CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika
Yerel

CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli'nde tutuklanan üniversite öğrencilerinin neyle suçlandıklarını bile belli olmadığını ileri sürdü.

25.01.2012 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Kocaeli'nde tutuklanan üniversite öğrencilerinin neyle suçlandıklarını bile belli olmadığını ileri sürdü.

Kaplan, Mecliste, Kocaeli'nde 22 Kasım 2011 tarihinde gözaltına alınan ve ardından terör örgütü propagandası yaptıkları iddiasıyla tutuklanan üniversite öğrencilerinin aileleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de artık düşüncelerini ifade eden gazetecilerin, yazarların, aydınların, öğrencilerin terör örgütü üyeliği ile suçlandığını ileri süren Kaplan, Kocaeli'nde tutuklanan öğrencilerin de bu durumun bir örneği olduğunu savundu. Kaplan, tutuklanan söz konusu öğrencilerin suçlarının belli olmadığını, öğrencilerin avukatlarının bile bu bilgiye erişemediğini dile getirdi.

Öğrencileri cezaevinde ziyaret ettiğini belirten Kaplan, "Kocaeli'nde tutuklanan öğrencilerin neyle suçlandıkları bile belli değil. Soruşturma gizli, savcı ve mahkeme özel yetkili. Bu nasıl şeffaf yargılama- Bazı öğrencilere, gözaltına alındıklarında 'Deniz Gezmiş'i, Necdet Adalı'yı neden andınız-' gibi sorular yöneltilmiş. Sayın Başbakan bile bir grup konuşmasında, Necdet Adalı'yı anmış ve duygulanmıştı" diye konuştu.

Tutuklu öğrencilerden İzzet Necati Henden'in annesi Rabia Henden de çocukların suçsuz yere tutuklandığını savunarak, zor koşullar altında yaşadıklarını, her hafta oğlunu ziyaret edebilmek için imkanlarını zorlayarak Giresun'dan Ankara'ya geldiğini anlattı.

- KOCAELİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel CHP Kocaeli Milletvekili Kaplan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement