Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Mersin'in Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, başarılı çalışmaları nedeni ile ödüllendirildi.

15.01.2012 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

////////////////

polislere başarı belgesi

Mersin'in Tarsus İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, başarılı çalışmaları nedeni ile ödüllendirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Orfan Efik Güldibi, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy ile Asayiş Büro Amirliği, Güvenlik Büro Amirliği, Sosyal Hizmetler Büro Amirliği, Toplum Destekli Polis Amirliği, Trafik Büro Amirliği, Terörle Mücadele, Silahlı ve Patlayıcı Büro Amirliğinde görev yaparlarken, görevlerini başarı ile yürüten 5 başkomiser ve 26 polis memuru katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Güldibi, toplumun sağlam ayakta durabilmesi için, herkesin mutlaka fedakarlıkla çalışma temposunu arttırması gerektiğini söyledi. Görevlerini büyük bir itina ile başarı şekilde yürüten amirleri ve polisleri tebrik eden Güldibi, "Görevlerini büyük bir emek vererek, yapan memurlarımızın çabası takdire şayandır. Fedakarlıkla görevlerini yapan, başta Emniyet Müdürümüz Yaşar Aksoy olmak üzere, tüm memurlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaymakam Güldibi'nin konuşmasının ardından, Başkomiser Mustafa Akgül, Komiser yardımcıları Ahmet Şahin, Bünyamin Türen, Mehmet Tüfek, ve Yusuf Kurnaz ile 26 polis memuruna başarı belgeleri verildi.

Tolunay DUMAN/TARSUS(Mersin), (DHA)

(15.01.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////////////

Üniversitelilere çağın mesleğini anlattı

Gaziantep'in ulusal reklam ajansı Dolphin'in Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Özkoyuncu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nde, çağın mesleği reklamcılık ve stratejilerini anlattı.

KSÜ Osman Tekinel Konferans salonunda gerçekleştirilen ve 3 gün süren kariyer günleri toplantısına, CNN Türk Ekonomi Müdürü Dr. Emin Çapa, KİPAŞ Holding Yönetim Kurulu Başkanı M.Hanifi Öksüz ve Dolphin Ajans Kurucu Başkanı Nazmi Özkoyuncu konuşmacı olarak katıldı. Mahmood Coffee'nin sponsorluğunda gerçekleştirilen toplantıda, katılımcılar için 3 gün boyunca 'Mahmood coffee break' hizmeti sunuldu. 'Kariyer Günleri ve Ekonomi Zirvesi'nin son gününde öğrencilerle buluşan Dolphin Ajans Başkanı Nazmi Özkoyuncu, 1993 yılında Gaziantep'te yerel bir televizyon kanalında program yapımcılığı yaparak iş hayatına başladığını, şimdi ise ulusal ve uluslararası televizyon kanalları için, reklam filmleri hazırladığını söyledi.

Sinevizyon gösterisi ile üniversite öğrencilerine Dolphin Ajans tarafından hazırlanan çeşitli reklam ve tanıtım filmlerinden örnekler gösteren Özkoyuncu," Üretici ile tüketiciyi buluşturarak ürüne farkındalık arz ettiren reklamcılık çağımızın en önemli mesleğidir. Çünkü herkes üretir, reklam sattırır" dedi.

Gaziantep, (DHA)

(AK/CK)(15.1.2012)

/////////////////

Çevreci öğrenciler

TÜRKİYE Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) İl Temsilcisi Halil Akyürek, Özel Akdeniz Koleji'ni ziyaret ederek, okulun çevreci öğrencileriyle sohbet ederek, rozet taktı.

Okulun konferans salonunda öğrencilere TEMA'nın, Türkiye'nin çöl olmaması için verdiği mücadeleyi anlatan Akyürek, öğrencilerden toprağa sahip çıkmalarını istedi, ardından sorularını yanıtladı. Çocukların birbirinden ilginç soruları ve yorumları karşısında mutlu olduğunu söyleyen Akyürek, "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, çevre bilinciyle yetiştiklerine tanık olmak, bizleri mutlu ediyor" dedi.

Adana, (DHA)

/////////////////

Kirli olduğu iddia edilen suyu önce .aşkan içti

Adana'nın Kozan İlçesi'nde, içme sularının kirli olduğunun iddia edildiğini belirten Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan "İçme suyunun kirli ve hastalık saçtığını söylüyorlar. Önce ben içeyim ki, sizlerde korkmadan için" dedi.

Yaşar KORKUSUZ/KOZAN(Adana), (DHA)

(15.01.2012, FOTOĞRAF)

///////////////////

Başkan Tuna'dan kan bağışına destek

Mersin'de Türk Kızılayı'nın kan bağışı kampanyasına, Toroslar halkı yoğun ilgi gösterdi.

Toroslar Belediyesi Hizmet Binası karşısında kurulan Kızılay çadırına, belediye personeli ve vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da, kan bağışında bulunarak, kampanyaya destek verdi. Kan bağışlamanın sosyal bir sorumluluk olduğuna dikkat çeken Tuna, "Mersin Kızılay Kan Merkezi ile belirli periyotlarda ilçemizde kan bağışı kampanyaları düzenliyoruz. Kan vermek sosyal bir sorumluluktur. Verdiğiniz kan, birçok insanın hayatını kurtaracaktır. Doktorlarımızın da ifade ettiği gibi, kan vermek insanları daha sağlıklı kılar. Periyodik olarak, 4 ayda bir kan bağışında bulunuyorum. Tüm hemşerilerimi de, kan bağışı kampanyasına destek vermeye davet ediyorum" dedi.

Kan bağışı kampanyasına destek olan Tuna başta olmak üzere, belediye personeline ve Toroslar halkına teşekkür eden Kızılay Mersin Şubesi Kurum Doktoru Mete Değer, halkı kan bağışı kampanyasına duyarlı olmaya davet etti.

Mersin, (DHA)

(15.01.2012, FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Dededen toruna bando tutkusu

Adana Büyükşehir Belediyesi eski bando şefinin torunu İbrahim Kesen, belediye bando takımının maskotu oldu.

İbrahim Kesen 2.5 yıl önce emekli oldu. Emekliliğinden önce, ilk bandoculuk yıllarında oğlu Ercan Kesen'e mesleğini aşıladı. Ercan Keser yıllar sonra baba mesleğini sürdürme kararı alarak, bandocu oldu. Ercan Keser bandoda, Tuba üfleyicisi olarak görev aldı. 13 yıldır bandoda Tuba üfleyen Ercan Kesen'in yıllar sonra çocuğuna babasının adını verdi.

2.5 yaşındaki İbrahim Kesen, babasından tuba çalma dersleri almaya başladı. Küçük İbrahim bando takımının maskotu oldu. Bir zamanlar dedesinin şef olarak görev yaptığı bando da şefliğe soyundu. İbrahim'in sempatik hareketleri çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Adana, (DHA)

////////////////

Mersin Serbest Bölgesi liderliğe oynuyor

Mersin Serbest Bölgesi 2010 yılı sonu itibarıyla Türkiye Serbest Bölgelerinin ticaret hacmi sıralamasında 3'ncü sırada bulunurken, 2011 yılında gerçekleştirdiği yüksek ticaret hacmi sayesinde, Ege Serbest Bölgesinden sonra 2'ncı sıraya çıktı.

Mersin Serbest Bölge İşleticisi A.Ş. (MESBAŞ) Genel Müdürü Edvar Mum, Türkiye'nin ilk serbest bölgesi olarak faaliyete başladığı 1988 yılından bu yana en yüksek ticaret hacmini 2010 yılında 2,7 milyar dolar olarak gerçekleştirdiklerini, 2011 yılında ise, yüzde 34 artışla, 3,7 milyar dolara yükselterek, bir rekora imza attıklarını belirtti. Mum, Serbest Bölgenin 23 yılda gerçekleştirdiği ticaret hacminin 39,4 milyar dolara ulaştığını ifade etti.

'ÖNEMLİ BİR İSTİHDAM MERKEZİ'

2011 yılı sonu itibarıyla, Mersin Serbest Bölgesinde 328'i yerli, 84'ü yabancı firma olmak üzere, toplam 412 firmanın faaliyetlerine devam ettiğine dikkat çeken Mum, "Bu firmalarda 2010 yılında istihdam edilen kişi sayısı 6 bin 191 iken, yüzde 6 artışla, 2011 yılında 6 bin 537 kişi doğrudan istihdam edilmiştir. Dolaylı istihdam ile bu rakam 9 bin kişiye ulaşmaktadır. Bölge, tek başına sağladığı çalışma imkanları sayesinde, Mersin için önemli bir istihdam merkezi konumundadır. Ayrıca, Mersin Serbest Bölgesi Limanı'nda, 2010 yılında, bir milyon 290 bin 780 ton mal işlem görürken, 2011 yılında yüzde 15 artışla, bir milyon 490 bin 745 ton mal işlem görmüştür. Bölgede, üretici firmaların yatırım talepleri ve ticari işlem yapan firmaların depolama alan talepleri de arttı" dedi.

SERBEST BÖLGE KABUĞUNA SIĞMIYOR

Mevcut 836 dönümlük alanının tamamının, yatırımcılara tahsis edilmiş olması nedeniyle, yeni yatırım alanlarının oluşumu için harekete geçtiklerini vurgulayan Mum, şunları söyledi:

"Bu kapsamda birinci aşamada, serbest bölgenin kuzey-batısındaki 50 dönümlük alan, Bakanlar Kurulu Kararı ile Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınmış olup, sadece üretim faaliyetlerine müsaade edilen bu alanda, yatırım tahsisleri tamamlanmıştır. 2'nci aşamada ise, serbest bölgenin doğusundaki 334 dönümlük alanın, Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınması ve yatırımcılara hazır hale getirilmesi için, çalışmalar ve görüşmeler devam ettirilmektedir. Bu alanın Mersin Serbest Bölgesi sınırları içerisine alınmasıyla beraber, asgari 2 bin kişilik ilave istihdam ve yıllık bir milyar dolarlık, ilave ticaret hacmi sağlanacağı tahmin edilmektedir."

Ali ŞEN/Mersin, (DHA)

(15.01.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement