Demokratik Yollarla Seçilen Hükümetin Yanındayız" - Son Dakika
Güncel

Demokratik Yollarla Seçilen Hükümetin Yanındayız"

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Demokratik yollarla seçilen hükümetin yanındayız. Güney Kore, darbe girişiminden hemen sonra aynı gün içerisinde en şiddetli şekilde bu girişimi kınadı.

05.10.2016 16:57

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "Demokratik yollarla seçilen hükümetin yanındayız. Güney Kore, darbe girişiminden hemen sonra aynı gün içerisinde en şiddetli şekilde bu girişimi kınadı. Halkın iradesi ile seçilmiş bir hükümetin ortadan kaldırılması doğru değil." dedi.

Büyükelçi Yunsoo, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Rezidansı'nda medya mensuplarına verdiği öğle yemeğinde, gündemdeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını hatırlatan Yunsoo, Kore Savaşı'nda Türkiye'den aldıkları destek nedeniyle daima minnettarlık duyduklarını vurguladı. Yunsoo, "Kore'nin dünyanın en iyi 12. ekonomisi olmasının arkasında Kore Gazileri olduğunu düşünüyoruz. Onlar bizim için çok değerli ve bunu her yerde dile getiriyoruz." diye konuştu.

Türkiye'de bulunduğu 13 aylık görevi süresince 28 il gezdiğini ifade eden Yunsoo, bu illerde Türkiye'nin ne kadar yüksek potansiyele sahip olduğunu gördüğünü belirtti. Büyükelçi, iki ülke arasında teknoloji transferi yoluyla yerli üretimin artırılmasına katkı sağlayabileceklerine dikkati çekti.

Konuşmasında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Yunsoo, ülkesinin demokratik yollarla seçilen Türk hükümetinin yanında olduğunu belirterek, "Güney Kore, darbe girişiminden hemen sonra aynı gün içerisinde en şiddetli şekilde bu girişimi kınadı. Halkın iradesi ile seçilmiş bir hükümetin ortadan kaldırılması doğru değil." ifadelerini kullandı.

Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri

Yunsoo Cho, Kuzey Kore'nin nükleer denemelerinin dünyaya karşı ciddi bir tehdit oluşturduğunu ifade ederek, "Kuzey Kore meselesi güvenlik açısından bizim için oldukça önemli bir konu. Türkiye için Suriye ve DAEŞ meselesi ne ise bizim için de Kuzey Kore aynı." şeklinde konuştu. Türkiye'nin Kuzey Kore'nin nükleer denemeleri karşısında sergilediği tutumdan ötürü teşekkürlerini ileten Yunsoo, Kuzey Kore'nin tutumlarına karşı gösterilen işbirliğinin gelecek dönemde de devam etmesi temennisinde bulundu.

Güney Kore'den Suriyeli sığınmacılara hastane ve okul desteği

Büyükelçi Yunsoo, Türkiye'nin yaklaşık 3 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, Güney Kore'nin de Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile yaptığı işbirliği sonucu sığınmacılar için Gaziantep ve Şanlıurfa'da 4 okul açacağını, bunlardan ilkinin bu ay içerisinde bin öğrenci kapasitesiyle Gaziantep'te olacağını kaydetti. Yunsoo, 2017'de de 6 sağlık merkezi açmayı düşündüklerini dile getirdi.

Yunsoo, Gaziantep'te 2017'de açılacak bin 900 yataklı hastanenin personelinin çoğunluğunu ise Türk çalışanların oluşturacağına dikkati çekti.

"Güney Kore'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılmasını istiyoruz"

Yunsoo, Güney Kore'de Yunus Emre Kültür Merkezi'nin açılmasını isteklerini ifade ederek, "Türk kültürünü merak eden ve ilgi duyan Güney Kore halkı için böyle bir merkezin kurulacak olmasına oldukça ihtiyaç var. Temennimiz en yakın zamanda Yunus Emre Enstitüsü'nün ülkemizde bir kültür merkezi açması." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokratik Yollarla Seçilen Hükümetin Yanındayız' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement