Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika
Güncel

Dha İstanbul Bülteni - 1

Dha İstanbul Bülteni - 1

1- KADIKÖY'DE KAFENİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI2 SAAT SÜREN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN CADDE YAYA TRAFİĞİNE AÇILDIHaber-Kamera: Hakan KAYA - Mehmet İlkay ÖZER - Ali Kerem BENGİ / İSTANBUL DHAKadıköy'de kökünden kırılan ağaç karşı kaldırımda bulunan kafenin üzerine devrildi.

01.07.2017 08:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1- KADIKÖY'DE KAFENİN ÜZERİNE AĞAÇ DEVRİLDİ: 2 YARALI

2 SAAT SÜREN ÇALIŞMALARIN ARDINDAN CADDE YAYA TRAFİĞİNE AÇILDI

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Mehmet İlkay ÖZER - Ali Kerem BENGİ/ İSTANBUL DHA

Kadıköy'de kökünden kırılan ağaç karşı kaldırımda bulunan kafenin üzerine devrildi. O esnada kafenin önünde oturan iki kişi yaralandı.

Olay Caferağa Mahallesi, Mühürdar Caddesi üzerinde meydana geldi. Yaklaşık 70 yıllık olduğu tahmin edilen bir meşe ağacı büyük bir gürültü ile kökünden kırılarak, karşı kaldırımda bulunan binanın üzerine devrildi.  Binanın alt katında bulunan kafenin tentesini kıran ağaç dalları yüzünden iki kişi hafif şekilde yaralandı. Olay sırasından yaşanan panikten dolayı kafede bulunanlar kendilerini dışarıya attı. ihbar üzerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Başından ve ayağından yaralanan iki kişi çevredeki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Öte yandan ağacın bitişiğinde bulunan Zabıta kulübesi de yan yattı. Ağacın devrildiği esnada kulübede olan Zabıta memuru ise olaydan sonra şoka girdi.

GÜRÜLTÜYLE BİRLİKTE İNSANLAR KOŞUŞMAYA BAŞLADI

Olay sonrası caddenin giriş ve çıkışları güvenlik şeridi çekilerek yaya trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekipleri tarafından elektrikli testere ile parçalara ayrılan ağaç, kepçe yardımıyla kamyona yüklenerek kaldırıldı. Kadıköy Belediyesi temizlik işçileri tarafından temizlenen cadde yaklaşık 2 saat süren çalışmaların ardından yaya trafiğine açıldı.

Ağacın üstüne devrildiği dükkanın sahibi Özgür Birer "Biz dükkandaydık birden büyük bir gürültü geldi. Gürültüyle birlikte insanlar koşuşmaya başladı. Burada bir iki tane yaralı vardı. Ayakta olan müşteriler zaten içeriye koşmaya başladı. Yaralıları çıkardık. Yaralıların durumu çok ağır değildi. İlk panik atlatıldıktan sonra itfaiye ve polisi aradık. Bu ağaç burada epey zamandır var. Sağlam gibi görünüyordu, pek yıkılacak gibi bir görüntüsü yoktu. Dükkanımda maddi hasar meydana geldi. Can kaybı olmasın gerisi önemli değil" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

------------------------------

(CEP TELEFON GÖRÜNTÜSÜ)

-Olay yerinden görüntü

-İtfaiye ve belediye ekiplerin çalışması

(AKTÜEL GÖRÜNTÜ)

-Olayın meydana geldiği cadde

-Devrilen ağaç

-Camları kırılmış apartman dairesi

-Olayın meydana geldiği cadde detaylar

-Belediye ekiplerin çalışması

-Ağacın parçaları kamyona yüklenmesi

-Temizleme ekiplerin çalışması

-Kafenin sahibi Özgür Birer Röp

-Vatandaşın belediye ekiplerin çalışmaları izlemesi

-Vinç aracı olay yerinden ayrılması

-Genel ve detaylar

01.07.2017 - 03.05 Haber Kodu : 170701008

01.07.2017 - 00.18 Haber Kodu : 170701003

============================

2- BAKIRKÖY'DE KUYUMCU SOYGUNU

Haber-Kamera: Hakan KAYA - Soner HASIRCIOĞLU/ İSTANBUL DHA

Bakırköy'de bir alışveriş merkezinin içerisindeki kuyumcuya giren yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi, güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirdikten sonra içeriden bir miktar ziynet eşyası alarak kayıplara karıştı.

Olay, Florya Şenlikköy Mahallesi Harman Sokak'ta saat 04.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, bir alışveriş merkezine cip ile gelen yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi, alışveriş merkezinde çalışan güvenlik görevlisini silahla etkisiz hale getirerek girişte bulunan kuyumcu dükkanına yöneldi. Dükkanın kepengini levye yardımıyla kıran şüpheliler, içeriden bir miktar ziynet eşyası aldıktan sonra geldikleri araçla kayıplara karıştı.

Güvenlik görevlisinin ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri kuyumcu dükkanında inceleme yaptı. Güvenlik kameralarını inceleyen polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:

--------------

Olayın meydana geldiği yer

Polisin olay yeri çalışması

Kuyumcu dan görüntü

Genel ve detaylar

01.07.2017 - 06.27 Haber Kodu : 170701011

=================================

3- SICAKTAN BUNALAN İSTANBULLULAR AKŞAM SAHİLLERE KOŞTU

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

İstanbul'da yüksek sıcaklardan bunalanlar, akşam saatlerinde havanın serinlemesiyle birlikte kendilerini dışarı attı.

Son bir haftadır yüksek sıcaklık değerlerinin ölçüldüğü İstanbul'da, akşam saatlerinde havanın serinlemeye başlamasıyla birlikte evlerinde duramayan İstanbullular sahil şeridine akın etti. Bostancı sahiline gelenlerden bazıları kendilerini çimlerin üzerinde attı. Bazıları ise masa kurup, ailesi ve arkadaşlarıyla piknik yaptı.  Öte yandan çocuklar ve gençler kıyı boyunca bisiklete binip, tur attı. Bazı çocuklar ise top oynadı. Serinlemek için sahil şeridini tercih edenlerden bazıları sıcaktan dolayı evlerinde duramadıklarını, her akşam sahile geldiklerini ifade etti.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Sahil şeridinde yürüyenler

-Çimenlerin üzerinde uzananlar

-Piknik yapanlar

-Sahilde oturanlar ile röportaj

-Genel ve detay görüntüler

30.06.2017 - 22.45 Haber Kodu : 170630257

============================

4- PENDİK'TE PARKLARDA ASAYİŞ VE UYUŞTURUCU DENETİMİ

Haber-Kamera: Yaşar KAÇMAZ/ İstanbul DHA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Pendik Emniyet Müdürlüğü ekipleri Pendik'te bulunan parklarda asayiş ve narkotik denetimi gerçekleştirdi. Havadan helikopter desteğiyle yapılan uygulama sırasında şüpheli gördükleri şahısların üstünü arayıp kimlik kontrolü yapan polisler, dedektör köpek kullanarak  park içinde uyuşturucu olup olmadığını kontrol etti. Akşam saatlerinde yapılan denetim yaklaşık iki saat sürdü.

Öte yandan, İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ekiplerin Pendik'te 10 adreste bu sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Operasyon kapsamında hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 kişi ile aranma kaydı bulunan 2 kişinin de arasında bulunduğu toplam 13 kişi gözaltına alınmıştı.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Polislerin araçlarından inip koşarak parka girmeleri

-Polislerin şüpheli gördükleri şahısların üst araması ve kimlik kontrolünü yapması

-Polis helikopterinin görüntüsü

-Köpekli aramadan görüntü

-Genel ve detaylar

30.06.2017 - 18.27 Haber Kodu : 170630221

===============================

5- MAÇKA PARKI'NDAKİ ADALET NÖBETİNDE KONUŞAN KADIN TUTUKLANDI

Haber: Ümit TÜRK/ İstanbul DHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' sırasında Maçka Parkı'ndaki "Adalet Nöbeti"nde konuşan Şenay Günaydın isimli kadın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan dün gözaltına alınan Şenay Günaydın, bugün emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edildi. Günaydın savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcılık sevk yazısında Günaydın'ın Adalet Yürüyüşü kapsamında Şişli Maçka Parkı'nda toplanan kalabalık içinde kameralara beyanat verdiği belirtilerek, sarf ettiği sözlerle "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçunu işlediği iddia edildi. Günaydın'ın mevcut delil durumu, yasada yazılı cezanın üst haddi dikkate alınarak tutuklanması talep edildi. İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği, sorgusunu yaptığı Günaydın'ın, "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

=============================

6- KADIKÖY'DE NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'YA DESTEK EYLEMİ

Kadıköy'de bir grup 114 gündür açlık grevinde olan akademisyenler, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak için yürüdü.

Haber-Kamera: Mehmet İlkay ÖZER/ İstanbul DHA

Kadıköy'de bir grup, Kanun Hükmünde Kararname ile ihraç edilip, açlık grevi yapan akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için destek eylemi düzenledi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça çıkarılan KHK'lar ile kamudaki işlerinden uzaklaştırıldıktan sonra Ankara'da eylem yapmış, açlık grevine başlamışlardı. Daha sonra gözaltına alınıp tutuklanan iki akademisyen için açlık grevlerinin 114'üncü gününde Kadıköy'de destek eylemi düzenlendi. Aralarında Çağdaş Hukukçular Derneği, İnsan Hakları Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Platformu, Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası, Çağdaş Avukatlar Grubu üyelerinin olduğu 200 kişilik bir grup 19.30'da Süreyya Operası önünde toplandı.

Ellerinde "Nuriye ve Semih serbest bırakılsın, işlerine geri dönsünler" ile "Açlık grevi 100. gününde" pankartı taşıyan grup, "Nuriye, Semih yalnız değildir", "Kurtuluş yok, tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Direne, direne kazanacağız" şeklinde sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Polisin güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen yürüyüş, Kalkedon Meydanı'nda son buldu. Daha sonra grup adına burada bir basın açıklaması okundu. Okunan açıklamanın ardından grup dağıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Süreyya Operası önünde toplananlar

-Yürüyüşten görüntü

-Kalkedon Meydanı'nda yapılan açıklamalar

-Genel ve detaylar

30.06.2017 - 20.53 Haber Kodu : 170630246

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha İstanbul Bülteni - 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement