Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak (2)

'DÜŞMANLARIMIZ HADLERİNİ BİLECEK'Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda kararlılıkla yoluna devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye her yönüyle, bütün imkanlarıyla, savunma sanayisiyle; işte göreve geldiğimizde yerlilik oranı yüzde 20'ydi.

06.12.2022 15:19  Güncelleme: 18:16

'DÜŞMANLARIMIZ HADLERİNİ BİLECEK'

Erdoğan, Türkiye'nin terörle mücadele konusunda kararlılıkla yoluna devam ettiğini ifade ederek, "Türkiye her yönüyle, bütün imkanlarıyla, savunma sanayisiyle; işte göreve geldiğimizde yerlilik oranı yüzde 20'ydi. Şimdi yüzde 80. Buradan buraya geldik. Mermisini üretemeyen bir Türkiye varken, bugün artık mermisinin bırakın, bütün mühimmatını kendisi üreten bir Türkiye var. İHA'sıyla, SİHA'sıyla, Akıncısı'yla, F-16'larıyla bütün savaş uçaklarının mühimmatını kendisi üreten bir Türkiye var. Karabağ'da mıydık? Karabağ'da. Niye? Azeri kardeşlerimizle beraber olduk. Libya'da mıydık? Libya'daydık. Orada da gerekenleri yaptık mı? Gerekenleri yaptık. Bize kardeş, bize gardaş olanlarla, biz kardeş ve gardaş olmaya devam edeceğiz. Dostlarımızı artıracağız ama düşmanlarımız da hadlerini bilecek. ve Türkiye'nin, Türk milletinin tarih boyunca defalarca tezahür etmiş bir özelliği vardır; biz bekamızla ilgili bir tehdit gördüğümüzde, hiç kimsenin beklemediği ve inanamadığı atılımlar yapma, yöntemler geliştirme, zaferler elde etme kabiliyetine sahibiz. Bugün Azerbaycan'da bir tatbikatımız vardı. Azeri kardeşlerimizle beraber devam eden bir tatbikat... Bu tatbikatta Azeri kardeşlerimizle, bizim askerimizin, komandolarımızın birlikte tatbikatı sona erdi. Onlara bir bağlantı kuruldu ve onlarla bir görüşme yaptım. Bütün mesele, o heyecanı, coşkuyu onlarla paylaşabilmek. Tabii bunun esbabımucibesi vardı. O esbabımucibe de malum, o sınırlarda yaşanan, istenmeyen ama olan o sıkıntıları yerinde giderebilmek. Tabii İlham gardaşımızla beraber bunları da konuştuk, planladık ve adımı attık. Bu tabii farklı bir gelişmeyi bölgede ne yapıyor? Yaşatıyor. ve Azeri-Türk kardeşliğini, işte iki devlet tek millette buluşturuyor. Bu adımı attık. ve bundan sonra da bunları tabii atmaya devam edeceğiz" dedi.

'ŞAHLANIŞIMIZ DEVAM EDECEK'Türkiye'nin bugün yeni bir şahlanış içine girdiğini vurgulayan Erdoğan, "Aynı şekilde güney sınırları terör örgütleriyle kuşatılan, Avrupa Birliği'nden tamamen siyasi sebeplerle dışlanan, Batı'nın örtülü teknoloji ambargosuna maruz bırakılan, doğusunda ve kuzeyinde fiili savaşlar yaşanan, Akdeniz ve Ege'de suni krizlere sürüklenmeye çalışılan bir Türkiye bırakınız diz çökmeyi, tam tersine yeni bir şahlanış içine girmiştir ve bu şahlanışımız devam edecektir. Terörle mücadelede güvenlik altyapımızın, sığınmacı krizinde insani yardım altyapımızın, Covid-19 salgını krizinde sağlık ve sosyal destek altyapımızın, küresel emtia ve tedarik krizinde üretim altyapımızın, Rusya- Ukrayna krizinde diplomatik altyapımızın, kur ve enflasyon krizinde ekonomik potansiyelimizin gücünü biz bu sıkıntılı dönemde dünyada ispatlayan nadide ülkelerden biri olduk. Güya bizi bunlarla köşeye sıkıştırmaya çalışanların hepsi de şu anda bizden çok çok kötü durumdalar" diye konuştu.'ADIM ADIM HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLAYACAĞIZ'

Erdoğan, dün Türkiye'yi boğmaya çalışanların bugün pek çok konuda umutlarını Türkiye'ye bağlandıklarını belirterek, "Biz kendi gücümüzle, kendi politikalarımızla ayakta kaldığımız, kendi hedeflerimizle yol yürüdüğümüz için herkesle konuşmaya, herkesle çalışmaya devam ediyoruz. Ama dünyayı yeniden iki kutuplu hale getirmek için çatışma ve gerilimleri sürdürenler ile bunlara tabi olanlar güvenlik ve refah düzenlerini tehdit eden acı sınamalardan geçiyorlar. Üstelik biz sadece onca badireyi atlatmakla kalmadık, Türkiye Yüzyılı programıyla cumhuriyetimizin yüzüncü yılını daha büyük bir atılımın miladı haline dönüştürme irademizi de tüm dünyaya ilan ettik. Bu vizyonun siyasi ve ekonomik şekillendirmesini de milletimizle ve onun bir parçası olan siz değerli kardeşlerimiz ile birlikte yapacağız. İnşallah 2023'ten itibaren bu programı adım adım hayata geçirmeye başlayacağız" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yılbaşıyla birlikte iyileşme hızlanacak (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement