Chp'li Ağababa, Öğrencilerle Açıklama Yaptı - Son Dakika
Güncel

Chp'li Ağababa, Öğrencilerle Açıklama Yaptı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Ankara'daki bazı üniversitelerde saldırıya uğradıklarını belirten bir grup öğrencilerle açıklama yaparak, "Tek amaçları okumak olan öğrencilere yönelik, satırlarla planlı saldırılar yapılmıştır" dediCHP...

05.04.2012 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Ankara'daki bazı üniversitelerde saldırıya uğradıklarını belirten bir grup öğrencilerle açıklama yaparak, "Tek amaçları okumak olan öğrencilere yönelik, satırlarla planlı saldırılar yapılmıştır" dediCHP Malatya Milletvekili Veli Ağababa, Ankara'daki bazı üniversitelerde saldırıya uğradıklarını belirten bir grup öğrencilerle açıklama yaparak, "Tek amaçları okumak olan öğrencilere yönelik, satırlarla planlı saldırılar yapılmıştır" dedi.

Ağbaba, bir grup milletvekili ve öğrenciyle beraber, Hacettepe ve Ankara Üniversitesi'nde son günlerde meydana gelen olaylara yönelik TBMM'de bir basın toplantısı yaptı. Hacettepe Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve DTCF'de, tek amaçları okumak olan öğrencilere yönelik saldırılar olduğunu, bunu bazı grupların yönlendirdiğini, zaman zaman da polisin destek verdiğini söyleyen Ağababa, "12 Eylül yargılanmaya başlanırken, 12 Eylül'deki uygulamaların aynısı devam ediyor" dedi.

Ağbaba, daha önce hiçbir şiddet olayına bulaşmamış öğrencilerin, saldırıyı gerçekleştirenlerle beraber aynı şekilde okuldan uzaklaştırma cezasına çarptırıldığını belirterek şöyle konuştu:

"DTCF'de önceki gün, bir grup öğrenci kantini basıyor, haraç istiyor, çocukların üzerine satırlarla saldırıyorlar. Dekan ve yönetim, saldırı yapanlar ile maruz kalanları aynı değerlendiriyor, hepsini okuldan uzaklaştırıyor. Öğrencilere, sınav döneminde uzaklaştırma veriliyor. Bir öğrencinin evini taşlıyorlar, her türlü şikayette bulunmalarına rağmen, Hükümet körleri ve sağırları oynuyor."

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, ise DTCF'deki öğrencilerle ilgili alınan karar sonucu sınavlara giremediğini belirterek, "AB'ye, 500'ün üzerinde tutuklu öğrenciden bahsettiğimizde, bize bu sayının resmi kayıtlara göre 100 olduğu söylüyorlar. Çünkü, tutuklandığında öğrenciyken, okuldan uzaklaştırıldığı için sınavlara giremeyip, okuldan atıldığı için öğrenci niteliğini yitiriyor" dedi.

Öğrencilerden Gülen Uzun, okulda kantinde otururken, silahlı, satırlı kişilerin kendilerine saldırdığını, dekanlığın buna yönelik bir şey yapmadığını, saldırıya uğrayan ve yapanları aynı kefeye koyduğunu iddia ederken, Ozan Gündoğdu isimli öğrenci de okulda 147 kameranın önünde "Tekbirlerle kantin basıldı" diye konuştu.

Toplantıda ayrıca öğrenciler yarın(Cuma) dekanlığın tavrına karşı DTCF önünde milletvekili Nazlıaka'nın da katılacağı bir eylem yapacaklarını söylediler. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Ağababa, Öğrencilerle Açıklama Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement