Chp'li İnce: Dertleri Sadece Seçim Öncesinde Türban Mağduriyeti Yaratmak - Son Dakika
Güncel

Chp'li İnce: Dertleri Sadece Seçim Öncesinde Türban Mağduriyeti Yaratmak

Chp\'li İnce: Dertleri Sadece Seçim Öncesinde Türban Mağduriyeti Yaratmak

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "AKP'nin bu oyununa alet olmayacağız."

30.10.2013 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "AKP'nin bu oyununa alet olmayacağız. Mağrur olmalarına rağmen mağdur görüntüsü çizmelerine engel olacağız. Dertleri sadece seçim öncesinde türban mağduriyeti yaratmaktır. Tayyip Erdoğan'ın elinden bu silahı alacağız biz. Mağrur olmasına rağmen onun mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz. Seçim öncesinde AKP'nin elindeki bu yalancı mağdur flamasını onların elinden alacağız" dedi.

-KAPALI GRUP TOPLANTISI YAKLAŞIK 3 SAAT SÜRDÜ-

CHP Grubu, Grup Başkanvekili Muharrem İnce başkanlığında basına kapalı toplandı. Kapalı grup toplantısında, AK Partili kadın vekillerin türban ile Meclis'e gelme kararının ardından takınacak tavır masaya yatırıldı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından İnce, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"AKP'nin 11 yıldır yaptığı toplumu kamplaştıran, toplumu bölen, toplumu ayrıştıran politikalarına alet olmayacağız" diyen İnce, şöyle dedi:

"2005 yılında boynunda haç taşıyan bir kamu görevlisi Hıristiyanlığı sembolize ederse, bir Musevi başındaki takkesiyle veya bir Müslüman başörtüsüyle karşısındakine mesaj vermeye çalışan kamu görevlisi kendisinden eşit hizmet almaya çalışanlara bir korku verebilir, tarafsız davranmayacağı konusunda bir endişe verebilir, kamu görevlilerinin dini sembol takmaları bu nedenle yasaklanmıştır, bunu diyen Bülent Arınç, 14 Kasım 2005'te bunu söyleyen Bülent Arınç. 2008'de "kamuda başörtüsü türban serbest olmalıdır' diyen Konya Milletvekili Hüsnü Tuna'yı Başbakan yalanladı, Grup Başkanvekili Canikli yalanladı ve bunu söyleyen Hüsnü Tuna'yı disipline sevk ettiler. Ona ceza verdiler. Bu AKP'nin ikiyüzlü, toplumu kandıran, topluma yalan söyleyen yani halk tabiriyle söyleyeyim "erken öttü' diye arkadaşlarına ceza verdiler. Şimdi sorum şu; siz asıl niyetinizi söyleyin. Herkesin başını kapatmaya zorunlu ne zaman yapacaksınız? Acaba "şunları zorunlu takacak' diye noktasına gelecekler mi? Bu kadar ikiyüzlü bir zihniyet bu kadar topluma yalan söyleyen bir zihniyet gelecekte hangi noktalara gelecek.

Türban yüzde 1.5'un sorunudur diyen zihniyet yine bu kafadır, bu AKP'dir.

Bütün özgürlükleri yok ettiler Türkiye'de. Özgürlükten söz ediyorlar."

-PARTİNİN TAVRINI ÖZETLEDİ-

"Kişisel yaşama saygımız sonsuzdur. Onu takar ya da takmaz, onun yaşam biçimidir o. Ama bu özgürlük değildir hatta bir özgürlükten vazgeçmektir. Saçını açma özgürlüğünden vazgeçmektir" diyen İnce, Genel Kurul'da ortaya koyacakları tavra ilişkin de şu mesajları verdi:

"Bu konuda Genel Başkan Yardımcımız Sayın Şafak Pavey Genel Kurul'da zamanı gelince konuşma yapacak. Ben de Grup Başkanvekili olarak açıklamalarımı yapacağım. Ama AKP'nin bu oyununa alet olmayacağız. Mağrur olmalarına rağmen mağdur görüntüsü çizmelerine engel olacağız. Onları toplumu kandırmalarına millete yalan söylemelerine engel olacağız. Yani Sayıştay raporları gelmeyecek Meclis'e. Başbakan'a dokunmayı ibadet sayacak, doğduğu şehirleri mübarek sayacak, Kazlıçeşme'ye gitmeyi farz-ı ayın kabul edecek bir İslam anlayışı sakat bir anlayıştır. Bunların İslam anlayışı siyasetle iç içe bir İslam anlayışıdır. Hiçbir dertleri yoktur.

Dertleri sadece seçim öncesinde bir türban mağduriyeti yaratmaktır. Bunu diline dolayacak, seçim meydanlarına çıkacak "benim başörtülü bacım' diye başlayacak, sanki başörtülü bacılar sadece onun bacısı, bizim bacımız değil. Tayyip Erdoğan'ın elinden bu silahı alacağız biz. Mağrur olmasına rağmen onun mağdur görüntüsü çizmesine izin vermeyeceğiz."

-"ÖZEL GÖREVLİ GELMİŞSİN SEN BURAYA"-

Hayatında başını hiç örtmemiş kişilerin bugün Tayyip Erdoğan'ın "gözüne girmek için" çok ilginç açıklamalar yaptığını savunan İnce, şunları söyledi:

"Müslümanları da ikiye böldü bunlar. Bir bizim gibi galubeladan beri Müslüman olanlar bir de Tayyip Erdoğan'dan sonra Müslüman olanlar çıktı başımıza. Hayatında bir gün bile, 2.5 yıllık milletvekilliğinde kürsüye çıkıp yeminden başka hiçbir iş yapmayan bir kadın milletvekili bugün şimdi bu açıklamaları yapıyor, demek ki senin görevin buymuş. Özel görevli gelmişsin sen buraya. Yeminden başka hiçbir konuşması olmayan kişi bugün türban bayraktarlığı yapıyor.

Seçim öncesinde AKP'nin elindeki bu yalancı mağdur flamasını onların elinden alacağız."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp'li İnce: Dertleri Sadece Seçim Öncesinde Türban Mağduriyeti Yaratmak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement