Çavuşoğlu: "Arakan'ı Özel Temsilci Annan ile Görüşeceğim" - Son Dakika
Güncel

Çavuşoğlu: "Arakan'ı Özel Temsilci Annan ile Görüşeceğim"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Arakan'da soykırıma uğrayan Müslümanlar için Bangladeş'e "Kapılarınızı açıp onları alın, ne kadar masrafınız varsa biz karşılayacağız" teklifi yaptıklarını söyledi.

01.09.2017 17:48  Güncelleme: 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'nın Kemer ilçesinde AK Parti İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma programına katıldı.

"TÜRKİYE'DEN BAŞKA DUYARLILIK GÖSTEREN ÜLKE YOK"

Arakan'da yaşanan katliamlara değinen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, orada Müslümanlara karşı zulüm yapıldığını vurgulayarak, Türkiye'den başka duyarlılık gösteren bir Müslüman ülke olmadığını söyledi.

Çavuşoğlu:

"MASRAFLARI BİZ KARŞILAYALIM"

Çavuşoğlu, Bangladeş ile yaptıkları görüşmede "Kapılarınızı açın, ne kadar masrafınız varsa biz karşılayacağız." dediklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arakanlı kardeşlerimize her türlü desteği veriyoruz. İnşallah bu sorunun kesin çözümü için adımlar atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız gece gündüz çaba sarf ediyor. Dün akşam da Endonezya ve Malezya Cumhurbaşkanları ile görüştü. İslam İşbirliği Teşkilatını da hareketlendirdik. Bu yıl Arakan'la ilgili bir zirve yapacağız. Bu soruna kesin bir çözüm bulmamız lazım."

Çavuşoğlu:

KOFİ ANNAN İLE GÖRÜŞTÜ

Dısişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu açıklamalarının ardından saat 16:00 sularında eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan ile telefonla görüştü. Kofi Annan, Myanmar'daki Rakhayn Eyaletinde sorunların çözümüne yönelik çalışmalarda bulunan Rakhayn Danışma Komisyonunun başkanı durumunda.

Çavuşoğlu: "Arakan\'ı Özel Temsilci Annan ile Görüşeceğim"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çavuşoğlu: 'Arakan'ı Özel Temsilci Annan ile Görüşeceğim' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement