Çukurova'da Orman Yangınlarına Karşı Önlemler Artırıldı - Son Dakika
Güncel

Çukurova'da Orman Yangınlarına Karşı Önlemler Artırıldı

Çukurova\'da Orman Yangınlarına Karşı Önlemler Artırıldı

AFRİKA sıcaklarının etkisindeki Çukurova bölgesinde orman yangınları riskine karşı Orman Bölge Müdürlüğü tüm ekipleriyle alarm duruma geçti.

05.07.2017 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AFRİKA sıcaklarının etkisindeki Çukurova bölgesinde orman yangınları riskine karşı Orman Bölge Müdürlüğü tüm ekipleriyle alarm duruma geçti.

Mersin, İzmir ve Antalya'daki orman yangınlarının söndürülmesine destek veren Adana Orman Bölge Müdürlüğü,  Adana ve Osmaniye'de de gerekli önlemleri aldı. NASA'nın Aqua uydusu tarafından uzaydan fotoğraflanan Mersin'in Anamur İlçesi'nde 4 günde söndürülen yangında 200 hektar orman alan kül olurken Toroslar'da olası yangınlara karşı uçak, helikopter ve arazözler farklı yerlere kaydırılarak 24 saat gözetleme kulelerinden gelecek ihbarlara hazır bekliyor.

Adana Orman Bölge Müdürü  İsmet Erol, son günlerde artan orman yangınları konusunda uyarılarda bulundu.

ASIL TEHLİKE ANIZ YANGINLARI

Adana ve Osmaniye'de asıl tehlikenin anız yangınlarından kaynaklı orman yangınları olduğunu vurgulayan Müdür Erol, bu konuda dikkatli olmasını istedi. Erol, yangın söndürülmesinde görev alan ekip ve cihazların yeterli düzeyde olduğunu belirterek, "Yangın organizasyonumuzun parçaları olan gözetleme işleri dağlardaki en yüksek yerlere konuşlanmış kulelerimizdeki insanlar ya da kameralar vasıtası ile yapılmaktadır. Bölgemiz görev alanı dahilinde, temmuz ayından ekim ayı sonuna kadar bir helikopter bir uçak konuşlandırılmaktadır. Ülkemizin her yerinde orman yoğunluğu, yangına hassasiyet, iklim şartları ve topoğrafik yapıya göre ekipler yerleştirilmiş olup ihtiyaca göre kuvvetler hemen kaydırmalı olarak en seri şekilde yangınlara müdahale edebilmektedirler. Vatandaşlarımızın, özellikle rüzgarlı havalarda piknik, bağ-bahçe-tarla-avlu-çöplük-tarla ve benzeri temizliği gibi amaçlar için ateş yakılmaması, açık alanlara izmarit atılmaması, gördükleri muhtemel yangınlar Alo 177 Orman Yangın İhbar Hattı'na haber verilmesi, gibi hususlarda duyarlı olmalarını istiyoruz" dedi.

- Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çukurova'da Orman Yangınlarına Karşı Önlemler Artırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement