Cumhuriyete Gençlik Sahip Çıktı - Son Dakika
Yerel

Cumhuriyete Gençlik Sahip Çıktı

Cumhuriyete Gençlik Sahip Çıktı

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 29 Ekim kutlamaları dolayısıyla düzenlenen törenleri 2 bin kişi izledi.

29.10.2013 17:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde 29 Ekim kutlamaları dolayısıyla düzenlenen törenleri 2 bin kişi izledi. Cumhuriyetin 90'ncı yılı nedeniyle TGB Lüleburgaz tarafından yürüyüş düzenlendi.

Lüleburgaz'da Cumhuriyetin ilanının 90'ncı yılı dolayısıyla resmi ve alternatif kutlamalar düzenlendi. Kongre Meydanı'nda sabah düzenlenen resmi törenlere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Lüleburgaz Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Uzun halkı selamladı. Resmi tören, günün anlam ve önemine dair şiirler ve kompozisyonların okunmasının ardından, halk oyunları gösterileri ve okulların geçidi ile sona erdi.

Saat 14.15'te ise Lüleburgaz'da gençler sahneye çıktı. "29 Ekim'de Bütün Meydanlar Halkın" sloganı ile TGB Lüleburgaz tarafından miting düzenlendi. Hükümet Konağı önünde saat 14: 15'te toplanan ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yaklaşık 500 kişi Kongre Meydanı'na yürüdü. Kongre Meydanı'nda yapılan açıklamayı TGB Başkanı Gaye Türkaydın okudu. TGB'nin düzenledği yürüyüşe ise CHP ve MHP'nin katılmadığı dikkatlerden kaçmadı.

'GENÇLİĞE HİTABEDEN NEDEN RAHATSIZ OLUYORLAR?'

AKP iktidarının Gençliğe Hitabe'den neden rahatsız olduğunu soran TGB Başkanı Gaye Türkaydın; 'Bir iktidar neden Gençliğe Hitabe'den rahatsız olur, neden Gençliğe Hitabe'yi okuduğu için gençliği yurttan atar, bursunu keser? Eğer o Gençliğe Hitabe'de yazılanlar gerçek olmaya başladıysa o zaman rahatsız olurlar. Bankalardaki milyon dolarlarını unutturmak için, BOP eş başkanlığını unutturmak için Gençliğe Hitabe'yi yasaklamak istiyorlar. ABD Başkanı senin Dışişleri Bakanı'nı parmağıyla çağırıyorsa, ABD Başkan Yardımcısı Türkiye'nin kırmızı çizgilerini çiziyorsa orada Gençliğe Hitabe'yi yasaklamaya çalışırlar' diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından mikrofonu CHP'li olduğu öğrenilen Mine Bilgen adlı vatandaş aldı. Bilgen, CHP ve MHP'li olanları alanlarda görememenin üzüntüsünü yaşadığını dile getirerek; " Bugün ülke elden giderken ben CHP ve MHP'lileri burada bu alanda görememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Hani neredeler? Burada ne CHP'li ne de MHP'li var. Bu cumhuriyet kazanılırken farklı düşüncelerden olanlar, aç, tok, zengin bakılmaksızın mücadele etmişler. Hani şimdi neredesiniz? Sağcılığı solculuğu bir kenara bırakalım. Ülke elden gidiyor. Ancak şunu açıkça söylemeliyim, bu gençler olduğu sürece Türkiye Cumhuriyeti yere gelmez" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından hep bir ağızdan "Andımız" okundu. - KIRKLARELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cumhuriyete Gençlik Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement