Cıté Des Arts,Yeni Konuk Sanatçılarını Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Cıté Des Arts,Yeni Konuk Sanatçılarını Bekliyor

Cité Internationale des Arts Misafir Sanatçı programına başvurular başladı.

01.02.2012 12:38

Paris Cité Internationale des Arts'da yirmi yıllığına kiralanan "Türkiye Sanatçı Atölyesi", görsel sanatlar alanında çalışan sanatçılara iki ay ile bir yıl arasında Paris'te yaşama ve çalışma imkânı sunmaya 2012 yılında da devam edecek.

Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programının farklı dönem başvuruları tüm yıl boyunca kabul edilecek.

Ocak-Nisan, Mayıs-Ağustos ve Eylül-Aralık dönemlerinde Cite des Arts "Türkiye Sanatçı Atölyesi"'ne katılmak isteyen sanatçıların, başvurmak istedikleri dönemden en az iki ay önce portfolyolarını İKSV'ye iletmesi yeterli olacak. Mayıs-Ağustos 2012 dönemine katılmak isteyen sanatçılar için son başvuru tarihi 28 Şubat Salı; Eylül-Aralık 2012 dönemi için son başvuru tarihi 30 Haziran Cumartesi olarak belirlendi. Sanatçıların bu tarihlere kadar başvurularını mail yoluyla citedesarts@iksv.org adresine iletmesi gerekiyor.

İKSV tarafından 2009 yılından bu yana yürütülen ve 2029 yılına dek kesintisiz devam edecek Cité Internationale des Arts misafir sanatçı programına davet edilecek sanatçıların seçimi, İKSV Yurtdışı Projeler bölümü koordinasyonunda, açık çağrı sistemiyle yapılıyor. Programa katılacak sanatçılar Görgün Taner, Bige Örer, Banu Dicle, Leslie Riggs, Selda Asal, İnci Eviner ve Çelenk Bafra'dan oluşan yedi kişilik bir seçici kurul tarafından belirleniyor. Başvuruların sonuçları İKSV web sitesi (www.iksv.org) üzerinden duyurulacak.

Paris'te yer alan Cité Internationale des Arts, aynı anda ev sahipliği yaptığı 350 sanatçıya, tahsis ettiği kişisel atölyelerde iki aydan bir yıla kadar süreyle konaklama imkânı sağlıyor. Bünyesindeki sergi salonları, prova odaları, konser ve gösteri alanlarının yanı sıra, Paris içinde çeşitli işbirlikleri ile sanatçılara kendilerini geliştirme ve aktif üretim fırsatı sunuyor. Farklı coğrafya ve disiplinlerden sanatçıları ağırlayan kurumda örneğin Almanya'nın 20, İsviçre'nin 17, Çin'in 16, Japonya'nın 14, İran'ın 4 atölyesi bulunuyor.

Türkiye'den 1965 yılından günümüze kadar, Komet, Ömer Uluç, Utku Varlık, Selda Asal, İdil Biret, Handan Börüteçene, Fikret Atay ve İnci Eviner başta olmak üzere, farklı kuşaklardan birçok önemli sanatçı büyük ölçüde kendi girişimleriyle, Cité des Arts'ta misafir oldu. 2009 yılında başlatılan İKSV, Simit Derneği ve Cité des Arts işbirliğinin ardından, misafir sanatçı programına katılan sanatçılar arasında, dünyanın en prestijli sanat etkinliklerinden biri olan Venedik Bienali'nde 2009 yılında Türkiye'yi temsil eden iki sanatçıdan birisi olan Ahmet Öğüt, Milliyet Sanat tarafından 2008-2009 yılları için gelecek vaat eden ilk üç genç sanatçıdan biri seçilen Çınar Eslek ile genç yazar ve sanatçı Aslı Çavuşoğlu yer alıyor. Ayrıca, İzmirli genç ressam Bahar Oganer ve heykeltıraş eşi Ozan Oganer, çalışmalarını Brüksel ve İzmir'de yürüten genç multimedya sanatçısı Gökçen Cabadan, yapıtlarında cinsiyet, şehirdeki kadın ve erkek rolleriyle ilgilenen sanatçı Seda Hepsev, eserleri 10. İstanbul Bienali'nin yanı sıra Almanya, İtalya, Yunanistan, Tayvan, Fransa ve Lübnan'da sergilenen Burak Delier ile Almanya'da çalışmalarını sürdüren ve Lyon Bienali'ne katılan Özlem Sulak gibi güncel sanatın genç ve parlak temsilcileri de geçtiğimiz yıllarda programa katıldı. Misafir sanatçı programının dördüncü konuğu Yasemin Özcan Kaya, Cite des Arts'taki çalışmalarını Nisan ayının sonuna kadar sürdürecek.

Başvuru Şartları:

• TC vatandaşı olmak

• İngilizce veya Fransızca dillerinden birini iyi derecede biliyor olmak

• Görsel Sanatlar alanında profesyonel olarak çalışıyor olmak

Başvuru için gerekli belgeler:

• PDF formatında sanatçı portfolyosu (İngilizce ve Türkçe, en fazla 6 MB büyüklüğünde)

• CV ve irtibat bilgileri (İngilizce ve Türkçe)

• 4 aylık süreçte Cite des Arts'ta yaşayıp çalışmasına engel olmadığını ve programa katılmaktaki amacını belirten niyet mektubu (İngilizce ve Türkçe)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Cıté Des Arts,Yeni Konuk Sanatçılarını Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement