Çöp Tesisine Melemenli Protesto - Son Dakika
Yerel

Çöp Tesisine Melemenli Protesto

Çöp Tesisine Melemenli Protesto

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar Dağı'nda yapmak istediği çöp tesisi Karşıyaka Kent Konseyi tarafından protesto edildi.

01.10.2013 19:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar Dağı'nda yapmak istediği çöp tesisi Karşıyaka Kent Konseyi tarafından protesto edildi. Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Çalışkan ve Kent Konseyi üyeleri, bölgede yetişen domates ve biberlerden "melemen" yaparak, "Bu güzelliğe kıymayın" çağrısı yaptı.

Basın mensuplarına alanı gezdiren Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Çalışkan, çöp tesisi ile ilgili olarak, bilgisi olan olmayan herkesin konuştuğunu belirterek, "Her yerden olduk olmadık açıklamalar geliyor. Karşıyaka'yı bilmeyenler, Yamanlar'a hiç çıkmayanlar konuşuyor. Bu meselesin siyasete alet edilmemesini istiyoruz. Konu siyasetin ana gündemi haline gelirse iş rayından çıkıyor. İş daha sonra takıp tutma konusu haline geliyor" dedi.

Yamanlar'ın doğa harikası bir yer olduğunu ifade eden Çalışkan, "İzmir'in ve büyükşehirlerin çöp sorunu vardır. Tesislerin yapılması gerekiyor. Buna itirazımız yok. Ama yeri çok önemlidir. Doğaya zarar vermeyecek bir çöp tesisi zaten yok. Diyalog ve uzlaşı ile yer bulmamız gerekiyor. Yamanlar'a yapılacak yeni yer ile Harmandalı'ndaki tesis ile arasında çok uzak mesafe yok. Arada 3,5 kilometre var. Harmandalı'nda yaşayan insanların ayaklarının dibinden başlarına getirilecek. Ayrıca çöp tesisini Bostanlı Barajı ile birlikte düşünmek mümkün de değildir. Bu alanda ayrıca yer üstü suları da önemlidir. Özel şirketler su depolama tesisleri kurmak istiyor. Ayrıca Karşıyaka, Çiğli, Bayraklı ve Konak'ın yarısı bu suları içiyor. Alanda yer altı suyu üç metrede çıkıyor. Tesis ile ilgili 'sızdırmazlık' konusundan bahsediliyor. Gelen bir ton tesisin ne kadarı işlenecek, ne kadarı kullanılacak. Bunları bilmiyoruz" diye konuştu.

Yoğun yağış altında gerçekleşen gezide Çalışkan, açıklamasının ardından basın mensuplarına, yörede tarımla uğraşan köylülerle birlikte "melemen" ikram etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çöp Tesisine Melemenli Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement