Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Yozgat'ta - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Yozgat'ta

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Yozgat\'ta

Erdoğan: (3) "(Cumhurbaşkanı adayı Ekmelettin İhsanoğlu) İslam dünyasında, Türkiye'nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer edindin, o kadar. Türkiye yaptıklarıyla kalmadı, hala yapıyor.

10.07.2014 19:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na ilişkin, "İslam dünyasında, Türkiye'nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer edindin, o kadar. Türkiye yaptıklarıyla kalmadı hala yapıyor" dedi.

Erdoğan, Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, AK Parti iktidarından önce başörtülü olanların okulların kapısından kovulduğunu ve üniversitelere alınmadığını belirterek, kendisinin de imam hatip mezunu iki kızını bu nedenle Türkiye'de okutamadığını söyledi.

Kızlarının yurt dışında başörtülü okuyabilmesine karşın Türkiye'de bunun olmadığını anlatan Erdoğan, "Çünkü onlar öz yurdunda garip, öz vatanında paryaydı. Şimdi var mı böyle bir sorun? Başörtülü gidiyor muyuz, başı açık kardeşlerimizle ele ele veriyor musunuz, bir sorun var mı, ülke parçalandı mı, ülke battı mı, ülke bitti mi? Neydi bunların istekleri? Bu işin altında CHP yok muydu? İşte biz dik durduk sabırla, geleceğe yürüdük ve hamdolsun bu problemleri çözdük. Şimdi devlet dairelerinde de başörtülü çalışılıyor mu? Bak, nereden nereye geldik. Sabreden derviş muradına ermiş. Siz sabrettiniz, işte buraya geldik. Sabırlı olun" diye konuştu.

Türkiye'de bir devrin kapandığını ve devletle milletin kucaklaştığını dile getiren Erdoğan, devletin başına artık milletin seçeceği bir cumhurbaşkanın geleceğini vurguladı.

Erdoğan, CHP ve MHP'nin de aralarında bulunduğu bazı partilerin cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, cumhurbaşkanlığı makamıyla ilgili "Ben icranın başı değilim" dediğini anımsatarak, İhsanoğlu'nun anayasayı iyi okumadığını, cumhurbaşkanının birinci dereceden icranın başı olduğunu aktardı.

Aday gösteren çevrelerin İhsanoğlu hakkında "İslam dünyasında şunları yapmış, bunları yapmış" gibi ifadeler kullandığına değinen Erdoğan, şöyle devam etti:

"İslam dünyasında, Türkiye'nin bu dönemde yapmış olduklarıyla sen de bir yer edindin, o kadar. Türkiye yaptıklarıyla kalmadı, hala yapıyor. Şu anda bakın Filistin'i vuruyor. Söylediğini sonra da inkar ediyor. 'Filistin konusunda Türkiye tarafsız kalmalı, Orta Doğu konusunda Türkiye tarafsız kalmalı.' Ya nasıl tarafsız kalırız. Şu anda Gazze'ye, Batı Şeria'ya bombalar atılırken, orada yavrular ve kadınlar şehit edilirken, biz nasıl olur da tarafsız kalabiliriz. Olur mu böyle şey. Bir Müslüman olarak bir tarafta hak var, bir tarafta batıl var. Müslüman'ın görevi hakkın tarafından yer almaktır. Tarafsız olamazsınız. ya o, ya o. İkisinden birini seçeceksiniz. Onun için büyüklerimizin güzel bir sözü var. 'Bitaraf olan bertaraf olur'. Biz bitaraf olamayacağız, taraf olacağız. Doğrunun yanında yer alacağız. Yanlışın yanında yer alamayız. Onun için bir tarafta millet var, bir tarafta devlet var. Biz milletin yanındayız. Onun için 'insanı yücelt ki devlet yücelsin' diyor Şeyh Edebali."

-"Ekmel Bey'e teşekkür ediyorum hiç değilse Marmaray'dan istifade etti"

Erdoğan, insanı ihmal edilen bir devletin yaşayamayacağını ve milletini kendisine hasım gören devletin yücelemeyeceğini belirterek, şunları söyledi:

"Biz, inşallah devletle milleti buluşturan, kucaklaştıran aradaki mesafeleri ortadan kaldıran bir cumhurbaşkanı olacağız. 12 yılda Türkiye'ye çok büyük hizmetler kazandırdık. 12 yılda Türkiye'yi altlardan aldık, hamdolsun milletimizin desteğiyle üst seviyelere yükselttik. Bu aday o kadar dünyadan bihaber ki Marmaraya binmiş, İstanbul kartı elinde, 'buranın proje çalışmalarını Süleyman Demirel yürüttü, Bülent Ecevit yürüttü' demiş. ya bunun projesini Osmanlı'dan biz aldık. İş Abdülmecid'e dayanıyor, ondan sonra Abdülhamid merhum o projede oynamalar yapıyor. Fakat ondan sonra onlar rafta kalıyor, arşivlerde kalıyor. Biz, arşivlerden çıkararak bu projeyi hayata geçiriyoruz. Marmaray'ı adım adım takip ederek elhamdülillah bitirdik. Ben, Ekmel Bey'e teşekkür ediyorum hiç değilse Marmaray'dan istifade etti. Diğerleri edemedi, hala binemediler. Binin binin..."

-"Türkiye'ye ilkleri hep biz yaşattık"

Gelecek yıl İstanbul Boğazı'ndaki iki katlı tüp geçit ile Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de tamamlanacağını bildiren Erdoğan, AK Parti iktidarının "Bu işlerin adamı" olduğunu dile getirdi.

Kendilerinde "Laf ola beri gele"nin olmadığını, her zaman icraatın bulunduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu icraatların her zaman takipçisi olacağız. Ekonomide, dış politikada, sosyal hayatta, demokratikleşmede Türkiye'ye ilkleri hep biz yaşattık. Bu süreç Allah'ın izni, sizlerin desteğiyle bu şekilde sürüp gidecek. İnşallah Türkiye artık hiç geriye gitmeyecek, hep ileriye gidecek. Seçilmiş bir cumhurbaşkanıyla seçilmiş bir başbakan ve kabinesiyle ele ele vereceğiz, daha ileri seviyelere Türkiye'mizi taşıyacağız. Hiçbir iş yarım kalmayacak. Daha bir uyum içerisinde, daha bir koordinasyon içerinde Türkiye'yi hep birlikte zirvelere taşıyacağız."

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan Yozgat'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement