Derya Gülü" Adlı Oyunun Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Derya Gülü" Adlı Oyunun Tanıtımı Yapıldı

Derya Gülü" Adlı Oyunun Tanıtımı Yapıldı

Alanya Belediye Tiyatrosu yarın, "Derya Gülü" adlı eseri sahneye koyacak.

16.02.2017 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Alanya Belediye Tiyatrosu yarın, "Derya Gülü" adlı eseri sahneye koyacak.

Alanya Kültür Merkezinde (AKM), Necati Cumalı'nın yazdığı, yönetmenliğini ise Murat Atak'ın üstlendiği 3 kişilik dramın prömiyeri öncesi, gazeteciler için kısa bir gösterim yapıldı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gösterimin ardından yaptığı açıklamada, hem kültür hem de sanatı anlatmak ve yaşatmak adına tiyatroya önem verdiklerini söyledi. Tiyatrolarında üç yılda 19 eserin sahnelendiğini kaydeden Yücel, "Biz faaliyet raporumuzda geçen yıl tiyatromuza 10 bin izleyici hedefi koymuştuk ama 28 bin kişiye ulaştık. Alanya Belediyesi güzel işler yaptığı için bu sayıya ulaştık. Türkiye'deki belediye tiyatroları arasında ilk dörde giren bir tiyatromuz var. Sadece Alanya'da değil Adana, Eskişehir, Manavgat ve Ankara'da kapalı gişe oyunlar sahneye koyduk. Bu çalışmalar neticesinde ödüller alan tiyatro ekibine teşekkür ediyorum." dedi.

Oyunun yönetmeni Murat Atak da bu sezon Necip Fazıl'ın "Püf Noktası", Engin Anak'ın "Bu Ne Vasiyet", Nilbanu Engindeniz'in de Orhan Veli'nin şiirlerinden oluşturduğu "Orhan Veli ile Git Gidebildiğin Yere" adlı oyunları sahneye koyduklarını söyledi.

Sezonun dördüncü temsilinde, Necati Cumalı'nın "Derya Gülü" adlı eseriyle seyircilerin karşısına çıkacaklarını belirten Atak, "Tiyatromuz dokuzuncu yılında neredeyse 50'ye yakın eser sergiledi. Geçen yıl düşüncemizin çok ötesinde, yaklaşık 30 bin seyirciye ulaştık." diye konuştu.

Milli birlik ve beraberliği koruyabilmenin en güzel yollardan birinin de sanata "Evet" demekten geçtiğini anlatan Atak, "Sanatı, sanatçıyı halkla buluşturarak, halka doğruyu güzeli bulmaları, kendilerini sorgulamalarını istiyoruz. Bizim onlara ayna tutmamızla bu toplumun gelecekte çok daha barışık bir düzen içinde yaşayacağına inanıyoruz. Biz de birbirimizi daha çok seveceğimiz inancıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz." diye konuştu.

Yarın saat 20.00'de ücretsiz sahnelenecek oyunda, Ege kıyısındaki bir sahil kasabasında yaşlı bir balıkçının, karısıyla aralarındaki geçimsizliğin yol açtığı dram anlatılıyor. Oyunda yaşlı balıkçı Haşim Kaptan rolünü Nejat Koper, eşi Meryem rolünü Birke Muratal ve çiftin hayatına girerek tüm dengeleri değiştiren genç balıkçı Sinan rolünü ise Vedat Akbulut canlandırıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Derya Gülü' Adlı Oyunun Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement