Çayyolu'na Hizmet Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Çayyolu'na Hizmet Sürüyor

Yenimahalle Belediyesi'nin, Büyükşehir Yasası ile Yenimahalle İlçesi'nden ayrılarak Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlanan Çayyolu'na hizmet atağı hız kesmeden sürüyor.30 Mart yerel seçimlerinde bağlandıkları ilçelere oy kullanacak olan...

20.11.2013 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yenimahalle Belediyesi'nin, Büyükşehir Yasası ile Yenimahalle İlçesi'nden ayrılarak Çankaya ve Etimesgut ilçelerine bağlanan Çayyolu'na hizmet atağı hız kesmeden sürüyor. 30 Mart yerel seçimlerinde bağlandıkları ilçelere oy kullanacak olan Çayyolulara 10 yeni park hediye eden Yenimahalle Belediyesi, toplamda 60 bin metrekare yeşil alanı hizmete açtı.

60 BİN METREKARE YEŞİL ALAN

Yenimahalle Belediyesi tarafından Çayyolu'nda yapımı tamamlanan 10 yeni park törenle hizmete açıldı. Törene Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yanı sıra CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Yenimahalle Belediyesi Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras ve Gürol Karahisarlıoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve mahalle sakinleri katıldı. 4'ü Yaşamkent'e, 4'ü Ümitköy'e, 1'i Konutkent'e, 1'i Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi'ne olmak üzere 10 park, toplamda 60 bin metrekare yeşil alan Çayyolu'na kazandırılmış oldu.

CEM KARACA VE NAZIM HİKMET ÜMİTKÖY'DE YAŞAYACAK

Tarzı, müziği ve eşsiz yorumuyla hafızalara kazınan usta sanatçı Cem Karaca'nın adı Ümitköy'de yaşatılacak. Yenimahalle Belediyesi tarafından 10 parktan birine Cem Karaca'nın adı verilirken bir diğer parka da Türk şiirinin usta ismi Nazım Hikmet Ran'ın adı verildi. Parkların açılışı Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu'nun Trabzon yöresine ait gösterileriyle başladı.

"ÇAYYOLU'NDAN ELİMİZİ ÇEKMEDİK"

Dünya Çevre Örgütü'nün verilerine göre ormanlarını kaybeden ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğine dikkat çeken Yaşar, "Yenimahalle'ye 64 yılda 1 buçuk milyon metrekare yeşil alan yapıldı.5 yılda biz 64 yılda yapılanı yaptık.1,5 milyon metrekare yeşil alanı ilçemize biz kazandırdık" dedi. Yaşar, Çayyolu bölgesinin Yenimahalle'den koparıldığını da hatırlatarak, "Sosyal demokrat olmak çevreci olmaktan, yaşlıya hizmet etmekten, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmaktan geçer. Biz bu alanları yaparken her kesimi düşünerek yola çıktık. Siyaset halk için yapılır. Çayyolu artık bize oy vermeyecek diye elimizi çekmedik. Bölseler de, parçalasalar da cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle, Cumhuriyetçilerin kalacaktır" diye konuştu.

BAŞKANIMIZLA ONUR DUYUYORUZ

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök bir gece yarısı Yenimahalle'nin oylarının çalındığını vurgulayarak, "Fethi Yaşar insana değer veren, yeşile değer veren, kamu kaynaklarını kamunun yararına kullanan müstesna bir insandır. Eğer öyle olmasaydı bugün burada bu hizmetleri açıyor olmazdık. İstese yatırımlarının tamamını oy alacağı bölgelere yapardı. Başkanımızla onur duyuyoruz" dedi.

BELEDİYEDEN AŞURE İKRAMI

Konuşmaların ardından mahalle sakinleri Başkan Yaşar'a ve Gök'e teşekkürlerini çiçeklerle sundu. Protokol ve davetliler Cem Karaca şarkıları eşliğinde parkın açılışını gerçekleştirdi ve Yenimahalle Belediyesi tarafından ikram edilen aşureleri afiyetle yedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çayyolu'na Hizmet Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement