Çok Sesli Koro Eserlerini Parkan Hoca İçin Seslendirdi - Son Dakika
Güncel

Çok Sesli Koro Eserlerini Parkan Hoca İçin Seslendirdi

Çok Sesli Koro Eserlerini Parkan Hoca İçin Seslendirdi

Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ve Dünya Müzik Derneği (DMD) tarafından düzenlenen "Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol'u Anma" konseri duygusal anlara sahne oldu.

11.01.2016 09:22  Güncelleme: 09:23

Geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde vefat eden Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol, Bursa Kent Konseyi Müzik Eğitim Çalışma Grubu ve Dünya Müzik Derneği (DMD) tarafından düzenlenen konser ile anıldı. Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Orhangazi Salonu'nda düzenlenen programa Sanlıkol'un sevenleri yoğun ilgi gösterdi. Sanatseverleri kendine hayran bırakan konserde Minikler Korosu, Çocuk Korosu, Gençlik Korosu ve Karma Koro ayrı ayrı sahne aldı. Ayrıca piyanoda Mert Özdemir, Ecem Alnıaçık ve Çağlar Burgazlıoğlu ile kemanda Ekin Güldoğan, Mesut Caşka ve Ozan Sari solo olarak performanslarını sergiledi. Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol'un oğlu Mehmet Ali Sanlıkol ise, konserde "Şu Yalan Dünya" adlı eserini ilk kez seslendirerek geceye ayrı bir anlam yükledi.

Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, geçtiğimiz Eylül ayı içerisinde vefat eden Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol ve Bursa Kent Konseyi Eski Başkanı Semih Pala'yı rahmetle andıklarını söyledi. Bursa Kent Konseyi çalışmaları hakkında da bilgiler veren Taşcı, ""Bursa Kent Konseyi, Türkiye'nin en aktif ve en güçlü kent konseyidir. Bursa markası olarak Türkiye'ye hizmet ediyor. Gençlik, Engelli, Kadın ve Çocuk Meclisimiz, 30 ayrı çalışma grubumuz ve yüzlerce gönüllümüzle birlikteyiz" şeklinde konuştu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe adına konuşan Muhsin Özlükurt, Dr. Hüseyin Parkan Sanlıkol'un Bursa için önemli bir değer olduğunu söyledi. Bursa'da müzik çalışmaları denince akla gelen ilk isimlerden biri olduğunu söyleyen Özlükurt, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diledi.

Konserde ilk olarak sahne alan DMD Çok Sesli Minikler Korosu, 'Halay' ve Zımterelelli eserlerini seslendirdi. DMD Çok Sesli Çocuk Korosu ise, 'Dostluk', 'Bilmece' ve 'Portakal Atışalım' şarkılarını söyledi. Daha sonra sahneye çıkan DMD Çok Sesli Gençlik Korosu'nun ´Mukabele' ve 'Run To You' isimli eserleri dinleyicilerden tam not aldı. Konserin son bölümünde ise DMD Karma Korosu tarafından 'Kerimoğlu Zeybeği' eseri seslendirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çok Sesli Koro Eserlerini Parkan Hoca İçin Seslendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement