Çorum Osb'nin 23 Milyon TL Kredi Talebi Yatırım Programına Alınıyor - Son Dakika
Yerel

Çorum Osb'nin 23 Milyon TL Kredi Talebi Yatırım Programına Alınıyor

Çorum Osb\'nin 23 Milyon TL Kredi Talebi Yatırım Programına Alınıyor

Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilave alanının alt yapı inşaatları için talep edilen 26 milyon TL'lik kredinin 2014 yılı yatırım programına alınacağı öğrenildi.
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, OSB'nin tahsis...

05.12.2013 17:54

Çorum Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ilave alanının alt yapı inşaatları için talep edilen 26 milyon TL'lik kredinin 2014 yılı yatırım programına alınacağı öğrenildi.

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, OSB'nin tahsis edilen 215 hektarlık ek alanın alt yapı ve enerji nakil hatları inşaatları için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan talep edilen 23 milyon TL kredi başvurusunun, yatırım programına teklif edildiğini belirterek, "Girişimlerimiz sonuç verdi" dedi.

Milletvekili Salim Uslu, 2014 yılının ilk aylarında da ihalenin gerçekleşeceğini belirtti. 2012 yılında OSB'ye yaptıkları ziyarette gündeme getirilen OSB içerisinden geçen enerji iletim hattının aktarılması sorununun da çözüme kavuştuğunu hatırlatan Uslu, sanayi bölgesinde yeni yatırımcılar için imkanlar ve fırsatların oluşmaya devam ettiğini belirtti.

AK Parti hükümetinin yatırım teşviklerinin devam etmekle birlikte, geçerlilik süresi dolan sigorta prim teşviklerinin süresinin de uzatıldığını hatırlatan Uslu, "Geçtiğimiz günlerde Türkiye geneli işsizlik oranı yüzde 9.2 olarak açıklanırken Çorum'da ise bu oran yüzde yüzde 5.1 ile en düşük 9. il olarak açıklanmıştı. Türkiye ortalamasının üstünde olan Çorum'un istihdam imkanları daha da artacaktır" diye konuştu.

2010 yılında Çorum Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, Keçikalesi tepesi mevkiinde mülkiyeti hazineye ait 215 hektarlık alanın OSB'ye bedelsiz devredilmesi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne başvurmuş, bedelsiz arsa tahsisinin devri sürecinde bürokratik engeller nedeniyle tahsis işlemlerinin uzamasının ardından devreye giren Uslu, Maliye Bakanlığı nezdinde bir dizi girişimlerde bulunarak hazineye ait 215 hektarlık alanın Ocak ayında alanın OSB'ye bedelsiz olarak devredilmesini sağlamıştı. - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çorum Osb'nin 23 Milyon TL Kredi Talebi Yatırım Programına Alınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement