Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor

Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.

29.10.2015 12:30

Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir ve ilçelerinde törenlerle kutlandı.

Vali Mustafa Yaman'ın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan tören, Kuvayımilliye Meydanı'ndaki kutlamalarla devam etti.

Meydana yaya olarak gelen Yaman, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Garnizon ve Okullar Komutan Tümgeneral Mehmet Akyürek, tören aracına binerek vatandaşların bayramını kutladı.

Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajı okundu. Kutlamada bir grup KKTC'li öğrenci, Türk bayrağının yanında KKTC bayrağı açtı.

Yaman, törende şunları kaydetti:

"19 Mayıs 1919'da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923'te de Türk milletinin karakterine ve adetlerini en uygun olan Cumhuriyet'i ilan ederek büyük bir değer bırakmıştır. Kuvayımilliye şehrimiz Balıkesir'de yakılan meşalenin ışığı tüm Anadolu'yu sarmış ve Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Kuvayımilliye, Türk milletini ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yeniden tarih sahnesine çıkaran harekettir. Bu duygu düşünceler içinde hepinizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum."

Daha sonra  şiirler okundu, mehter takımı Osmanlı marşları söyledi, halk oyunları gösterisi yapıldı.

Kutlama, geçit töreniyle sona erdi.

Bayram dolayısıyla ilçelerde de törenler yapıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cumhuriyet Bayramı Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement