın yapımında rol aldı.

PRODAY'de "Yerli Animasyon Diziler Türk Dizilerinin Uluslararası Başarısını Yakalayabilir mi?" Paneli PRODAY Nelson Shin'in sunumunun ardından sektör temsilcilerinin katılacağı bir panel ile devam edecek. 'Yerli Animasyon Diziler Türk Dizilerinin Uluslararası Başarısını Yakalayabilir mi?' isimli bu panel Canlandıranlar Derneği ve ASIFA - Türkiye Başkanı Berat İlk moderatörlüğünde, Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nden ve TRT Çocuk'tan birer temsilci, Yaratıcı Endüstriler Konseyi (YEKON) Başkanı Yiğit Şardan, M6 Film&Danışmanlık CEO'su Mehmet Altıoklar, Robotika'dan Görsel Efekt Süpervizörü Çoşku Özdemir ve Anima İstanbul CEO'su Mehmet Kurtuluş'un katılımı ile gerçekleşecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Canlandıranlar Festivali'nde Proday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement