CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Türkiye'nin Hızla Huzura ve İç Barışa Kavuşması Gerekir - Son Dakika
Güncel

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Türkiye'nin Hızla Huzura ve İç Barışa Kavuşması Gerekir

CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Türkiye\'nin Hızla Huzura ve İç Barışa Kavuşması Gerekir

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Cumhuriyet'ten bu yana gelen Türkiye'nin birikimine bu gibi olaylar nerede yapılırsa yapılsın yakışmıyor.

15.10.2015 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Cumhuriyet'ten bu yana gelen Türkiye'nin birikimine bu gibi olaylar nerede yapılırsa yapılsın yakışmıyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak birinci derecede hükümetin görevidir. Türkiye'nin hızla huzura ve iç barışa kavuşması gerekir. Biz bunu yapacağımızı söylüyoruz" dedi.

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Kırşehir İl Başkanlığı'na gelerek partililerle buluşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, AK Parti hükümetinin ülkeyi kaosa ve kargaşaya sürüklediğini öne sürdü. Karakaş, 1 Kasım seçimlerinde bu dönemin son bulması gerektiğini savunurken, "Büyük acımız 10 Ekim'de Ankara'da olan saldırıdır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük saldırısı, en gaddar, en acımasız saldırısı. 97 dokuz pırıl pırıl insanımızı orada yitirdik. Daha yoğun bakımda olan insan ve yaralılarımız var. Maalesef hükümet demokrasilerde yapılması gerekenleri yapmış durumda değil. Ankara'nın göbeğinde 97 yurttaşımız katlediliyorsa bunun sorumlusu hükümettir" diye konuştu. Herkesin düşüncesini özgürce şiddete ve zora başvurmadan ifade etmesi gerektiğini vurgulayan Karakaş, şunları söyledi:

"Anayasamızda 'silahsız, her türlü gösteri serbesttir', 'İzine bağlı değildir' der. On binlerce insan silahsız şekilde Ankara'da toplandı. Barış ve demokrasi, emek için toplandılar, katledildiler. Cumhuriyetten bu yana gelen Türkiye'nin birikimine bu gibi olaylar nerede yapılırsa yapılsın yakışmıyor. Vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak birinci derecede hükümetin görevidir. Türkiye'nin hızla huzur ve iç barışa kavuşması gerekir. Bunu yapacağımızı söylüyoruz. Toplumsal mutabakatla ama parlementoyu devre dışı bırakmadan, insanlarla konuşarak diyalog ile yapacağız. Yaşadığımız olaylar, Türkiye'yi güvensiz bir ülke haline getiriyor. Dış politikamızı tekrar 'Yurtta Barış, Dünyada Barış' ve Türkiye'nin yararları temelinde yeniden yapılandırmamız gerekiyor. Gelir düzeyindeki adaletsizliği önlemek için emekli, asgari ücretliler çok önemli. Çağdaş uygar ve bilgiye dayalı insanlar yetiştirmeliyiz. Dünyayla rekabet etmek için eğitim kalitemizin de yükseltilmesi gerekir."

CHP Kırşehir Milletvekili adayları Osman Kök ve Mehmet Ali Ekici ile birlikte, 8 Eylül'de kundaklanan Yeni Üçüncü Çarşı'daki Çöl Pazarı sahipleri Servet ve Hüseyin Beydoğan'ın işyerine giderek olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Ercan Karakaş, geçmiş olsun dileklerini iletti. CHP Genel Başkanı Kemal kılıçdaroğlu'nun da geçmiş olsun dileklerini ileten Karakaş, "Kırşehir; barış ve hoşgörünün şehridir. Böyle olmamalıydı. Kırşehir; demokrasi gazisi, Osman Bölükbaşı'nın şehriydi. Çöl Pazarı Kırşehir'in en eski mağazasıdır. Yıllardır biliyor ve tanıyorum sizleri. Sizler Kırşehir'in en köklü ailelerindensiniz. Sizleri en yakın zamanda toplanarak sizleri yeniden aylakta görmek istiyorum" dedi. - Kırşehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaş: Türkiye'nin Hızla Huzura ve İç Barışa Kavuşması Gerekir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement