Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)IRAK ORDUSU MUSUL'UN 2'NCİ MAHALLESİNE DE GİRDİIRAK ordu birliklerinin Musul operasyonu kapsamında kentin doğusunda bulunan Kerama Mahallesi'ne de girdikleri belirtildi.

04.11.2016 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)IRAK ORDUSU MUSUL'UN 2'NCİ MAHALLESİNE DE GİRDİ

IRAK ordu birliklerinin Musul operasyonu kapsamında kentin doğusunda bulunan Kerama Mahallesi'ne de girdikleri belirtildi. Irak Anti terör birliğinin komutanı General Abdulgani El Esedi, operasyonda şu ana kadar 74 köyün kurtarıldığını açıkladı.

Irak merkezi hükümetine bağlı ordu birliklerinin, Musul'un DEAŞ terör örgütünden kurtarılması için başlattığı operasyon devam ediyor. Dün Musul'un dış mahallelerinden Gökçeli'yi tamamen kontrol altına alan Irak askerleri, bugün sabah saatlerinden itibaren kentin doğusunda bulunan Kerama Mahallesi'ne girdi. Kerama Mahallesi'nde henüz kontrolü tam olarak sağlayamayan Irak ordusunun zaman zaman DEAŞ terör örgütü mensupları ile çatıştığı kaydedilirken, bölgede tuzaklanmış çok sayıda patlayıcı olduğu ifade edildi. Musul'un en önemli girişi olarak bilinen ve dün kurtarılan Gökçeli Mahallesi'nin karşısında bulunan Kerama Mahallesi'nde Irak 7'nci Zırhlı birliklerine bağlı tankların çevirme operasyonuna katıldığı belirtilirken, Irak ordusunun özel kuvvetleri olarak bilinen Altuni Kuvvetleri'nin de mahallenin içlerine doğru ilerlemeye çalıştığı kaydedildi.

74 KÖY KURTARILDI

3 koldan düzenlenen operasyonda Irak ordusunun Musul Havaalanı'na ulaşmaya çalıştığı bildirilirken, dün yapılan operasyonda Musul girişinde bulunan 12 köyün daha DEAŞ terör örgütünden kurtarıldığı belirtildi. Musul operasyonuna katılan en önemli kara birliği Altuni Kuvvetler'in komutanı ve Irak Anti-terör birliğinin komutanı General Abdulgani El Esedi, harekat kapsamında şu ana kadar 74 köyün DEAŞ terör örgütünün elinden kurtarıldığını açıkladı. Esedi, operasyonda bugüne kadar binden fazla teröristin öldürüldüğünü belirtirken, yaklaşık 100 teröristin ise sağ olarak yakalandığını ifade etti.

GÖÇ DALGASI SÜRÜYOR

Musul operasyonu devam ederken, DEAŞ terör örgütünden kaçan siviller de Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi kontrolündeki bölgelere göç etmeye devam ediyor. Dünden bu yana yaklaşık bin ailenin Musul çevresinden göç ettiğini kaydeden yetkililer, mültecilerin güvenlik kontrolünden geçirildikten sonra uygun kamplara yerleştirildiğini belirtti. Musul operasyonu öncesi mülteciler için Erbil'de 5, Duhok'ta 5 ve Süleymaniye'de bir kamp kurulduğunu belirten yetkililer, bu kampların toplamda 215 bin kişiyi barındırabileceğini kaydetti.

MUSUL/DHA

============================================================

2)FETÖ TUTUKLUSU ZİYA TAY BABASINI SON YOLCULUĞUNA UĞURLADI

MANİSA'da Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralal Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında tutuklanan, eski Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, kalp krizi nedeniyle hayatını kaybeden babası Halit Tay'ın cenaze törenine özel izin alarak katıldı. FETÖ'den tutuklu eski Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay'ın babası 76 yaşındaki Halit Tay kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Ziya tay, babası Halit Tay'ın Manisa'da merkeze bağlı Yeni Mahmudiye Mahallesi'nde düzenlenen cenaze törenine özel izinli geldi. Eşi Münevver Arınç'ın amcası olan Halit Tay'ın cenaze törenine, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel de katıldı.Dün (perşembe) akşam üzeri Yeni Mahmudiye'nin hemen yanındaki Karaağaçlı Mahallesi'nde yürürken kalp krizi nedeniyle yaşamını yitiren Halit Tay'ın cenazesi önce evinin avlusuna getirildi. Özel izinle ve üç araçlık jandarma korumasında, elleri kelepçeli baba evine getirilen eski Halk Sağlığı Müdürü tutuklu Dr. Ziya Tay, bir süre evde kaldıktan sonra kelepçeleri çıkartılmış halde avludaki cenazenin yanına geldi. Ziya Tay, tabutun kapağı açıldıktan sonra babasını son kez gördü.

Bülent Arınç, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve yakınlarının bulunduğu evin avlusunda helallik alındıktan sonra Halit Tay'ın cenazesi eller üzerinde taşınarak yaklaşık 500 metre ilerideki Yeni Mahmudiye Mezarlığı'na getirildi. Manisa'da yaklaşık 20 yıl Sağlık Müdürü Yardımcılığı, Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü yapan Ziya Tay, mezarlıkta Özgür Özel ve Bülent Arınç ile yan yana saf tuttu. Kılınan cenaze namazının ardından Halit Tay toprağa verildi. Babasını son yolculuğuna uğurlayan Ziya Tay, daha sonra cezaevine götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ziya Tay'ın evden korumalarla çıkartılmasından görüntü,

-Ziya Tay'ın cenazenin başına getirilmesinden görüntü,

-Bülent Arınç, Özgür Özel ve Ziya Tay'ın cenaze namazından görüntüsü,

-Ziya Tay'ın cezaevi aracına bindirilmesinden görüntü.

Haber: Mehmed Hakkı ÖZBAYIR- Kamera: İlker KILIÇASLAN/MANİSA,

===============================================

3)ABD ADANA KONSOLOSLUĞU VATANDAŞLARINI UYARDI

Görüntü Dökümü

--------------

Çevik kuvvet polislerinin parti binası önünde beklemesi

TOMA araçlarının görnütüsü

Kent merkeslerinde bekleyen TOMA araçları ve polisleri

SÜRE: 01'13" BOYUT: 137 MB

Haber-Kamera: Fatih KARAÇALI/ADANA,

======================================================

4)BODRUM'DA HDP'YE OPERASYONA TEPKİ

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde bir araya gelen HDP'lilerin öncülüğündeki 80 kişilik grup, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu HDP'li milletvekillerinin gözaltına alınmasını basın açıklamasıyla protesto etti. Denizciler Meydanı'nda bugün bir araya gelen HDP Bodrum İlçe Başkanlığı üyeleri, HDP'li bazı milletvekillerinin gözaltına alındığı operasyonla ilgili basın açıklaması yaptı. Bazı sivil toplum örgütleri üyelerinin de yer aldığı yaklaşık 80 kişilik grup, yere '6 milyon kişinin iradesine dokunma' yazılı pankart serdi. Pankartın etrafına oturan ve bir süre sessizce bekleyen grup, "Ovaya inin siyaset yapın kulağa ne kadar hoş geliyor', 'Seçimle Gelen Seçimle Gider', 'irademizi Gasp Eden Zihniyeti Şiddetle Kınıyoruz', 'OHAL'e ve Sivil Darbeye Hayır' yazılı dövizler ile HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın fotoğraflarını taşıdı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş'ın öncülüğünde yaklaşık 90 polis, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Basın açıklamasını HDP Bodrum İlçe Başkanı Fulya Erdoğan, okudu. Operasyona tepki gösterip gözaltıları eleştirdi.

GERGİNLİK ÇIKTI

Bu sırada meydandan geçen bir vatandaş, "İyi güzel söylüyorsun da ne oluyor? Söylüyorsunuz da ne yapıyorsunuz" diye laf atması üzerine gerginlik yaşandı. Polis, laf atan kişiyi gerginlik büyümeden alandan uzaklaştırdı. Ardından grup, alkışlar ve ıslıklara gözaltıları protesto etti. Bu sırada slogan atmaya başlayan gruba müdahale eden İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, "Bir daha tekrarlarsanız gözaltına alırım. Basın açıklamanızı yapın, slogan atmak yasak. Yasalar çerçevenizde hakkınızı kullanın, yasanın dışına çıkmayın" uyarısında bulundu.

Ardından Bodrum Çevre Platformu adına açıklama yapan Ayhan Karahan ise "Bodrum'da sit alanlarını imara açmak isteyen zihniyetle, seçilmiş HDP milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bu Ensar vakıflarında tecavüze uğrayan çocukları hapseden, dünyalarını karartan zihniyetle, HDP'li milletvekillerini gözaltına alan zihniyet aynı zihniyettir. Bunlar hırsızdır, katildir, tecavüzcüdür. Bunların en başı en tepede sarayda oturuyor. Bütün ne kadar suç delili varsa o sarayda saklıdır. O kaçak saray surlarıyla birlikte yıkılacak. O sarayın saltanatı ve iktidarı yıkılacak, korkuları bundandır. Bu ülkede sabah akşam darbe oluyor. Yalan söylüyorlar. Bunlar darbe karşıt filan değil. 12 Eylül faşizminin katmerli devamcıları ve mirasçılarıdır" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre ıslıklı ve alkışlı protestoyu sürdüren grup ardından sessizce meydandan ayrıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Topluluktan görüntü

Basın açıklaması

Emniyet müdürünün uyarısı

Ayhan Karahan açıklamaları

Islıklı ve alkışlı protesto; pankart ve dövizlerden görüntü

Polislerden çevik kuvvetten görüntü

(Haber- Yaşar ANTER- KAMERA: Hülya ELTEŞ/ BODRUM (Muğla),

======================================

5)ÖĞRENCİLERE DENİZ EĞİTİMİ

MERSİN Büyükşehir Belediyesi, deniz kaplumbağaları ve iklim değişikliği konularında öğrencilere yönelik proje başlattı. Projeye göre, 20 okuldan toplam 400 öğrenciye Erdemli'deki ODTÜ Deniz Bilimleri Enstitüsü'nde eğitim veriliyor.

Denizlerdeki yaşamı ve besin zincirini eğlenceli etkinliklerle öğrenen öğrenciler, alınan organizma örneklerini mikroskopta inceleme olanağı da buluyor. Etkinliğe 20'şerli gruplar halınde katılan öğrencilere, biyoçeşitliliğin önemi ve araştırmaların sonuçları sunumlar ve oyunlar eşliğinde anlatılıyor.

-Öğrencilere eğitim verilirken

-Öğrencilerden detaylar

-Öğrenciler uygulamalaı eğitim alırken

-Öğrenciler laboratuvarda çalışırken

-Öğrenciler deniz canlılarını incelerken

-Öğrenciler sertifika alırken

-genel ve detay görüntüler

SÜRE: 08: 30 BOYUT: 951.13 MB

HABER: ALİ EKBER ŞEN- KAMERA: MERSİN/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement