Chp'li Güler: "Bundan Sonrası Diktatörlük Düzenidir" - Son Dakika
Güncel

Chp'li Güler: "Bundan Sonrası Diktatörlük Düzenidir"

Chp\'li Güler: "Bundan Sonrası Diktatörlük Düzenidir"

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Gelinen nokta,...

13.02.2012 18:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır CHP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında genel merkezde toplandı. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından yazılı bir açıklama yapan Güler, CHP MYK'nın "yargı sisteminin uğratıldığı değişiklikler ve yargıç-savcı sistemi üzerinde gerçekleştirilen uygulamaların, temel anayasal ilke olan hukuk devleti ilkesini kökten yaraladığı görüşünü" bir kez daha dile getirdiğini ifade etti. Güler, "Demokratik devlet ilkesi adına kaldırılması gerektiğini pek çok kez dile getirdiğimiz "Özel Yetkili Mahkeme' hukuksuzluğuna, kamu yönetiminin üst kademelerinde "Özel Yetkili Görevlilik' uygulamasının eklendiği görülmektedir. Bu AKP uygulaması, kamu yönetimi düzeninin yasallık ilkesinden uzaklaştırıldığına açık bir kanıt oluşturmaktadır. Gelinen nokta, demokratik hukuk devleti varlığının son kalıntılarının da ortadan kaldırılma noktasıdır. Bundan sonrası, açık keyfilik, denetimsizlik, kısacası diktatörlük düzenidir" dedi.

Güler, MYK Toplantısında 16. Olağanüstü Kurultay çalışmalarının da gözden geçirilerek, tüzük hazırlık komisyonunun yaptığı çalışmaların değerlendirildiğini belirtirken, "Kurultayın hem örgütlenmesi hem de tüzük çalışmalarının tamamlanması için önümüzdeki hafta yapılacak işler görüşülerek kararlaştırılmıştır" dedi.

Güler, CHP MYK tarafından yapılan atama sonucu, Kadın Kolları MYK üyelerinin Deniz Pınar Atılgan başkanlığında, Edibe Akçora, Semiha Gökçen Boya, Göksu Günay, Sera Kadıgil, Nebahat Katırcı, Ulun Havva Kayı, Özcan Kılıçkap, Serap Maktav, Nilgün Nazilli, Meliha Selmanpakoğlu, Nurcan Şanlı, Elfin Tataroğlu, Yıldız Tokman ile Prof. Dr. Gaye Usluer'den oluştuğunu kaydetti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li Güler: 'Bundan Sonrası Diktatörlük Düzenidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement