Devlet Guınness Rekoruna Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Devlet Guınness Rekoruna Başvurdu

Devlet Guınness Rekoruna Başvurdu

TSE Hindistan'ın "kamuya başvuru" rekorunu kırmak için ünlü Guinness Rekorları'na başvurdu Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Marmara Bölge Koordinatörlüğü'nün 18-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği "Marmara Kalite Günleri"...

17.06.2012 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSE Hindistan'ın "kamuya başvuru" rekorunu kırmak için ünlü Guinness Rekorları'na başvurdu Türk Standardları Enstitüsü (TSE), Marmara Bölge Koordinatörlüğü'nün 18-29 Haziran tarihleri arasında gerçekleştireceği "Marmara Kalite Günleri" kapsamındaki eğitim kampanyası Guinness yolunda.

Yarın " Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Beşiktaş'taki Yıldız Kampüsü Oditoryumu'nda başlayacak toplantıya 5 binden fazla katılımcı müracaat edince TSE, programı "Guinness Rekorları"na aday göstermek üzere Londra'da bulunan merkezine müracaat etti.

TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı ve Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev, yaptığı açıklamada, bu konuda benzer bir rekorun daha önce Hindistan'da 2011 yılı Kasım ayında 1.864 kişi ile kırıldığını belirterek, "Marmara Kalite Günleri iş dünyası eğitim programına rekor düzeyde katılmcının müraccat etmesi nedeniyle "Guinness Rekorları"na aday göstermek üzere Londra'da bulunan merkezine müracaat yapılmıştır" dedi.

TSE'nin, Türkiye'de Ulusal Kalite alt yapısının güçlendirilmesi, uluslararası alanda Türk sanayicisinin sadece standarda uyan değil, aynı zamanda standardı belirleyen bir konuma gelebilmesi için etkin bir rol üstlendiğini vurgulayan Hüsrev, TSE'nin Kalite Günleri çerçevesinde uyguladığı eğitim programlarının da bu durumun bir başka göstergesi olduğunu söyledi.

-GUINNESS'LİK PROGRAM YARIN BAŞLIYOR-

TSE Marmara Bölge Koordinatörlüğü'nün düzenlediği "Marmara Kalite Günleri" kapsamındaki eğitim kampanyası programının açılışı, yarın saat 9.00'da yapılacak. Açılış törenine, TSE Başkanı Hulusi Şentürk, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, İstanbul Sanayi Odası Başkanı C. Tanıl Küçük, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, TSE Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı & Marmara Bölge Koordinatörü Mehmet Hüsrev ve çok sayıda üst düzey yönetici ile iş dünyasından ünlü isimler katılacak.

-ASLINDA BİRA FİRMASI-

İrlanda'nın ünlü Guinness biralarının sistematik hale getirdiği rekorlar dünyada geniş ilgi uyandırıyor. Her yıl o alandaki rekorların yer aldığı bir kitapla milyonlarca tiraj yakalayan Guinness'in en son kitabında örneğin dünyanın ilk kadın savaş pilotu olarak Sabiha Gökçen anılıyor. Guinness; rekorların yanısıra Dublin'de her yıl James Joyce'nin efsanevi Ulysess romanının yaşandığı 15 Haziran'da kutlanan ve ülkenin dünya çapında ünlü turizm etkinliklerinden biri haline gelen "Blooms's Day"in sponsorluğunu da yapıyor. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Devlet Guınness Rekoruna Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement