Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(8.6.ÇUKUROVA Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu'nda eğitimlerini tamamlayan ebe ve hemşireler düzenlenen törenle yemin edip diplomalarını aldı.)

08.06.2012 14:33

(8.6.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Sağlıkçılar diplomalarını aldı

ÇUKUROVA Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu'nda eğitimlerini tamamlayan ebe ve hemşireler düzenlenen törenle yemin edip diplomalarını aldı. Mithat Özhan Amfisi'ndeki törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Peştemalcı, Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sait Polat, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende konuşan Polat, ebelik ve hemşireliğin gerçek tarihinin insanoğlunun varoluşuyla başladığını belirterek, "Bizler için en iyi ebe ve hemşire şüphesiz ki annelerimizdir. Modern anlamda ebe ve hemşireliğin oluşumu ve insanlığa hizmeti bilim ve teknolojinin gelişmesine paralel olarak şekillenmiş ve günümüzde ebe ve hemşirelik mesleği insan sağlının korunması ve sürdürülmesi olmazsa olmaz meslekler konumuna yükselmiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Konservatuar öğrencileri müzik dinletisi sunarken ebe ve hemşirelik bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları Peştmalcı ve Polat tarafından verildi. Tören mezun olan 165 öğrencinin yemin edip diplomalarını almalarıyla son buldu.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(8.6.2012, FOTOĞRAF)

//////////////

Ziraat Fakültesinde hasat bayramı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Çiftliği'nde geleneksel 'Hasat Bayramı' etkinlikleri düzenlendi. Bu yıl 32'ncisi düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Etkinlikte konuşan Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Gök, "Sevgiyle ürettiğimiz başakları mezun etmenin bayramını yapıyoruz" dedi. Yaklaşık 8 bin dekar alanda üretim yapılan çiftlikte buğdayın ayrı bir öneme sahip olduğunu vurgulayan, Gök, "Buğday insanoğlu için nimettir, kutsaldır. Buğday tokluktur, varlıktır. Buğday ülkemiz için topraktır, Anadolu'dur. Fakirin ekmeği, iktidarın gücüdür. Buğdaysız tarım, tarımsız iktidar olmaz. Geleceğin iktidarları toprağına, tarımına sahip çıkabilen toplumlar olacaktır" diye konuştu.

Uluslararası kimlik kazanmış narenciye, zeytin gibi birçok bitkinin gen kaynaklarının bulunduğu üniversite tarım topraklarının korunması gerektiğini de vurgulayan Gök, şunları kaydetti: "Özellikle belediyelerimizden talebim, toprak koruma kanununun varlığına rağmen, yasanın açıklarını kullanarak mutlak tarım arazilerinden arsa yaratmak suretiyle imar düzenlemelerini yapma, yeni imar düzenlemelerini 'ilana çıkardım, gelip baksaydın, itirazını yapsaydın' gibi kamunun kamuya çelme takma oyunlarını kullanma yerine, imar değişikliğinde taraf olanların yazılı görüşlerine başvurulmalı. Yasal zorunluluk olmasa da devlet nezaketi gereği buna ihtiyaç vardır."

Konuşmaların ardından temsili buğday hasadı yapılırken, etkinliğe katılanlara çiftlikte yetiştirilen meyveler ve yemek ikram edildi.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(8.6.2012, FOTOĞRAF)

/////////////

Ayın polisleri

MERSİN Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü, mayıs ayında üstün başarı gösteren polis memurlarını ödüllendirdi. Geleneksel hale gelen ödül töreni Asayiş Şube Müdürlüğü'ndeki Cafe 45'de yapıldı.

Asayiş Şube Müdürü Serdar Özlü ödül töreninde yaptığı konuşmada; Oto Hırsızlık Büro Amirliği'nde çalışan polis memurları Dursun Kılıç, Yaşar Alşan, Yavuz Kaynak, Beyhani Dinçdemir, Yusuf Gedik, Hüsamettin Kızıltaş, Ali Mutlu, İshak Öztürk, Ali Kurtoğlu, Ferhat Mutlu, Ali Mutlu ve Gültekin Kendir'in başarılı çalışmalar yaparak bir çok faili meçhul olayın aydınlanmasını sağladıklarını belirtti.

Bu nedenle Oto Hırsızlık Bürosu'nun takım halinde birinci seçildiğini kaydeden Özlü, Cinayet Büro polislerinden Kemal Üçdal, Murat Yılmaz ve Çetin Öztürk'ün ikinciliğe layık görüldüğünü belirtti. Özlü, birçok dolandırıcılık olayının aydınlatılmasını sağlayan Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği çalışanlarından Kasım Gürbüz, Hüseyin Yalnız ve Ökkeş Göl'ün de üçüncü olduğunu açıkladı.

Konuşmaların ardından dereceye giren polislere ödülleri verildi.

Mustafa İNSAN/ MERSİN, (DHA)

(8.6.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////

Macaristan'dan Suriyeli mültecilere yardım eli

SURİYE'deki iç çatışmadan kaçarak Türkiye'ye sığınan mültecilere Macaristan'dan yardım malzemeleri gönderildi.

Macaristan tarafından Suriyeli mültecilere dağıtılmak üzere gönderilen battaniye ve çarşaftan oluşan yardım malzemeleri Macaristan Türkiye Savunma Ataşesi Zoltán Sallai ve Macaristan Fahri Konsolosu Bahaeddin Nakıboğlu tarafından Kızılay Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Müdürü Günay Savaşlı'ya teslim edildi. Teslim edilen yardım malzemeleri Kızılay tarafından Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki Suriyeli mülteci kamplarında dağıtılacak.

Kızılay Doğu Akdeniz Bölge Afet Yönetim Müdürü Günay Savaşlı, uluslararası yardım kuruluşlarının Suriyeli mültecilere destek vermesi gerektiğini belirterek, "Macaristan tarafından gönderilen battaniye ve çarşaftan oluşan yardım malzemelerini teslim aldık. Macaristan'a bu anlamlı desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Bu malzemeleri hemen İslahiye'de bulunan kamplarımıza sevk edeceğiz. Suriyeli mülteciler için Türkiye her türlü fedakarlıktan kaçınmıyor. Uluslararası yardım kuruluşlarının da çeşitli ihtiyaç maddelerinden oluşacak yardımlarını bekliyoruz" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(8.6.2012)

/////////////

Huzurevi sakinlerine teleferik keyfi

GAZİANTEP'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi, huzur evi sakinlerine Şahinbey Parkı'nı gezdirerek, teleferik keyfi yaşattı.

Şahinbey Belediyesi tarafından otobüslerle Şahinbey Parkı'na getirilen Gaziantep Valiliği İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevi sakinleri, ilk olarak piknik yaptı. Daha sonra Miniatürk alanını gezen huzur evi sakinleri teleferikle park üzerinde tur attı. Huzurevi Merkezi Müdür Vekili Mehmet Altunben, yaşlıların sosyal aktivitelere katılmasına destek olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür etti. Etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getiren huzurevi sakinlerinden Mehmet Şükrü Sakar, "Sağolsunlar bizlere ikinci kez Şahinbey Parkı'na gezme imkanı sundular. Burada piknik yaptık. Teleferikle park üzerinde tur attık. Dağ kızağına bindik. Miniatürk'ü gezerken sanki dünyayı ve Türkiye'den birçok yeri gezmiş gibi olduk. Gün boyunca doyasıya eğlendik. Çok memnun kaldık" dedi.

GAZİANTEP, (DHA)

(8.6.2012)

///////////

Sahipsiz araçlar hurdaya gitti

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince trafikten men edilen ve sahipleri tarafından alınmayan araçlar hurdaya gönderildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili maddelerince eksiklikleri nedeniyle trafikten men edilerek otoparklara çekilen ve 6 ay içerisinde sahipleri tarafından teslim alınmayan 171 farklı marka, model ve cinsteki otomobil, kamyon, kamyonet ve minibüs ile 831 motosikletin tescil kayıtları kapatıldı. Araçlar daha sonra Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu Hurda İşletmeleri Müdürlüğü'ne teslim edildi.

GAZİANTEP (DHA)

(8.6.2012 FOTOĞRAF)

//////////

El işi göz nuru eserlerini sergilediler

ADANA'nın Karataş İlçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde açılan kurslara katılan genç kızlar, yıl içinde yaptıkları el işi göz nuru eserlerini sergiledi. Kültürevi'ndeki serginin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Paksoy yaptı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği sergide, kursiyerlerin el işleri beğeni topladı. Milli Eğitim Müdürü Ramazan Paksoy, kursları başarıyla tamamlayan genç kızlara belgelerini verdi.

M. Sefa ÜNAL/ KARATAŞ, (DHA)

MSÜ(EŞ)(8.6.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////

Güzelyalı ilk mezunlarını verdi

ADANA'da Güzelyalı İlköğretim Okulu ilk mezunlarını verdi. 5-B sınıfı öğrencileri Kaktüs Kent'te organize edilen veda yemeğinde bir araya gelip, öğretmenleri İbrahim Avcıtürk ve aileleriyle birlikte gönüllerince eğlendi. Zaman zaman duygusal anların yaşandığı gecede söz alan sınıf öğretmeni İbrahim Avcıtürk öğretmenliğin zor ve özveri isteyen bir iş olduğunu belirtip, "Çocuklarımızın bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum" dedi. Öğrenci velileri ise yaptıkları konuşmalarda çocuklarının eğitimi için gösterdiği çaba ve emek için Avcıtürk'e teşekkür ettiler. Veda yemeğinde öğrenciler hazırladıkları sürpriz gösterilerle büyük beğeni topladı.

ADANA, (DHA)

(8.6.2012, FOTOĞRAF)

///////////

Gazeteci Yörü'den tarihsel roman

MERSİNLİ gazeteci Mustafa Yörü'nün 'İshak Kuşu Yitik Çulun Peşinde' adlı kitabı çıktı. Gazeteci Yörü, Kurgan Edebiyat tarafından yayınlanan romanın, yaklaşık bir yıllık bir çalışmanın ürünü ve ilk kitabı olduğunu belirtti. Yörü kitabında 13'üncü yüzyılda Harezm devletinin yıkılış sürecinde Moğollardan kaçan Tebrizli Semerkandi Ailesi'nin öyküsünü anlattığını söyledi. Yörü, eseriyle ilgili şu bilgileri verdi: "Kitapta Harezm devletinden Anadolu Selçuklu Devletine, Trabzon Rum İmparatorluğu'ndan Abbasi Halifeliği'ne kadar dönemin siyasi yapıları aktarılıyor. Aşklar, savaşlar, isyanlar, kavgalar abartısız, sade bir dille okuyucuya sunuluyor. Romanın karakterleri de oldukça zengin. Semerkandi Ailesi'nin fertlerinden başka Türk, Arap, Rum, Yahudi kahramanların ilginç hikayeleri yer alan roman, dinlerin, kültürlerin, aşkların, isyanların renk kattığı Semerkandilerin hikayesini masalsı bir üslupla anlatıyor."

Mustafa İNSAN/ MERSİN (DHA)

(8.6.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Milliyet Gazetesi arşivi Adanalılarla buluştu

MİLLİYET Gazetesi'nin, Adana bürosunda muhafaza edilen arşivi Milli Mücadele Kütüphanesi'nde Adanalılarla buluştu. Milliyet'in yayına başladığı 3 Mart 1970 ile 31 Mart 2008 tarihleri arasındaki 38 yıllık gazete arşivi Yeşiloba Şehitliği Müzesi'ndeki Milli Mücadele Kütüphanesi'nde ilgililerini bekliyor. Aylık ciltler halinde arşivlenen gazeteler araştırma yapmak isteyen öğrencilerin ilgi odağı oldu. Özellikle çevre okullardaki öğrenciler sınıflar halinde kütüphaneye gelerek Milliyet'in arşivini inceliyor. Kütüphane yetkilileri, yaklaşık 2 aydır sergilenen arşivle ilgilenen okuyucuların her geçen gün arttığını söyledi. Yetkililer, Yeşiloba Mahallesi 46193 sokaktaki Milli Mücadele Kütüphanesi hakkında bilgi almak isteyenlerin 0 322 428 28 74 numaralı telefonu arayabileceğini kaydetti.

Salih ÜÇTEPE/ ADANA, (DHA)

(8.6.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement