CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Hukukun demokratikleşmesi ve haksız tutuklanan savunmanların bir an önce özgürlüğe kavuşturulması için yargı mercilerini göreve davet ediyoruz.

29.01.2018 12:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, "Hukukun demokratikleşmesi ve haksız tutuklanan savunmanların bir an önce özgürlüğe kavuşturulması için yargı mercilerini göreve davet ediyoruz." dedi.

Sarıhan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, OHAL'de adil yargılanma haklarının ihlal edildiğini ve bu durumun avukatlık mesleğini ciddi şekilde tehdit ettiğini öne sürdü.

BM tarafından kabul edilen Havana Kuralları gereğince avukatların hiçbir baskı, tehdit ve engellemeyle karşılaşmadan görevlerini yapabilmelerinin hükümetlerce garanti altına alındığını belirten Sarıhan, Türkiye'de avukatların salt yaptıkları görev nedeniyle gözaltına alındığını, tutuklandığını ve kötü muameleye maruz kaldığını iddia etti.

Sarıhan, Uluslararası Barolar Birliğinin raporuna göre, OHAL süresince bin 488 avukatın kötü muameleye maruz kaldığını, 572 avukatın tutuklandığını, 79'unun ise hapis cezasına maruz kaldığını aktardı. Sarıhan, "Hukukun demokratikleşmesi ve haksız tutuklanan savunmanların bir an önce özgürlüğe kavuşturulması için yargı mercilerini göreve davet ediyoruz. İktidarı önce OHAL'i kaldırmaya ve demokratik hukukun inşası için adım atmaya davet ediyoruz. " ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Ankara Milletvekili Sarıhan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement