Contemporary Tehran Resepsiyonunda Sanatseverler Biraraya Geldi - Son Dakika
Güncel

Contemporary Tehran Resepsiyonunda Sanatseverler Biraraya Geldi

vi Sothebys Contemporary Istanbul'un bu yılki focus bölümü ''Contemporary Tehran'' onuruna Shangri-La Bosphorus, Istanbul Hotel'de bir resepsiyon gerçekleştirdi.

13.11.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Contemporary Istanbul'un en dikkat çeken bölümlerinden çağdaş İran sanatının en başarılı sanatçı ve eserlerinin yer aldığı ''Contemporary Tehran'' ( Tahran'dan Çağdaş Sanat) için gerçekleştirilen resepsiyona iş, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri katılım gerçekleştirdi.

Contemporary Istanbul, 10 yılında 24 ülkeden toplam 102 galeri ve 700'den fazla sanatçıyı 12- 15 Kasım tarihleri arasında Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi'nde buluşturuyor.
Dünyanın farklı coğrafyalarından ve Türkiye'den çağdaş sanat alanında en iyi örnekleri bir araya getiren Contemporary Istanbul ve dünyanın ünlü müzayede evlerinden Sothebys'in ev sahipliğinde Shangri-La Bosphorus, Istanbul Hotel'de gerçekleştirilen resepsiyona iş, sanat ve cemiyet dünyasının önemli temsilcileri katıldı.

Çağdaş İran sanatının en iyi örneklerinin sergilendiği ve Contemporary Istanbul kapsamında Türkiye'ye gelen Contemporary Tehran onuruna gerçekleştirilen resepsiyonda; Assar Gallery'nin sahibi Maryam Majd, Prenses Wijdan Al-Haşimi, Leyla Alaton, İnci Aksoy, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Mine Bahadır, Nuri Çolakoğlu gibi isimler bir araya geldi.

Çağdaş İran sanatının en iyi örnekleri Contemporary Istanbul'da sanatseverlerle buluşuyor

Çağdaş İran sanatından eşsiz örnekler Contemporary Istanbul kapsmında Contemporary Tehran bölümünde Aaran Art Gallery, Assar Art Gallery, Dastan's Basement, Shirin Art Gallery ve Lajevardi Foundation aracılığı ile ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor. Diğer yandan İran'ın öne çıkan koleksiyonerlerinden Nadeer Mobarqa ve eşinin sanat koleksiyonu da ''Mobarqa Collection'' adı altında, Contemporary Istanbul aracılığı ile Türkiye'de ilk defa sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 1950 ve 60'lardan bu yana İran modern sanatının öne çıkan parçalarını barındıran ve yaklaşık 600 eserin bulunduğu Mobarqa Koleksiyonu'ndan 12 eser fuar alanında sergileniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Contemporary Tehran Resepsiyonunda Sanatseverler Biraraya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement