CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer; " Tek Silahı Kalemiydi ve Yazarken Eli Bir An Bile Titremedi" - Son Dakika
Yerel

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer; " Tek Silahı Kalemiydi ve Yazarken Eli Bir An Bile Titremedi"

CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer; " Tek Silahı Kalemiydi ve Yazarken Eli Bir An Bile Titremedi"

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; Türk basınının onurlu kalemi Abdi İpekçi, inandığını cesurca söylemekten hiç çekinmedi.

01.02.2013 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer; Türk basınının onurlu kalemi Abdi İpekçi, inandığını cesurca söylemekten hiç çekinmedi. Tek silahı kalemiydi ve yazarken eli bir an bile titremedi" dedi.

Yüceer, Abdi İpekçi'nin 34. Ölüm yıldönümünde yayımladığı mesajda;

"Milliyet Gazetesi Genel Yayın Müdürü ve Başyazarı, Abdi İpekçi 1 Şubat 1979'da bir suikast sonucu öldürüldü. O'nun aydınlık fikirlerine tahammül edemeyenler, Abdi İpekçi'yi hain bir pusuyla yok ederek fikirlerini de yok edeceğini sandılar. Ama fikirlere kurşun işlemeyeceğini, zorla, topla, tüfekle yok edilemeyeceğini unuttular!

Geçmişte, laik ve demokratik Türkiye'yi hedef alan birçok cinayet işlenmiş, Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy, Turan Dursun, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç ve Necip Hablemitoğlu gibi birçok aydınımız katledilmiştir. Aradan geçen süreçte, ne yazık ki, dava dosyaları zaman aşımına uğramış, perde arkasındaki isimler bir türlü bulunamamıştır! Faili meçhul cinayetler tarihe kara bir leke olarak geçmiştir İsimlerini ülkemizin demokrasi mücadelesine kanlarıyla yazdıran bu aydınlarımız asla unutulmayacaktır. Günümüzde de 'gazeteciler için en büyük hapishane' olarak anılan Türkiye'de basın emekçileri demir parmaklıklar arkasına kapatılıp, susturulmak istenmektedir.

Basın özgürlüğünde son 9 yılda 56 sıra gerileyerek, 179 ülke arasında 154. sırada yer alan ülkemizde, bu vahim tablo durumu net olarak ortaya koymaktadır. Unutulmamalıdır ki; laik ve çağdaş Türkiye'yi hedef alan hiçbir eylem geçmişte olduğu gibi bugün de amacına ulaşamayacaktır. Diğer tüm aydınlarımızla birlikte, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, hayatını topluma ışık olmaya adayan, çağdaşlığın savunucusu Abdi İpekçi'yi aramızdan ayrılışının 34.yılında sevgi ve özlemle anıyor, tüm demokrasi şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz" kaydetti.

01.02.2013 11: 28: 51

TSI

NNNN - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP Tekirdağ Milletvekili Yüceer; ' Tek Silahı Kalemiydi ve Yazarken Eli Bir An Bile Titremedi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement