Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de Bulunan Alman Şirketlerine Karşı Soruşturma Yoktur" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de Bulunan Alman Şirketlerine Karşı Soruşturma Yoktur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'de bulunan Alman şirketlerine karşı soruşturma yoktur" "Ha Ali, ha Veli. Değişen bir şey yok.

23.07.2017 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Türkiye'de bulunan Alman şirketlerine karşı soruşturma yoktur"

"Ha Ali, ha Veli. Değişen bir şey yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz"

İSTANBUL - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23-24 Temmuz tarihlerinde Körfez ülkelerine gerçekleştireceği ziyaretin ilk durağı olan Suudi Arabistan'a hareketi öncesi Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde kameralar karşısına geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Almanya Dışşişleri Bakanı'nın "Türkiye'yi çok fazla sabır gösterdik' ve Almanya'daki Türklere yazdığı mektupta 'Tepkimiz size değil, Türk hükümetine' şeklindeki sözleri hatırlatılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye her şeyden önce bir hukuk devletidir, sosyal bir devlettir, laik bir devlettir. Bu anayasasında zaten amir hükümler olarak yerini bulmaktadır. Türkiye'nin demokratik sosyal bir hukuk devleti olarak içişlerine kimsenin karışmaya yetkisi yoktur. ve gerek güvenlik, gerek yargı süreç içerisindeki atılmış adımları atmaya da kimsenin yetkisi yoktur. Türkiye'nin içinde ajan provokatörlük yapan, hatta hatta bunu diplomatik servislerini kullanmak suretiyle sürdürmeye gayret edenlere karşı Türkiye de elinden geleni yapacaktır. Fakat ben Alman Dışişleri Bakanı'nın şahsında, Alman yetkililerine bir şeyi devamlı söyledim. Bizler NATO'da beraberiz, AB süreci içerisinde müzakereci bir devletiz. Dolayısıyla aramızdaki stratejik ortaklık yeni değil. Uzun zamandır ortaklığımız var. Bu ortaklığa gölge düşürecek herhangi bir adım atılmamalıdır. Türkiye'den kaçan teröristleri Almanya'da barındırırsanız, onlara hatta teşvik imkanı verirseniz, üstelik suçlu konumunda olursa ki Türkiye'de yargılanıp suçlu göründüğü halde, tutuksuz yargılanma sebebiyle serbest bırakılanı siz alır bağrınıza basarsanız, bunu konuşturmak suretiyle ödüllendirirseniz, Cumhurbaşkanlığı makamında bunları ağırlarsanız bizim sizlere bakışımız o kadar rahat olmaz" dedi.

"Türkiye'de bulunan Alman şirketlerine karşı soruşturma yoktur"

Almanya'ya 4500 dosya verdiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ve bu dosyalar tamamen terör örgütü PKK'ya ait dosyalar. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti devletine darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünün bir çok mensubu Almanya'da cirit atıyor. Bunların isimleri verildi. Bunlar bize iade edilmeyecek, siz sürekli olarak iki tane burada bir tanesi tutuklu olmak kaydıyla, bir diğeri şu anda gözaltı süresi henüz dolmadı. Böyle bir süreçte olmasına rağmen kalkıp bunlarla Türkiye'yi sıkıştıracaksınız Yok böyle bir şey. Türkiye yargının gereği neyse, bunu işletmektedir. Ama Almanya'da şu anda siyasetin içerisinde olanlar, kalkıp da Ekim'de yapılacak seçimler için bir Pazar oluşturmaya çalışıyorlarsa o bizi pek de ilgilendirmiyor. ve medya organlarında başta şahsım olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devletine yönelik saldırıların affedilir bir tarafı yoktur. Türkiye'de bulunan Alman şirketlerine karşı soruşturma kovuşturma da yoktur. Yalan yanlış uydurma haberlerdir" diye konuştu.

"Ha Ali, ha Veli"

Terör örgütü YPG'nin ismini değiştirmesine ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ha Ali, ha Veli. Değişen bir şey yok. Biz kimin kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Her ikisi de aynı. Bunların nerede nasıl cirit attığı ortada. Aslolan tabelayı değiştirmek değil, içeride ne var budur. Bunları zaten istihbaratı ile takip eden Türkiye var. Kollarındaki kokartlarla terör örgütünün kokartını taşıyanları da biliyoruz. Dostlar birbirini aldatmamalı" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye\'de Bulunan Alman Şirketlerine Karşı Soruşturma Yoktur"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Türkiye'de Bulunan Alman Şirketlerine Karşı Soruşturma Yoktur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement